Přejít na obsah

Suplicek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Suplicek

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Zdarec Při 0w se začíná trocha oleje ztrácet v motoru, ale asi jak komu
  2. Hodlám se podívat na to naklápění Váhu jsem vyměnil a je to stejny. Stává se že do kopce sešlápnu plyn a zátah nikde. Nevíte někdo při jakym podtlaku má být jaké naklopení ( poloha táhla ) ?
  3. Zkoušel jsem to, ale tvářila se o poznání hůř než ty ostatní. Mám strach abych jí neutrhnul, stříkal jsem to sprejem na uvolnění závitů ale nechtělo se jí. Ohřál jsem i motor, ale ....
  4. Myslím si že otázka paliv a biopaliv je v celku suběktivní záležitost. Osobně jsem proti Bio. Nicméně jsem se dotazoval na možnost zakoupení nafty bez Bio podílu na konferenci Tribotechnika v provozu a údržbě, kde se kolegové z VŠCHT Praha zabývali kvalitou motorové nafty. Bylo mi odpovězeno že tuto možnost nelze vyvráti. V příspěvku víše jsem se asi nevyjádřil úplně srozumitelně. Tuším že od roku 2004 je povoleno do motorové nafty přidávat do 7% biosložky (MEŘO= metylester řepkového oleje ). Toto palivo se prodává jako Motorová nafta dle :ČSN EN 590:2004. O stojan vedle si každý kdo na to má dostatek náhradních dílů a peněz na případné opravy může zakoupit produkt Směsná motorová nafta ( SMN, SMN 30 nebo Eko diesel), které je vyráběno z klasické fosilní motorové nafty (69 %) a biosložky MEŘO (31 %) dle normy ČSN 656508. Dostupnost motorové nafty do bez bio nabízí EuroOil a KM-Prona údajně zavede do prodeje. http://www.petrol.cz/aktuality/optimal-diesel-naftu-lze-tankovat-i-bez-bioslozky-2239.aspx http://www.ceskapozice.cz/domov/ekologie/ridici-mohou-opet-tankovat-cistou-naftu-bez-bioslozky Další v celku zajímavý test nafty je zde http://www.auto.cz/reportaz-ktera-nafta-ceskych-pump-zamrzne-nejpozdeji-65209
  5. Mě se stává celkem často že jedu po rovině, sešlápnu plyn, dostaví se celkem obstojný zátah motoru, otáčky vystoupají na 2000 a najednou to vypada jako kdybych ubral plyn, ale po chvilce zase zabere a jede.
  6. Tak včera jsem se pustil do výměny, zjistil jsem že už to někdo předemnou měnil, ale asi ne všechny, nekterá byla od BERU a některá od CHAMPION ( bylo na nich napsano 11 volt ). Vyndal jsem je az na jednu. Kdyz jsem stal pred motorem tak ta na prave rade valcu u chladice. Nechtelo se mi rozdelavat potrubi a kloubkem nešla povolit. Měl jsem strach abych jí neutrhnul, naštěstí to je jedna ze dvou, který ještě fungovali. Nevite někdo jestli to jde rozebrat bez dalšího rozebírání potrubí??
  7. Ahoj Je to součástí dílenský příručky Karoserie, montážní práce 72-1. Už jsem tu dečku jednou letoval, ale vydrželo to asi rok a zase nejde, nejraději bych dal novou. Nemá někdo odkaz kde se dá sehnat??
  8. Ahoj Dají se někde sehnat origo vyhřívací dečky?? U řidiče mi odešla, jednou už jsem ji opravoval a podruhy uz se mi do toho moc nechce, raději bych jí vyměnil. Díky
  9. Idealni je najit pumpu kde se dá koupit nafta bez biosložky. Zaslechl jsem několik připomínek že taková nafta se u nás koupit nedá, ale opak je pravdou. Nelze zpochybnit že prodejci pohonných hnot musejí neziročně doložit kolik biosložky ( MEŘO ) prodali v poměru k čistému palivu, pro naftu je to cca 6-7 %. Legislativa nijak neupravuje jaké maximální množství biosložky může v palivu být. Velcí prodejci PHM se zabívají také prodejem do kolejové dopravy, těžebního průmyslu atd. Zde se velice často používá tzv. "směsná nafta" ve které je obsaženo 30% biosložky, pokud takový prodejce provozuje i čerpací stanici, může si dovolit prodávat čistou naftu a zároveň dodrží zákonné náležitosti.
  10. Jezdim na Shell Helix 5w 40 a pohodička. Nedávno jsem ho začal dávat i do OII, němci tam dávali 5w 30, ač jsem s tim za rok nedal víc jak 15.000 km tak jsem musel cca 1 litr doplnit. Nechal jsem změnit interval a olej vydrží od výměny k výměně.
  11. Zdravím. Hned jak začlo mrznout jsem měl problém po ránu nastartova. Změřil jsem žhavící svíčky a zjistil jsem že jsou funkční jen 2 kusy ze 6ti. Objednal jsem svíčky Beru : http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/059963319h-zhavici-svicka-2-5tdi-v6-beru-7863.html Po namontování dám vědět jak jsem dopad.
×
×
  • Vytvořit nový...