Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

To je jasný ty auta za 4 týdny daj kolik? 10tkm max. Viděl jsem, možná bych to někde dohledal, laboratorní testy a byl tam 300hodinový extremně zátěžový test a poté měřená degradace oleje a molekulární vazba - rpzdíly rapidní! a to i mezi prémiovými výrobci.

Souhlasím s tebou, že pokud budeš olej měnit včas, nic nezkazíš a hlavně olej nestihne karbonizovat ( bo se nepřepaluje ). Problém u dost řidičů je, že koupí nekvalitní olej a ještě ho přejížděj :-( Ne každý se snaží autu dávat nějakou péči. Většina chce za co nejlevněji jezdit a nic neopravovat - z dlouhodobého hlediska neslučitelná kombinace.

Vloženo (editace)

Nalítáme i víc, někdy i přes 20tkm :kol-27: -express 4-5x do GB za měsíc a je to. Ale sezónní věc. Je pravda,že možná ten olej ani nestihne degradovat :kol-139: . No jo, olej to je dlohodobě diskutovaná věc. Aspoň se je o čem bavit, páč nějak to tu jinak vázne. Prostě tak: výměna mě i s filtrem stojí 800Kč (a to na 2,5Tdi), měním každých 15tis a v životě nebyl problém, že by se něco podělalo kvůli špatnému oleji

Editováno: , autor: SUP1
Vloženo (editace)

No jasný, když vezmeš 60l sud, k tomu slevičky a vyjde to 84,50Kč - 5W40- ten leju do Supa. 5W30 vyjde asi na 95Kč - ten nemáme, páč ho nebereme. A 10W40 vyjde na 61Kč/l (ten máme do firemních dodávek)

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Zdravím, mám dilema. V knížce mám GQ1, prodloužený interval, tudíž jsem vybíral olej 5w30. Kouknul jsem na cedulku u oleje, a mám tam 5w40 od předchozího majitele. Mám 2.5 tdi, 120kw. Prosím poraďte.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Ahoj, pánové hledám, ale nemužu najít, chci vyměnit olej v převodovce(manuál) 1.9TDI 96Kw...Mužete prosím poradit jakou značku, specifikaci, popř. kde jste koupili Vy?Prosím o odpověd děkuji moc.

Vloženo

Děkuji moc, omlouvám se za špatné vložení. Děkuji za odpověd a radu, na Fabii 1.9Tdi stojí original kolem 200Kč ale na ten muj motor stojí litr skoro 600Kč a ještě musím koupit 3 litry sakryš..

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Jezdim na Shell Helix 5w 40 a pohodička.

Nedávno jsem ho začal dávat i do OII, němci tam dávali 5w 30, ač jsem s tim za rok nedal víc jak 15.000 km tak jsem musel cca 1 litr doplnit.

Nechal jsem změnit interval a olej vydrží od výměny k výměně.

• o 5 měsíců později...
Vloženo

120kw BDG, olej 5w40.. Znacka Shell nebo Castrol.. To je asi jedno co.. Ale jak je to u olej.filtru? Znacka MANN je ok? Jinak menit hodlam a upravit interval na 10tis..

• o 5 měsíců později...
Vloženo

Zdar mám dotaz, škodovka mi leje castrol edge 5w-40 A3 za cenu 5,5l za 2700 kč...... na netu jsem našel jen castrol edge turbo diesel 5w-40 ale je c3 vadí to? nebo to znamená že splňuje i předchozí? Díky.

Vloženo (editace)

Oleje pro vznětové motory mají normu VW 506 00 nebo
VW 506 01 (pro vznětový motor TDI PD s jednotkou čerpadlo
tryska a pro V6 TDI pouze motorový olej VW 506
01).
Vozidla jsou plněna oleji norem VW 503 00 (zážehové
motory), VW 506 00 nebo VW 506 01 (vznětové motory)
(pro vznětový motor TDI PD s jednotkou čerpadlo tryska
a pro V6 TDI pouze motorový olej VW 506 01) již ve
výrobním závodě.

Toť výňatek ze servisní příručky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...