Jan75 Vloženo 8. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2012 Zdravim kolegové, jestli mi můžete někdo sdělit svůj názor. Mám problém s otáčkama motoru Oct. 1,6 AVU r.v. 2001 : Dokud se motor neohřeje na 60-70°C tak to samo přidává, otáčky stoupnou na 1500 - 2000, hlavně po rozjezdu při vyšlápnutí spojky, zastavení a následném rozjetí, tak to vypadá jako když je "zaseklý sytič", slabá reakce na ubrání plynu. Po ohřátí reakce na plyn. pedál OK, volnoběh cca 700 ot. Na diagnostice hlášeny chyby na obou sondách, vyměněny obě za nové Bosch, nyní diagnostika nehlásí žádné problémy, falešný vzduch motor nikde nepřisává...... Při kratších jízdách tím pádem stoupá spotřeba, tak už nevim co stim. Dík, jestli mi někdo odpovíte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Under Vloženo 8. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2012 Začal bych klasicky - vyčištěním a nastavením škrtící klapky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke.Kraut Vloženo 8. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2012 Ahoj, mám podobný "problém". Spíš to jako problém nevydím. Dělá mi to asi jen 20 vteřin a poté se to uklidní. Po nastartování mi drží volnoběh pěkných 1000 - 1100 ot/min ale po prvním sešlápnutí si sám přidává na nějakých 1600 ot/min. Ale jak jsem psal tak po chvilce se to uklidní je to v pohodě. Dělá to jen po delším stání... Já bych to jako nějakou vážnou závadu neviděl. A spotřebu neřeš když to dělá jen chvilku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Neonek Vloženo 8. Srpen 2012 Sdílet Vloženo 8. Srpen 2012 Dej to na diagnostiku. Na taťkové octavii si taky na volnoběh dělaly otáčky co chtěly. Diagnostika hlásila že lambda sonda je v háji, tak sme ji vyměnili a je po problému Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.