Přejít na obsah

Vše, co potřebujete vědět o montáži originálního D.O.


_Denis_

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny kutily :kol-35: ,

poněvadž se na fóru stále hromadí dotazy typu "co všechno je potřeba pro montáž dálkového ovládání?" a já byl ještě donedávna také jedním z tazatelů, rozhodl jsem se založit toto téma a snad usnadnit práci mnohým z vás.

Co je tedy vlastně potřeba?

  1. Sklopný klíček (nejlépe originální) s nevyfrézovanou planžetou (spodní část klíčku)
  2. Dálkové ovládání (horní část klíčku)
  3. Immo (čip imobilizéru)
  4. ŘJ (řídící jednotka), podporující dálkové ovládání
  5. Někoho, kdo vám vše naprogramuje (nebo použijte vlastní "nádobíčko")

Na co si dát pozor:

  • Nedoporučuji objednávat neoriginální díly. Například při frézování neoriginální planžety hrozí kvůli špatné jakosti materiálu poškození frézy ve vašem zámečnictví a následné poničení planžety
  • Dálkové ovládání podporuje různé frekvence. Nejčastěji 434MHz, 433MHz, nebo 315MHz. Než cokoli koupíte, nechte si zjistit, jakou frekvenci podporuje vaše řídící jednotka!
  • Rovněž nemá smysl cokoli kupovat, dokud nevíte, zda vaše řídící jednotka vůbec dálkové ovládání podporuje. Pokud zjistíte že ne, hledejte novou a nákup dálkového ovládání přizpůsobte podporované frekvenci ŘJ.
  • Dbejte na výběr správného čipu imobilizéru (Imma). V ideálním případě vyjměte čip ze svých stávajících klíčků do nových. Koupíte-li špatný typ, nenastartujete. V průběhu let se totiž měnily modelové řady imobilizéru a např. immo z roku 2004 nemusí s imobilizérem v autě z roku 2005 komunikovat.

Jak postupovat:

  • Prvně doporučuji (nezvládnete-li to sami se svým vybavením) najít někoho, kdo vám zjistí všechny potřebné informace a nakóduje, co je potřeba nakódovat. Zde na fóru je spousta šikovných lidiček a oproti servisu si účtují minimum. Stačí jen hledat.
  • Jakmile vám zjistí typ vaší ŘJ, postupujte buď konzultací, týkající se doporučeného typu nové ŘJ a jejím následným nákupem, nebo, podporuje-li vaše ŘJ dálkové ovládání, si nechte zjistit podporovanou frekvenci.
  • Na základě zjištěných informací vybírejte sklopný klíček s D.O. Koupíte-li originál např. v autorizovaném servise Škoda, objednávejte dle VIN vašeho vozu, popř. dle roku (měsíce) výroby. Předejdete tak chybnému výběru imma. Vždy vybírejte klíčky s D.O. dle podporované frekvence vaší ŘJ (viz. výše)! Koupíte-li např. klíček, podporující frekvenci 434MHz a ŘJ, podporující frekvenci 433MHz, dálkové ovládání nebude funkční.
  • Nechte si vyfrézovat planžetu dle vašich starých klíčků. Cena cca. 350 - 450kč, z vlastní zkušenosti doporučuji např. Hornbach na Rudné v Ostravě.
  • V případě instalace nové ŘJ dálkového ovládání ji přepojte do vašeho vozu (ideálně za asistence někoho z fóra)
  • Nechte si immo (čip imobilizéru) spárovat s imobilizérem a D.O. spárovat s ŘJ vašeho vozu (v autorizovaném servise, nebo někým z fóra), popř. OPATRNĚ! vyjměte immo z vašich starých klíčků a vložte jej do nových. Immo je lepené, stačí aby vám sklíčko naprasklo a již nenastartujete! (toto se stalo i mě)

Toť vše, máte hotovo! :kol-47:

Finanční náklady se mohou lišit, pokud půjde vše tak, jak má, počítejte s investicí ve výši cca. 3000,- Kč se vším všudy. Originální (opravdu hnusný) přívěsek s D.O. vás v autorizovaném servise vyjde na stejnou cenu + cena za práci. Výsledek je navíc neporovnatelný.

Poněvadž je zde spousta schopnějších lidí, kteří o této problematice vědí více, samozřejmě se nebráním dalším postřehům, popř. opravám mých chyb. Doufám však, že mnohým z vás tento návod pomůže.

Tak ať se daří! :kol-24:

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj,

klíč s dálkou seženeš buď v servise Škoda, nebo občas se nové klíče dají sehnat např. na Aukru, kde ti jej pošlou dle požadované konfigurace (r.v., počet tlačítek, frekvence, apod.). S ŘJ je to těžší, v poslední době jsou ale často k vidění opět na Aukru (odtud to mám i já) ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zdravim vas, sice uz je to asi napsano nahore , ale pujdou mi tyto veci dohromady? Mam Oct2 10/2007 , mam klice se spinackou , ale nevim , jestli to pujde s konfortkou dohromady, popripade jakou bych potreboval sehnat k temto klicum? Zvladnu to popripade udelat s touto diagnostikou sam? diky moc

post-78899-0-25253500-1352545147_thumb.j

post-78899-0-71488200-1352545161_thumb.j

post-78899-0-11652200-1352545167_thumb.j

Editováno: , autor: Mirek Migas Rudolf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Ahoj,

mám tri kclie (dva pouzite, udajne jen vyfrezovane - na F1 je jina generace), jejich cisla jsou:3T0837202H, 3T0959202L (ma na sobe nalepku 3T0959753L) a jeden co jsem dostal navic s autem, ten ma oznaceni 1K0959753G. Je mi nekdo schopny rict, zda tyto klice budou fungovat na OII MR2008 (DO jiz ma, jeden klic mi funguje)?

Pocitam s tim, ze u 3T0 budu muset vymenit a nechat vyfreovat planzetu, ale 1K0 by melo stacit pouze nakodovat?

Editováno: , autor: LiveBomb
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...