Přejít na obsah

Koupě nové OIII - výbava, motor, atd.

rsrsrs

Doporučené příspěvky

to nejsou má moudra, to jsou rčení osvědčená generacemi.... viš? 

je vidět, že na to auto moc nespěcháš, pár nabídek prý, aby ses pak nedivil, že jejich platnost bude omezená a třebas se ozveš s křížkem po.... a ostrouháš...

Editováno: , autor: Hravec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdá se mi to nebo máš z toho radost? zájemci o koupi vozu by s tebou asi nesouhlasili..a pokud se bude zdražovat,nebude se tolika kupovat..je to jednoduché..uvidíme,co přinese rok 2014 ale pokud bude podražovat jen SA tak je to v pohodě,ne?

Editováno: , autor: manfroto
Odkaz ke komentáři

nemám z toho radost, nejsem škodolibý, ale už jsem to psal v předminulém příspěvku: "je vidět, že na to auto moc nespěcháš", protože když vezmu v potaz čekací dobu jaká je dnes, léto to jistí!

myslím si, že to prodeje neovlivní, nehledě na to, že většina koupených Octávek jsou firemní flotily...

myslíš že bude zdražovat jen ŠA? a co kurz eura? copak ten nebude mát vliv za ostatní vozy? trochu přemýšlení....

Odkaz ke komentáři

Kurz EUR třeba mít vliv bude, ale jakékoliv zdražení půjde proti prodejům, protože lidi ty peníze navíc nemají kde vzít. Pokud má narůst inflace (cíl ČNB), pak stoupnou i úrokové sazby, což zase povede ke zdražení nákupu v případě úvěru.

Pro ŠA s rozsáhlým nákupem v ČR to může být výhoda, kdy se jí nákup,  (pokud je realizován v CZK) nezdraží. On celkově dopad změny kurzu do průmyslu nemusí být tak velký s ohledem na různé zajišťovací instrumenty a dlouhodobé smluvní fixace kurzu.  

Odkaz ke komentáři

braxa: přesně tak!

Flag: jak jsem psal, většinu aut v ČR nekupují "lidi" ale firmy! a to je potřeba si uvědomit!, blbost, úrokové sazby stoupat nebudou! chce si to něco přečíst o tom, co je to inflace, co ji podporuje a inflace chce ČNB dosáhnout.... sorry, ale to co jsi napsal, za to bys vyletěl od zkoušky jedna dvě....

manfroto: a konkurence nezdraží nebo co?

škodaforum20: a na to jsi přišel jak?, asi špatně čteš... již první víkend byl pro prodejce všeho velmi úspěšný....

Odkaz ke komentáři

ale ať klidně zdraží i konkurence Hrave..říkám,že je tu dost konkurence a ta cenu bude držet,každý chce být první..každý bude chtít hlavně prodat..doporučená cena je jedna věc.."prodej všeho byl uspěšný" ano,počkejme si příští rok na prázdno...

Editováno: , autor: manfroto
Odkaz ke komentáři

Hravec: Ty veris tomu, co pisou novinky.cz?! ;-) [no flame] Vcera jsem mluvil s byvalym spoluzakem, ktery je regionalni manazer jednoho velkeho retezce s elektrem. Rikal, ze jim prodeje stoupli o cca 10%, coz pry dle jejich statistik odpovida standardnim prodejum pred Vanocemi (6 tydnu pred Vanocemi obecne zacina obdobi, ktere vysledkove predci predchozi mesice).

Odkaz ke komentáři

braxa: přesně tak!

Flag: jak jsem psal, většinu aut v ČR nekupují "lidi" ale firmy! a to je potřeba si uvědomit!, blbost, úrokové sazby stoupat nebudou! chce si to něco přečíst o tom, co je to inflace, co ji podporuje a inflace chce ČNB dosáhnout.... sorry, ale to co jsi napsal, za to bys vyletěl od zkoušky jedna dvě....

manfroto: a konkurence nezdraží nebo co?

škodaforum20: a na to jsi přišel jak?, asi špatně čteš... již první víkend byl pro prodejce všeho velmi úspěšný....

Nejsem ekonom a nemyslel jsem základní úrokovou sazbu ČNB. Je jasné, že levné peníze inflaci podporují. Jen čistě z praktického pohledu je mi jasné, že jakmile bude možnost leasingovka úrok zvedne. Můžeme ovšem také diskutovat o míře navázání úrokové sazby úvěru konkrétní leasingové společnosti na úrokovou sazbu centrální banky. Minimálně u spotřebitelských úvěrů ty úroky neklesají tak závratně jako klesaly úroky centrální banky.  U hypoték je ten pokles patrnější.

Ale dost o ekonomice. Uvidíme co na nás ŠA a další vymyslí. :-)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...