Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravim vas vsetkych clenov forka,

prosim vas,chcel by som poradit.ja mam svoju Feldicku 1,6 z r.v.1997 a mam trocha nizko zadok sa mi zda.kukal som tlmice a ten "tanierik" na spodku tlmicov.je to hrdzave.idem to menit teda,kupil som vsetko.ale chcem sa spytat,ze ked chcem dvihnut ten zadok zmestia sa mi tam pruziny s COMBI Felicie ?su tam niake zadrhely vo vyberani alebo nieco ? prosim vas poradte mi ;) dakujem

Nazdar, tak zaprvé, to, že máš nízko zadek nezpůsobují tlumiče, nýbrž uhnilý nosník anebo "unavené" pružiny. Zadruhé, pružiny z kombíku se tam vejdou, ale mají větší tuhost, což zapříčiní nestabilitu vozidla. Loni jsem si dal na svoji 1,3-ku dopředu pružiny z 1,6-ky a předek byl tak o pět cenimetrů výše a strašně tvrdý. Ony ty pružiny měly totiž o jeden závit méně a už to dělalo neplechu. Takže jsem koupil pružiny na 1,3-ku, které mají správný počet závitů pro 1,3-ku a auto sedí a komfort podvozku je úplně skvělý. Jinak u toho zadku je výměna snadná (nepotřebuješ žádný stahovák) akorát klíč na povolení tlumiče (nahoře). Pokud ovšem nebudeš mít uhnilý nosník na káře. Čus-bus, Felicius! :kol-47:

Jinak jsem si vzpoměl, na těch pružinách jsou dva či tři barevné proužky, ty by měli pasovat. Je na to taková tabulka, kterou najdeš v příručce na opravy Felicií.

na důležitou věc jsi ho neupozornil tj. výměna horních misek pružin ty když vyhnijí tak tlumič bude za chvíli v kufru, jeho pružiny jsou asi jen unavené

Já měl tak půl otáčky navrchu u misek prasklé pružiny auto pak sedělo níž, jestli nemáš něco podobného.. ale to zjistíš hned a to tak, že se ohneš pod blatník a podíváš se :kol-16:

Tak jak to dopadlo? V čem byl problém?

• 8 let později...

Ahojte.

Potrebujem poradiť.Mám krátku feliciu 1.3 50KW,68HP r.v. 1999.Idem meniť zadné tlmiče,kúpil som aj dorazy,v obchode mi predali doraz 155mm-vý č.6U0512131C,keď som tlmič vybral a rozobral zistil som,že je tam kratší doraz 120mm-vý.Podla etky som zistil,že 155mm-vý je na kombi,ale môžem dať ten dlhší doraz na krátku feliciu alebo radšej nie ?

Ďakujem

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.