Rostišrot Vloženo 12. Červen 2012 Sdílet Vloženo 12. Červen 2012 Mám jedničkovou Škodu Octavii 1.9 tdi 81kW. Najeto cca 208tisíc. Ztrácela se voda, tudíž byla hlava na přetěsnění+rovnaní. Při jednom byly vyměněny všechny žhaviče, rozvodový řemen, šrouby hlavy, těs.sání, těs.výfuku, drážkový řemen a napínací kladka. Voda už drží, vše je ok. Jen se chci zeptat, kolik km asi bych měl jezdit klidněji, než si to všechno sedne? Už jsem s tím najel něco málo přes 400km, točím to max do 3tis/ot. Za 2dny házím CHIP na 96kW, tak jestli už ji můžu dát trošku zahul, nebo bych ji měl šetřit do těch 1000km? Díky za odpovědi a snad jsem nezaložil zbytečně topik navíc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 12. Červen 2012 Sdílet Vloženo 12. Červen 2012 Po hlavě bys moc zajíždět nemusel. Ale používej celý spektrum otáček, ať si motor zvykne na otáčky. Samozřejmě ne na max otáčky jet půl hodiny. Ale roztáhnout, přeřadit a znova. Spíš jde o zátěž. To znamená nenavalit mu hned plnej kotel za studena nebo 5 lidí v autě a vozejk. Co sem zajížděl u náklaďáku motor po GO, tak tam vyloženě psali nechat 10 hodin klapat na volnoběh-aby si sedl, pak vana a víka ventilů dolů, znova dotáhnout. Pak prvních 1000 km poprázdnu, cca 2000 km na 30% zátěže a dalších 5000 km ji zvyšovat až na 100% tonáže. Ale vždycky využívat celý spektrum otáček. A to tam bylo zvírazněný a kolikrát zdůrazňovaný. A hodně často řadit, aby motor nejel monotolně. Je fakt, že co byly dvě TDI na firmě, tak co co se vytáčelo hned do otáček, tak jelo nádherně, oproti druhýmu co kolega prvních 5000 km šetřil a nevytáčel. Pak se mu nechtělo do otáček a moc nejelo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rostišrot Vloženo 13. Červen 2012 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2012 Díky moc. Už mám najetých nějakých 650km od hlavy, teďka už ji začnu trošku sypat, ať si zvykne na ty vyšší otáčky no. Zítra příjde CHIP, tak pak už dostane kotel :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.