cucox Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 Ahoj muzete mi poradit s tipem oleje? Puvedne jsem daval do O ll 1.9 tdi PD castrol edge turbo diesel 5w 40 specifikace 505.01,ale stala se mi takova vec,ze jsem musel vymenit turbo a ten clovek co to delal tak vymenil olej,ale dal tam prave Castrol EDGE FST 5W-30 specifikace 507.00.motor mam prekodovanej na pevnej interval po 15.000tis.dekuji za odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 Ten 5w30 specifikace 507.00 může samozřejmě být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cucox Vloženo 22. Květen 2012 Autor Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 Je to nejaky novy tip oleje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šulda Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 Ne, není to nový typ, jen dochází podle výrobců k vylepšování ale to je u všeho. Pro tebe je podstatný že splňuje normu, já ho používám taky, mám pevný interval. Všeobecně platí že není důležitá značka ale norma i když kupovat úplně to nejlevnější noname je určitě riziko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 22. Květen 2012 Sdílet Vloženo 22. Květen 2012 (editace) je to olej,ktorý sa používa väčšinou na predĺžené servisné intervaly ( 30t km/2 roky) a pre vozidlá s DPF filtrom.. tak šulda bol rýchlejší Editováno: 22. Květen 2012, autor: libero1071 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Austin Vloženo 26. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2012 (editace) Nebudu zakládat nové téma, týká se olejů Castrol.Byl jsem překvapen, že mi prodává můj servis Škoda olej Castrol v zase jiné lahvi, než v zimě (na dolejvání)Řekl mi vedoucí, že Castrol mění balení často, jelikož se objevují pančované oleje, že se to vozí z Polska, kde si může kdekdo nechat "zabalit" nějaký olej do libovolné lahvičky s libovolnou nálepkou.Že je na tom vývar nepochybuji, řekl bych že víc než na litru alkoholu.Varoval mne před různými e-shopy, zdaleka ne vždy prý se tam prodává originál.To že se pančuje i olej mne dosud nenapadlo. Vás ? Nějaká zkušenost ? Editováno: 7. Březen 2013, autor: Austin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 31. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2012 Má někdo zkušenost s CASTROL EDGE 5W40 TURBO DIESEL FST?Měl by to být vylepšený olej pro náročnější prostředí. Doteď jsem používal Shell HX7 ale, chci vyzkoušet změnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrL Vloženo 7. Březen 2013 Sdílet Vloženo 7. Březen 2013 (editace) Našel jsem na netu 5l tohoto oleje za 875,-Kč. http://www.cc-autodily.cz/olej-motorovy-castrol?keyword=5w-30 Ta cena se mně zdá oproti jiným e-shopům docela přívětivá. Ale jak si mohu ověřit, zda tento olej je opravdu originál a zda to není něco pančovaného, nalitého do obalu, který se podobá originálnímu oleji Edge 5W30 FST? Kde nakupujete olej vy? Například tady ho mají za 1290,- http://www.oleje.cz/p/castrol-edge-fst-5w-30-5-l--2162 To je přece sakra rozdíl v ceně! Editováno: 7. Březen 2013, autor: PetrL Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 7. Březen 2013 Sdílet Vloženo 7. Březen 2013 Osobně dávám přednost 5W-40 a obchod si vybírám podle ceny a potom se informuji u daného výrobce jestli danému internetovému obchodu opravdu dodává svůj olej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrL Vloženo 7. Březen 2013 Sdílet Vloženo 7. Březen 2013 Osobně dávám přednost 5W-40 a obchod si vybírám podle ceny a potom se informuji u daného výrobce jestli danému internetovému obchodu opravdu dodává svůj olej. No jo, ale jak zjistím dodavatele tohoto oleje tomuto e-shopu? Mají tam naspáno Země původu: EU - oroginální výrobce. Myslíš jako informovat se v tomto e-shopu přímo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 7. Březen 2013 Sdílet Vloženo 7. Březen 2013 (editace) No to zrovna ne, protože ti každý e-shop napíše, že má originální. Já to udělal takto. Když jsem si vybral olej(značku) a internetový obchod, kde jsem byl ochoten akceptovat cenu, tak jsem napsal na distribuci značky oleje, který jsem si vybral, jestli danému internetovému obchodu dodávají. Buď to mi odepsali NE-dál jsem neřešil, nebo ANO- a pak jsem až objednával. Editováno: 7. Březen 2013, autor: Sniper_2003 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrL Vloženo 7. Březen 2013 Sdílet Vloženo 7. Březen 2013 JJ, to já bych si taky rád zjistil, ale kdo je dodavatelem toho oleje(Edge 5W30 FST). Předpokládám, že to nebude jediná firma v ČR. A také jak píšou v tom E-shopu, tak to může být kdokoli z EU. To je hledání jehly v kupce sena. To si myslím, že nezjistím. Můžu také do toho E-shopu napsat dotaz na dodavatele, ale nevím jak pochodím. No zkusím to a dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Austin Vloženo 7. Březen 2013 Sdílet Vloženo 7. Březen 2013 Víceméně sis odpověděl, v Polsku "vyrábí" obchodníkům oleje do obalů dle přání, dokonce prý i sudy! Zkus se kouknout třeba na liberecký web www.millersoils.cz malá firma ale dobré ceny, holt nejsou "značka". Podle mne rozumné ceny a kvalita. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XTomos Vloženo 8. Březen 2013 Sdílet Vloženo 8. Březen 2013 Trochu jsem googlil a když si vezmeš evropské země, tak dráž než na oleje.cz jsem našel jen v Anglii cca (1 300 Kč/5x1l, dph skoro stejné). Bral jsem hned první odkazy, co jsem našel. V Německu cca 1000Kč/5l. Když si vezmeš, že pokud tu flašku někdo jen vezme do ruky, zabalí a pošle ti jí, tak 10 minut tím určitě zabije. V ČR průměrné náklady na těch 10 minut člověka cca 20 – 40 Kč v Německu 60 -120 Kč a to vše je v té ceně schované, tedy já nevidím důvod proč olej neprodávat za 900Kč/5L. Ale to není odpověď na tvojí otázku jestli v té flašce je opravdu originál, nebo "polská" kvalita. Pokud si uděláš EU-benchmarking, tak ta cena není nereálná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.