Publikováno Květen 15, 201213 r uz se to tady resilo mnohokrat, ale nikdy sem nanasel uceleny navod. Mohli byste me prosim napsat jak v praxi vypada dovoz auta s LPG se zahranici? Na co dat pozor? Prihlasi mi kazdy system? Staci kdyz bude LPG zapsano v TP?.... Na netu jsem nasel tento postup: prvním předpokladem je, že LPG je zapsáno v technickém průkazu v zemi odkud se auto do ČR dováží s vozidlem navštivte firmu, která zastupuje značku LPG systému, který je namontovaný v dovezeném autě (ve vašem případě Princ Autogas) tato firma provede celkovou prohlídku LPG systému, revizi, kontrolu těsnosti a vystaví Protokol o revizi LPG zařízení s uvedením všech komponentů a homologací a to včetně doby platnosti LPG nádrže. Dále Vám označí vozidlo příslušnou nálepkou LPG na sklo zadního okna (žlutá kulatá, případně zelený kosočtverec, podle typu schválení v zemi původu přestavby LPG) s Protokolem o revizi zajedete na Stanici měření emisí, která je oprávněna provést měření emisí na benzín a LPG systému ve vozidle (ve vašem případě Princ Autogas) po úspěšném absolvování měření emisí zajedete s Protokolem o měření emisí a Protokolem o revizi LPG na STK k provedení dovozové technické prohlídky s protokolem z STK, Protokolem o měření emisí a Protokolem o revizi LPG zajdete na příslušný úřad Dopravně správní agendy, kde Vám po zaplacení poplatků a Kodaně vystaví TP a OTP zkontrolujte si zda je zapsán LPG pohon v TP a OTP a zda je správně vyznačena platnost LPG nádrže mate k tomu nekdo jeste nejake poznatky, vlastni zkusenosti? dekuju za radu Michal Upraveno Květen 15, 201213 r od silarm
Květen 16, 201213 r osobní zkušenosti? Revize dovozů dělám pro ty, co dováží auta, většina zařízení nechodí na 100%, bylo mi na to odpovězeno, ať se nestarám, že je to věcí zákazníka.....takže uděláme revize,papíry a pak jen čekáme.....do půl roku auta přestávají jezdit, protože některé mají ve skutečnosti dle ŘJ plynu najeto 3xtolik než je na tachometru.....toť vše
Květen 16, 201213 r Autor tak to je smutna ale pravdiva zkusenost. Ktera se bohuzel netyka jen aut LPG. Za dovoz auta z EU uz neni prostor pro vydelani (bohuzel) takze se koupi ten nejvetsi strep (nur für export). Potom se auto patricne nalesti "upravi" a proda. Kdo ma zapotrebi takhle vydelavat o tom nechci polemizovat. Takze revizi a papiry mi udelate uplne na vsechny mozne i nemozne systemy, samozrejme jestli LPG zapsane v TP a jestli je nepropadla nadrz?
Květen 16, 201213 r pokud má systém všechny Ečka, tzn.prokazatelně homologované,má platnou nádrž, uděláme revizi,pak už je to na vlastníkovi nebo bazaru.....jestli se lze nebo nelze napojit je už vedlejší,někdy jen provoz u nás na náš plyn je problém, některé auto "skončí" po pár měsících,některé spíš, některé vydrží déle-mluvím o plynovém zařízení samozřejmě...
Červen 9, 201213 r Řeším podobnou věc. Mám možnost koupit zánovní auto s LPG BRC http://www.lpg-autogascentrum.cz/forum/ Jaká je cca životnost vstřikovačů BRC Plug and Drive? Používají se odolnější ventilová sedla u továrních Ford zástaveb? Ten počet ujetých km nebo motohodin lze zjistit na každém LPG systému?
Červen 19, 201213 r Životnost vstřikovačů řeším taky - jako montážník....osobně za 2,5 roku jsem řešil jeden vstřikovač IN03 MY09 (a to zpálený po 14dnech provozu) z důvodů špatné verze firmware programu. Jinak sem od BRC zatím neřešil špatný vstřikovač nějaké mé montáže. Jinak motohodiny nelze zjistit u všech systémů.....každopádně poslední dobou se tato funkce už objevuje více a je taky celkem využívaná. To znamená, že starý Stag300 tuto funkci neměl....ale novější Stag300 (byť je nerozeznatelný) tak tuto funkci už měl.
Červen 20, 201213 r Autor tak pocet motohodin je asi taky uplne jedeno... normalni prumer je 50km/h. auta co jezdej po nemeckych dalnicich maj kolem 100km/h... ja jsem radsi auto koupil nakonec bez LPG a necham si ho domontovat. Aspon clovek ma nove zarizeni a muze si vybrat system jakej chce. taky jsem uvazoval o koupi starsiho forda r.v. 2003-2004 1,6i a dodelat LPG, ale mel jsem strach prave z ventilu ktere nemaji hydrostely a z mekejch sedel. Asi kdyz s tim clovek nejezdi moc rychle po dalnicich tak sedla vydrzi, ale kontrola vuli ventilu je doporucitelna. Co jsem cetl tak originalni zastavba na 1,8i mela hlavu s lepsima sedlama a zadne problemy nebyly.
Červen 23, 201213 r Do tohoto tématu pripojuji systémy Frontgas (německo) a E-gas (itálie). Podle mého Frontgas v ČR neřeší nikdo a E-gas asi jenom 2 lidi v ČR.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.