Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Jasně, žere to více, takže při korunovém rozdílu by žádná úspora nebyla. Ale ethanol tankuji za 23,9 a N98 mi u nás vyjde na 32,4, takže úspora tam pořád je, i když o dost menší, než když stál benzín více.

Ale větší problém vidím v tom, že pumpy benzín pomalu, ale jistě, zlevňují, ale ethanol u řady z nich zůstal na stejno nebo klesl méně. Ethanol by měl stát okolo 21 Kč na těch nejlevnějších pumpách a pořád by se pumpařům zachovala stejně nesrovnatelně (ve srování s běžnými palivy) vysoká marže. Uznávám, že na řadě pump, když vezmu jejich cenu ethanolu a jejich cenu N95, je E85 neprodejná.

njn, 15% obsah ropné složky nemůže nikterak významně hýbat s cenou E85, asi výrobní náklady jsou pevně dány a cena ropy do toho až tak významně nepromluví

V zimě je tam 30% naturalu. Benzín šel o 10 Kč dolů, 30% = 3 Kč. Některé pumpy šly s cenou dolů, třeba z 25,9 na 23,9, lepší než nic. Ale většina z nich zůstala na svých cenách 25,9 - 27,9, což je směšné. Jediné, co by to mohlo ospravedlnit, že mají pořád plné zásobníky za staré ceny (paliva se prodávalo méně dříve, natož teď, chvíli trvá, než se vytočí). Ale i tak by mohly jít o několik korun dolů, jen by si snížily marži. Pořád lepší prodat s menší marží, než čekat měsíce, až cena benzínu půjde nahoru. Nevím jak dlouho se může ethanol skladovat, než se na něm doba skladování podepíše.

...to máš jak s LPG, někde ho maj kolem 14ti korun, jinde za něj chtěj 18 korun... jsme v česku...

to jo, ale LPG čerpaček je podstatně více jak těch které prodávají E85, takže si můžu vybrat, za kolik budu tankovat a určitě ne za 18 :kol-28:

• 8 měsíců později...

tak co jezdíte ještě vůbec někdo na E85 při současných cenách N95?

Jasně, zrovna jsem se vrátil z Francie, kde stojí ethanol o 3 Kč méně jako LPG a méně jak polovinu, co benzín. A i u nás mi pořád vychází ethanol lehce lépe při koupi za 23,5, když N98 stojí 31 - 33 Kč.

njn, pokud to budeš porovnávat takto, tak možná, ale ne všude stojí E85 23,5 a rozhodně ne všichni jezdí na N98  :kol-28:  ... jezdím okolo pumpy, kde stojí 26,80 a N95 28,80 a v tomto případě si myslím, že je rentabilita zcela mimo mísu

Uváděl jsem svůj případ. Mám to štěstí, že v místech, kde se pohybuji, stojí ethanol tak málo. A vždy jsem jezdil na paliva s 98+ oktany.

Ve Španělsku jsem teď třeba jezdil na benzín, protože tam, když už ethanol mají, stojí stejně nebo dokonce více až o 9 Kč oproti N95 na stejné pumpě. Nezkoumal jsem to, ale podle všeho tam asi není daňové zvýhodnění "bio" složky. Ale s takovou cenou nechápu, že to vůbec někde nabízejí. A nebo to tankují jen lidi, co dokáží těch více oktanů využít. Jak nedávno jeden majitel BMW 335i psal, že bude jezdit na ethanol, i kdyby stál 40 Kč, že za ten výkonnový nárůst to stojí.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.