soldier888 Vloženo 20. Červen 2012 Sdílet Vloženo 20. Červen 2012 Zdravim vas vsetkych clenov forka, prosim vas,chcel by som poradit.ja mam svoju Feldicku 1,6 z r.v.1997 a mam trocha nizko zadok sa mi zda.kukal som tlmice a ten "tanierik" na spodku tlmicov.je to hrdzave.idem to menit teda,kupil som vsetko.ale chcem sa spytat,ze ked chcem dvihnut ten zadok zmestia sa mi tam pruziny s COMBI Felicie ?su tam niake zadrhely vo vyberani alebo nieco ? prosim vas poradte mi dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Felicius Vloženo 21. Červen 2012 Sdílet Vloženo 21. Červen 2012 Nazdar, tak zaprvé, to, že máš nízko zadek nezpůsobují tlumiče, nýbrž uhnilý nosník anebo "unavené" pružiny. Zadruhé, pružiny z kombíku se tam vejdou, ale mají větší tuhost, což zapříčiní nestabilitu vozidla. Loni jsem si dal na svoji 1,3-ku dopředu pružiny z 1,6-ky a předek byl tak o pět cenimetrů výše a strašně tvrdý. Ony ty pružiny měly totiž o jeden závit méně a už to dělalo neplechu. Takže jsem koupil pružiny na 1,3-ku, které mají správný počet závitů pro 1,3-ku a auto sedí a komfort podvozku je úplně skvělý. Jinak u toho zadku je výměna snadná (nepotřebuješ žádný stahovák) akorát klíč na povolení tlumiče (nahoře). Pokud ovšem nebudeš mít uhnilý nosník na káře. Čus-bus, Felicius! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Felicius Vloženo 21. Červen 2012 Sdílet Vloženo 21. Červen 2012 Jinak jsem si vzpoměl, na těch pružinách jsou dva či tři barevné proužky, ty by měli pasovat. Je na to taková tabulka, kterou najdeš v příručce na opravy Felicií. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 21. Červen 2012 Sdílet Vloženo 21. Červen 2012 na důležitou věc jsi ho neupozornil tj. výměna horních misek pružin ty když vyhnijí tak tlumič bude za chvíli v kufru, jeho pružiny jsou asi jen unavené Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toom Vloženo 21. Červen 2012 Sdílet Vloženo 21. Červen 2012 Já měl tak půl otáčky navrchu u misek prasklé pružiny auto pak sedělo níž, jestli nemáš něco podobného.. ale to zjistíš hned a to tak, že se ohneš pod blatník a podíváš se Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Felicius Vloženo 22. Červen 2012 Sdílet Vloženo 22. Červen 2012 Tak jak to dopadlo? V čem byl problém? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azse Vloženo 14. Červen 2021 Sdílet Vloženo 14. Červen 2021 Ahojte. Potrebujem poradiť.Mám krátku feliciu 1.3 50KW,68HP r.v. 1999.Idem meniť zadné tlmiče,kúpil som aj dorazy,v obchode mi predali doraz 155mm-vý č.6U0512131C,keď som tlmič vybral a rozobral zistil som,že je tam kratší doraz 120mm-vý.Podla etky som zistil,že 155mm-vý je na kombi,ale môžem dať ten dlhší doraz na krátku feliciu alebo radšej nie ? Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.