Kracmi Vloženo 13. Únor 2013 Sdílet Vloženo 13. Únor 2013 Dnes jsem si to nechal překopat přes pc na čistej E85 + chip, tak po pár dnech sem hodím info ten Ethanol mě osobně zajímá tak dej učitě info...starty, spotřeba, jaká je jízda kolik ušetříš apod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 14. Únor 2013 Sdílet Vloženo 14. Únor 2013 A taky dej vědět, až se Ti zadře čerpadlo a zkoroduje palivový systém Sorry kámo za upřímost, ale už jsem takových pár aut viděl, E85 nemá žádné mazací schopnosti jako benzin, má taky větší výhřevnost, což je třeba dobrý pro výkon, ale nedobrý pro písty. No teď by se rozjela velká debata, možná založit nové téma by bylo na místě, možná bych tam dal i pár fotek. Tady se řeší spotřeba, takže se vyjádřím k tomuto. Ano, E85 je levnější, spotřeba se zvedne pouze minimálně, čili momentálně ušetříš, ale po nákladech za zničené součástky Tě to vyjde navíc peněz a těch nervů kolem. E85 není dotažen do konce, lít pouze do aut, která jsou na to přizpůsobena už z výroby, kde je stím počítáno a konstrukčně vyřešeno. To už je lepší LPG, to je o něčem jiném, to už se používá 40let. Jinak je dobré používat palivo, které je předepsáno výrobcem, toť můj názor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ďurih Vloženo 14. Únor 2013 Sdílet Vloženo 14. Únor 2013 Bohužel ani jsem to nevyzkoušel a čerpadlo k.o. , dnes jsem to počítal v práci, je to jen 300kč na nádrži, takže asi jdu zpět do benzínu, v Rakousku je navíc o 2 kč levnější a já tam dělám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 14. Únor 2013 Sdílet Vloženo 14. Únor 2013 čerpadlo je znáááámá věc. potřeba i po cca 100 km vyměnit palivovej filtr, e85 je sračka. To už radši plyn, jak říká kolega Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ďurih Vloženo 14. Únor 2013 Sdílet Vloženo 14. Únor 2013 sračka nesračka, dobrovolně jsem to chtěl vyzkoušet a zkouším. Čerpadlo se ještě rozchodilo, dám tomu měsíc(tedy pokud to auto zvládne). Zajímavý je, že když jsem psal v tématu E85 o radách či zkušenostech s tímto palivem, tak nikdo jste takový věci o E85 nepsal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 14. Únor 2013 Sdílet Vloženo 14. Únor 2013 Koukni na svet motoru, venovalo se tomu minimalne 3 cisla. Pak je toho napsano spoustu na internetu a kdyz se podivas poradne, v octavii se resi e85. Konkretne kolega Prazdroj k tomu ma popsano hned nekolik stranek od montaze, uzivani, siti cerpacek az po problemy co s tim autem mel. Mimo jine, musel menit ucpany a zadreny cerpadlo atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wladi Vloženo 14. Únor 2013 Sdílet Vloženo 14. Únor 2013 Takze dnes som tankoval spotreba 12,5l 200km okreska ale 2x s horskym prechodom celkom velke prevysenie a 200km ciste mesto..predtym nadrz 13,6l 100km okreska a 260km mesto s tym ze boli nizsie teploty a viac snezilo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tvrdoch Vloženo 15. Únor 2013 Sdílet Vloženo 15. Únor 2013 ujel jsem 200 kilometru coz je od nas Zatec-Praha a zpet a spotreba 11.9l/100km LPG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kracmi Vloženo 15. Únor 2013 Sdílet Vloženo 15. Únor 2013 Já mám zatim poznatek ze na trase cca 35km dlouhe kde jsem jel dalnici okresny i město ve stejnej den za stejnych podminek s uplne stejnou rychlosti - proste jsem to testoval tak spotřeba na benzin 8/8 litru a na ethanol v poměru 1:1 spotřeba 9/4 litru. Takže navýšení 0,6 litru. Když ale pak jezdíte hodně město se studenym motorem tak to na Ethanol žere o dost víc. Takže ta úspora tam bude když jezdíte dlouhý trasy. Ve městě na éčko se asi nic neušetří. Já dělám pokusy tři a to 1) spotřeba na Natural 95, 2) spotřeba na Verva 100, 3) spotřeba na Ethanol + N95. Zatim ale celkem bez závěru protože jeden den sníh, druhý mráz apod. Taky nejezdim pravidelně stejný trasy. Každopádně budu psát poznatky. Jinak já Mnichovo Hradiště - Praha Hrdlořezy po dálnici 120km/h spotřeba 8,7 litru na Vervu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 15. Únor 2013 Sdílet Vloženo 15. Únor 2013 (editace) Dnes spotřeba 48,5 l/100km. Jel jsem do garáže, tam nechal 20minut natočeno, vyštrachal jsem něco a zase 700 metrů domů Bohužel nemám foto maxidotu Editováno: 15. Únor 2013, autor: SUP1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stankra6 Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wladi Vloženo 16. Únor 2013 Sdílet Vloženo 16. Únor 2013 Ja som dnes po prejdeni 65km po meste dotankoval 9l LPG :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ďurih Vloženo 22. Únor 2013 Sdílet Vloženo 22. Únor 2013 Takže auto mám Z E85 zpět na benzín. Zkušenost katastrofální, nejdřív odešlo podávací čerpadlo, furt mi to chcípalo, pak jsem vyměnil palivovej filtr a chcípalo to znovu. Bohužel mám podezření na naší pumpu, že ethanol neředí s N95 a auto nemá šanci pobrat čistej E85, ale to je jen spekulace. Za tu chvilku jsem měl spotřebu kolem 12l, což by v reálu znamenalo při mém měsíčním najezdu 1500 km úsporu cca 700 Kč Každopádně za mě E85 už nikdy ani řezený 1/2 na 1/2. Dnes jsem jel už v klidu na benzín a spotřeba po okresce s občasným náledím pěkných 8.5 l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 22. Únor 2013 Sdílet Vloženo 22. Únor 2013 to je krasna spotreba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 28. Únor 2013 Sdílet Vloženo 28. Únor 2013 Klucí já s tím asi něco mám - plná nádž pryč za 361 km (ale zase jen město a malé popojíždy. takže pořád studený motor téměř ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MrChodny Vloženo 28. Únor 2013 Sdílet Vloženo 28. Únor 2013 JohanJFV: nemáš, je to normální. Mám to teď podobně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 28. Únor 2013 Sdílet Vloženo 28. Únor 2013 (editace) Neboj já vím .. já se s tím svým stylem nikdy pod 9 nedostanu. tak nechápu tady ty hlášky o 7 litrech :-) Běžně jsem kolem 10,7-11,2 Editováno: 28. Únor 2013, autor: JohanJFV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kracmi Vloženo 3. Březen 2013 Sdílet Vloženo 3. Březen 2013 Tak dneska trasa Mnichovo Hradiště - Pardubice - Mnichovo Hradiště. Za studena chvilku ježdění po Hradišti pak silnice II třída pak silnice I. třida a z Hradce do Pardubic dálnice. Pak jsem jezdil chvilku po Pardubicích a zpět do Hradiště. Celkem najeto 207 km, průměrná rychlost 72km/hod. a průměrná spotřeba 8,5 litrů/100km. Vše dle Pc. Ve čtvrtek jsem jel Mnichovo Hradiště - Liberec skoro vše dálnice rychlost do 140km/ hod. vzdálenost 40km a průměr spotřeba 10,5 lt/100km. Cesta zpět úplně to samé jen z kopce a průměrná spotřeba 8,5 lt/100km. Celkem za tyto jízdy mi svíti na PC2 průměr 8,9 litru na 100. Vše ježděno na Vervu100. Někdo psal, že na Vervu mu to jezdí za míň no zatím to potvrdit do zatim nemůžu a že by to bylo živější taky ne:( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 3. Březen 2013 Sdílet Vloženo 3. Březen 2013 Manuál a na 16" Kracmi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kracmi Vloženo 3. Březen 2013 Sdílet Vloženo 3. Březen 2013 Manuál a na 17" 225/45 R17. Jinak když byla kolona tak se jelo kolem 100ky, když bylo volno tak jsem jel 120km/hod a občas z petky za tři a plnej a předjet pár aut atd. taková normál jízda vůbec žádný loudání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 4. Březen 2013 Sdílet Vloženo 4. Březen 2013 (editace) Verva je naprd a navíc zbytečná A víte proč? Protože na to nikdo nejezdí a může se stát, že natankuješ rok starej béňo horší kvality, než obyč Editováno: 4. Březen 2013, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 Kracmi já automat a tam je ta spotřeba hnedle o litřík jinde. Co se mi osvědčilo za palivo je Shell Nitro 95+, Verva 100 ( v létě u frekventované silnice pro motorky nejlepší - vždy čerstvá :-D ), a OMV Maxmotion 100 ( ale taky musí být někde u dálnice, jinak je to tragédie - to má SUP1 pravdu ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kracmi Vloženo 5. Březen 2013 Sdílet Vloženo 5. Březen 2013 takže je fakt pravda, že ta Verva bude někde kvalitní a někde ne? no u nás ji maj za 38,20kc a na dálnici i za 39,90 a to už je docela paleta:( Jinak dnes opět Hradiště Liberec dálnice kolem 140km/h a spotřeba 9,8 litru. Příště vyzkoušim ten OMV. Jinak ježdění po městě jsem vyřešil pořídil jsem si Formana:-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.pce Vloženo 10. Březen 2013 Sdílet Vloženo 10. Březen 2013 ten forman si ale v tom meste taky papne akorat to neni videt na palubaku ;-). Ja uz supa mam prestaveny na lpgcko (magic 2 g3) a zere mi to cca 10l lpg + neco malo benalu. Nicmene si to steluju sam, se servisama nemam dobre zkusenost ale to je na jiny tema.. Pro dobrou spotrebu je potreba vyuzivat co nejvic brzdeni motorem (0l to zere jenom kdyz se zacne brzdit nad 1500 otacek (coz je skoda, tdi to zvladaji az do volnobehu), palivo se pak zacne dodavat az pri cca 1250ot), popr. vhodne vyradit. Taky se mi osvedcilo pouzivat tempomat, protoze plyn je strasne citlivej a neda se podle nej vubec ridit. Jinak nevite jaka je idealni rychlost na spotrebu u tyhle 2.8ky (na 5ku, manual)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 11. Březen 2013 Sdílet Vloženo 11. Březen 2013 Nejlépe to táhne u automatu kolem 3600-3800 ... ale kde to žere nejmíň, to netuším :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.