Publikováno Listopad 12, 201212 r zdravim vas mam octaviu 1,9 tdi 81kw a pri studenom starte nieco hrkoce od klinoveho remena ked sa trochu zohreje uz je dobre mam novu kladku a tlmic vibracii dakujem Upraveno Listopad 12, 201212 r od repito
Listopad 12, 201212 r skontroluj či máš v poriadku volnobežku alternátora... tu máš link a v ňom taktiež pár odkazov http://forum.skodahome.cz/topic/107860-volnobezka-alternatoru/
Listopad 12, 201212 r Autor neviem ci je volnobezka v poriadku ale alternator sa dotoci ked zhasnem motor tak asi nebude zadreta
Listopad 12, 201212 r jednoducho zhoď klinový remeň a vyskúšaj ju rukou...tak budeš mať 100% istotu,že je OK
Listopad 12, 201212 r Autor ide to od klinoveho remena za studena trase tlmic vibracii a ked sa ustali tak to nerobi
Listopad 13, 201212 r Autor dnes som bol v servise bez remena tichucko volnobezka funkcna len ma volu smerom k alternatoru a von
Listopad 13, 201212 r Autor len neviem ci to bude chyba ale vymena sa my zda aj z robotou nejaka draha 110eur
Listopad 13, 201212 r výmena čoho,volnobežky???...lebo píšeš,že volnobežka funkčná..trošku mám v tom z teba zmätok...asi píšeš z mobilu
Listopad 13, 201212 r len neviem ci to bude chyba ale vymena sa my zda aj z robotou nejaka draha 110eur DRAHA vymena??? :kol-26: Volnobezka nestoji 5eur a ani demontaz +montaz alternatora nie je praca na 5minut.
Listopad 14, 201212 r Vies co najprv vyskusaj??? Zober si obycajne mydlo a pri spustenom motore priloz z boku na rozvodovy remen. natres z oboch stran. Vysledok? Prestane to tak to neries ako aj mne na starom remene pred vymenou rozvodov. Ked sa na to pozres blizsie jak ide remen po tych kladkach co maju bocne steny, klasika kladky, tak to tre o tie steny a vydava to blbe zvuky.
Duben 13, 201312 r Zdar:-) Ja mam podobnej problem jenze tu ctu, jak kazdej slysi piskani od altiku za studena. U me fabie 1.4 MPI 74kw 16V je za studena ticho popesine ale pri zahrivani zacina jemne piskat. To se zesiluje az se to zmeni v piskavy kolisavy vrestici pazvuk. Vymenil jsem napinak pod alternatorem. Vlastne se to jmenuje myslim tlumic kmitu nebo tak nejak ale je to ta napinaci kladka pod alternatorem. Jenze problem neprestal. Dela to ta potvora dal. Myslite ze to dela kladka alternatoru, nebo to spis vypada na lozisko v altiku?
Prosinec 4, 201311 r Ked sa tu riesila uz ta volnobezka alternatoru da sa vymenit aj na mieste aby som nemusel vyberat alternator ? objednal som si toto: http://obchod.damoslovakia.sk/kluc-na-alternatory-xzn-m10-kratke-prevedenie/ Po nastartovani za studena je pocut take cvrlikanie asi 6 sekund a potom je ticho. rozvody nove,napinacia kladka altiku ale len kladka je nova,vodiaca kladka drazkoveho remena nova. Ci to nemoze robit to cvrlikanie aj ta hlinnikova cast s tlmicom co je napinacia kladka drazkoveho remena. Upraveno Prosinec 4, 201311 r od duri26
Prosinec 16, 201311 r Tak v nedelu som vymenil tu volnobezku alternatora a hned aj lozisko volnobezky klimakompresoru,vsetko som to spravil ma aute bez demontaze altiku a aj bez demontaze kompresoru. Vsetko islo v pohode,len na volnobezku altiku treba ten specialny kluc predlzene kluce ockove a troska sily a sikovnosti. Aj volnobezka na klimakompresore isla v pohode dole,lozisko som vytlkol pomaly kladivom a narazil nove az pomoci stareho a hotovo. Vsetko bolo robene zo spodu auta cca 2 hodiny roboty podla sikovnosti a uz ide vsetko tichucko. Volnobezka altiku bola uz chytena,tak to bol najvyssi cas vymenit.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.