_Denis_ Vloženo 19. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2012 (editace) Zdravím všechny kutily , poněvadž se na fóru stále hromadí dotazy typu "co všechno je potřeba pro montáž dálkového ovládání?" a já byl ještě donedávna také jedním z tazatelů, rozhodl jsem se založit toto téma a snad usnadnit práci mnohým z vás. Co je tedy vlastně potřeba? Sklopný klíček (nejlépe originální) s nevyfrézovanou planžetou (spodní část klíčku) Dálkové ovládání (horní část klíčku) Immo (čip imobilizéru) ŘJ (řídící jednotka), podporující dálkové ovládání Někoho, kdo vám vše naprogramuje (nebo použijte vlastní "nádobíčko") Na co si dát pozor: Nedoporučuji objednávat neoriginální díly. Například při frézování neoriginální planžety hrozí kvůli špatné jakosti materiálu poškození frézy ve vašem zámečnictví a následné poničení planžety Dálkové ovládání podporuje různé frekvence. Nejčastěji 434MHz, 433MHz, nebo 315MHz. Než cokoli koupíte, nechte si zjistit, jakou frekvenci podporuje vaše řídící jednotka! Rovněž nemá smysl cokoli kupovat, dokud nevíte, zda vaše řídící jednotka vůbec dálkové ovládání podporuje. Pokud zjistíte že ne, hledejte novou a nákup dálkového ovládání přizpůsobte podporované frekvenci ŘJ. Dbejte na výběr správného čipu imobilizéru (Imma). V ideálním případě vyjměte čip ze svých stávajících klíčků do nových. Koupíte-li špatný typ, nenastartujete. V průběhu let se totiž měnily modelové řady imobilizéru a např. immo z roku 2004 nemusí s imobilizérem v autě z roku 2005 komunikovat. Jak postupovat: Prvně doporučuji (nezvládnete-li to sami se svým vybavením) najít někoho, kdo vám zjistí všechny potřebné informace a nakóduje, co je potřeba nakódovat. Zde na fóru je spousta šikovných lidiček a oproti servisu si účtují minimum. Stačí jen hledat. Jakmile vám zjistí typ vaší ŘJ, postupujte buď konzultací, týkající se doporučeného typu nové ŘJ a jejím následným nákupem, nebo, podporuje-li vaše ŘJ dálkové ovládání, si nechte zjistit podporovanou frekvenci. Na základě zjištěných informací vybírejte sklopný klíček s D.O. Koupíte-li originál např. v autorizovaném servise Škoda, objednávejte dle VIN vašeho vozu, popř. dle roku (měsíce) výroby. Předejdete tak chybnému výběru imma. Vždy vybírejte klíčky s D.O. dle podporované frekvence vaší ŘJ (viz. výše)! Koupíte-li např. klíček, podporující frekvenci 434MHz a ŘJ, podporující frekvenci 433MHz, dálkové ovládání nebude funkční. Nechte si vyfrézovat planžetu dle vašich starých klíčků. Cena cca. 350 - 450kč, z vlastní zkušenosti doporučuji např. Hornbach na Rudné v Ostravě. V případě instalace nové ŘJ dálkového ovládání ji přepojte do vašeho vozu (ideálně za asistence někoho z fóra) Nechte si immo (čip imobilizéru) spárovat s imobilizérem a D.O. spárovat s ŘJ vašeho vozu (v autorizovaném servise, nebo někým z fóra), popř. OPATRNĚ! vyjměte immo z vašich starých klíčků a vložte jej do nových. Immo je lepené, stačí aby vám sklíčko naprasklo a již nenastartujete! (toto se stalo i mě) Toť vše, máte hotovo! Finanční náklady se mohou lišit, pokud půjde vše tak, jak má, počítejte s investicí ve výši cca. 3000,- Kč se vším všudy. Originální (opravdu hnusný) přívěsek s D.O. vás v autorizovaném servise vyjde na stejnou cenu + cena za práci. Výsledek je navíc neporovnatelný. Poněvadž je zde spousta schopnějších lidí, kteří o této problematice vědí více, samozřejmě se nebráním dalším postřehům, popř. opravám mých chyb. Doufám však, že mnohým z vás tento návod pomůže. Tak ať se daří! Editováno: 19. Červenec 2012, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freeway Vloženo 27. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 Ahoj,super navod mam jen dve otazecky 1. Pujde mi dalka kdyz mam normal klic bez dalky?? 2. jak zjistim jestli mi podporuje jednotka dalku a na jaky frekvenci??? kabel mam Mam OII 2006 dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 27. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 OII MR06 podporovat dálku na 95% nebude, dá se to zjistit podle verze komfortky nebo zkusit rovnou přizpůsobit klíč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freeway Vloženo 27. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2012 a sakra,a nevis kde by se dala sehnat jednotka i s klicema??? kdo origo skoda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 28. Červenec 2012 Autor Sdílet Vloženo 28. Červenec 2012 Ahoj, klíč s dálkou seženeš buď v servise Škoda, nebo občas se nové klíče dají sehnat např. na Aukru, kde ti jej pošlou dle požadované konfigurace (r.v., počet tlačítek, frekvence, apod.). S ŘJ je to těžší, v poslední době jsou ale často k vidění opět na Aukru (odtud to mám i já) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freeway Vloženo 28. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2012 1K0 959 433 BJ tak tohle je moje konfortka,asi ji nepodporuje co??? Muzete mi kdyztak napsat,jaka konfotka podporuje DO?? dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 28. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2012 potřebuješ na konci AK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freeway Vloženo 28. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2012 Dik moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Migas Rudolf Vloženo 10. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 (editace) Zdravim vas, sice uz je to asi napsano nahore , ale pujdou mi tyto veci dohromady? Mam Oct2 10/2007 , mam klice se spinackou , ale nevim , jestli to pujde s konfortkou dohromady, popripade jakou bych potreboval sehnat k temto klicum? Zvladnu to popripade udelat s touto diagnostikou sam? diky moc Editováno: 10. Listopad 2012, autor: Mirek Migas Rudolf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan155 Vloženo 10. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 Já se domnívám, že tyto klíče s komfortkou fungovat nebudou.... a pokud ano rozhodně nepůjde čip IMMO, tohle je poslední generace klíčů a ty fungujou s BCM...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Migas Rudolf Vloženo 10. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 a kdyz si sezenu novou konfortku s fl? pujde to udelat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 10. Listopad 2012 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2012 FL nemá komfortku, ale BCM jednotku, ta tam samo nejde jen nacvaknout, všechno je jinak, předělávat na ní se nevyplatí. Sežeň si správné klíče s ovladači Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 4. Duben 2013 Sdílet Vloženo 4. Duben 2013 (editace) Ahoj, mám tri kclie (dva pouzite, udajne jen vyfrezovane - na F1 je jina generace), jejich cisla jsou:3T0837202H, 3T0959202L (ma na sobe nalepku 3T0959753L) a jeden co jsem dostal navic s autem, ten ma oznaceni 1K0959753G. Je mi nekdo schopny rict, zda tyto klice budou fungovat na OII MR2008 (DO jiz ma, jeden klic mi funguje)? Pocitam s tim, ze u 3T0 budu muset vymenit a nechat vyfreovat planzetu, ale 1K0 by melo stacit pouze nakodovat? Editováno: 4. Duben 2013, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bergerov Vloženo 22. Duben 2013 Sdílet Vloženo 22. Duben 2013 Ahoj Chci si taky dodělat dálkové do své OII MR2006 ale mám tam jednotku 1K0 959 433 AH ta by dle všeho neměla umět a mám možnost koupit 1K0 959 433 C ale nevím jestli je to správná volba . Může mi někdo poradit děkuji . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bergerov Vloženo 22. Duben 2013 Sdílet Vloženo 22. Duben 2013 ahoj Chci si také do dělat dálkové ale moje OII MR2006 je vybavena jednotkou 1K0 959 433 AH a ta podle všeho neumí dálkové ale mám možnost koupit 1K0 959 433 C muže mi někdo poradit zda to bude fungovat s touhle jednotkou ? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 23. Duben 2013 Sdílet Vloženo 23. Duben 2013 (editace) ideální je AK Editováno: 23. Duben 2013, autor: rolbař Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bergerov Vloženo 23. Duben 2013 Sdílet Vloženo 23. Duben 2013 (editace) Ok díky to jsem tušil ale zajímalo mě jestli i tato jednotka by byla ok když mám možnost ji dobře koupit nikde jsem se o ní nic nedočetl. Máte někdo typ na koupi této jednotky AK jsem s Ostravy díky Editováno: 24. Duben 2013, autor: Bergerov Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.