Fycke Vloženo 3. leden 2013 Sdílet Vloženo 3. leden 2013 Zdravim, mam este jeden problem. Asi pred pol rokom mi len raz zasvietila kontrolka oleja. Zastavil som vypol motor, skontroloval olej. Vsetko bolo OK. Nastartoval a nic. Ziaden problem az doposial. Najprv mi len sem tam zacala blikat. Teraz uz aj zvuk motora sa zmenil, akoby nemazalo motor, oleja je dost. Kontrolka oleja zacne svietit len pri akceleracii. Ak stojim na brzde na krizovatke (automat), alebo idem dole kopcom nic. Akonahle pridam plyn a chcem akcelerovat tak sa rozsvieti, pustim plyn a zhasne. Zas pridam a zas sa rozsvieti aj so zvukovim signalom. Co by to mohlo byt? Zeby odislo olejove cerpadlo? Pocul som aj o veci, ze sa zapchavala jedna trubica vediaca k turbu, ze aj tymto to moze byt. Dakujem za Vase rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 3. leden 2013 Sdílet Vloženo 3. leden 2013 zhodiť olejovú vaňu..bude pravdepodobne zanesený koš na olej.čerpadle,pri vyšších otáčkach to nestíha mazať...inak aj s tou trubkou to býva,vyhodiť-vyčistiť.. olej aký tam je (značka)?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fycke Vloženo 3. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. leden 2013 Valvolive (neviem ako sa to pise) modra krabica :D idem dnes za jednym mechanikom, velmi dobrym. On mi povedal o tej trubke k turbe. Uvidime co bude.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beny250 Vloženo 3. leden 2013 Sdílet Vloženo 3. leden 2013 (editace) Ahoj, sundej vanu - tutově máš ucpanej sací koš! Táta na superbu dělal GO motoru! Přidřel se mu na klice.... příznaky podobné a prof. servis na jejich služební vozidla vždy vymazal chybové kódy a řekl "to se občas stane". Když mi řekl o GO motoru, tak jsem šel do mdlob. Od ledna budeme do našeho sortimentu věcí pro servis zemědělské techniky zavádět výrobky PRO - TEC, mají tam i čistič motoru/výplach - doporučuji před každou výměnou oleje, cena je dobrá a budeš mít pokoj. Používej jen olej doporučený výrobcem se správnou specifikací! odkaz na Pro-Tec: http://www.pro-tec-cz.eu/produkty/cisteni-motoru-a-osetreni.html Editováno: 3. leden 2013, autor: beny250 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fycke Vloženo 3. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 3. leden 2013 RE: Beny250 Som z Presova. Vychod SR. Neoplati sa mi jazdit na vyplach do ciech, a neviem ci nieco take je v blizkosti PO. Ale diki za radu ohladom vycistenia sacieho kosa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fycke Vloženo 7. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2013 Chyba nadalej pretrvava. Ale uz mi aj auto zacalo dymit+ nezapina turbo. pls poradte co s tym? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 9. leden 2013 Sdílet Vloženo 9. leden 2013 (editace) Spravit mazání. Diskuze na netu ti to neopraví. Pokud je mazání nedostatečné, ale ne nulové, první to odnese turbo. To asi není tak divné, když má 120 tis.otáček, že? To není levná věc. Pojezdíš ještě trochu a bude to vylágrované a s trochou štěstí i vyběhne ojnice blokem. To je pak ještě dražší. Motor je třeba vypnout a nastartovat až po opravě. Editováno: 9. leden 2013, autor: Tonda-B Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fycke Vloženo 11. Březen 2013 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2013 Takze tak, po case "opravene". Nove turbo,po nahodeni chyba zase zacala (kontrolka oleja). Zhodenie vane - saci kos upchaty -vycistenie vse OK. Bohuzial nove trubo (resp. repas). Dalsia vec, pri jazde a pridani "stredneho" plynu tak otacky spadnu na 1500 a nechce ani podradit (automat) a sa mi az raz stalo ze mi zdochol. Zajtra idem na "kontrolu" k mechanikovi + diagnostikovanie toho divu.Uvidime ako to dopadne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
27111990 Vloženo 19. Březen 2014 Sdílet Vloženo 19. Březen 2014 (editace) nedavno jsem mel dole vanu a sitko bylo upne zacpane furt svitila kontrolka vycistil sem to a vymenil za nejaky olej tet nevim nazev ale do te doby co sem mel jeste puvodni lej bylo vsecko ready pak to psalo ze je potreba vymenil olej servisni interval tak sem to vymenil vymenil sem i filtr olejovej a o te doby to zacalo neustale a furt po zahrati motoru se rozhouka cervena kontrolka oleje a nic nepomaha znova vymena oleje novej filtr znova sem cistil olejovou vanu a furt nic furt to same to dela nemohzl sem treba jen nalit tet na posled vic oleje ze to tak furt hlasi nalil sem tam oneco vic oleje predtim nez sem vymazal vag atd to udelalo jen obcas a tet furt co se ohreje auto kdyz je studene tak nic je mozne ze je to jen olejem spatnim olejem dekuji za infoolejje polosintetika 10w40 zitra pisnu co je to za olej mozne je ze se treba ten motor nesnese z tutim olejem jo a je to 1.8t 2000rok motor agu kamar strasi ze je to cerpadlo oleje ale me se to nechce verit jsem 2 majitel auto dovezeno z nemecka a majitel co mel pred byl cca 50tnik kilometri neutocne a je tam tet najeto 155xxx ze by odeslo tak brzo cerpadlo ?tuten ollej tam mam doufam ze to neni cerpadlo jinac de asi do srotu auto mi vyslo uz na 130000a nehodlam uz do nej davat vic to radsi uz snim ze skaly:)http://www.itesco.cz/cs/detail-produktu/carlson-motorovy-olej-10w40-8544/?regenerateImage=1%20tuten%20ollej%20tam%20mam%20doufam%20ze%20to%20neni%20cerpadlo%20jinac%20de%20asi%C2%A0%20do%20srotu%C2%A0%20auto%20mi%20vyslo%20uz%20na%20130000a%20nehodlam%20uz%20do%20nej%20davat%20vic%20:%29%20to%20radsi%20uz%20snim%20ze%20skaly:%29 Editováno: 19. Březen 2014, autor: Pawouk Editace příspěvků. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 19. Březen 2014 Sdílet Vloženo 19. Březen 2014 Sakra chlape, edituj svoje příspěvky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lusl Vloženo 20. Březen 2014 Sdílet Vloženo 20. Březen 2014 byť tebou tak spravím poriadny preplach motoru a lejem tam iba kvalitný olej. začal by som kúpou lacného oleja, nalial tam aditívum na dekarbonizáciu motora a celkové vnútorné vyčistenie. tento olej by som vypustil, vybral sviečky, odpojil vstrekovače, nalial do motora (miesto oleja) naftu a každých 10 minut štartoval aspoň minutu. nechal by som pôsobiť naftu nech vyžerie všetok karbón, vypustil naftu, nalial lacný olej s príslušnou viskóznou hodnotou ktorú budeš používat, a s aditívom na vnútorné vyčistenie motora, pár kilometrov (10 stačí) s lahkou nohou, vypustit olej a naliať kvalitný olej. ja lejem 5W40 Shell Helix Ultra Extra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hendy Vloženo 21. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2015 Ahoj, toto téma se tu už řešilo a diskuze jsem pročetl, ale nějak jsem se nedopátral k problému, který trápí mě. Jde o to, že mě neustále "obtěžuje" kontrolka tlaku oleje. Byl jsem s tím v autoservisu a tam mi postupně mrkli na olejovou vanu, zda není zanešená, vyměnili komplet olej, dali nové olejové čerpadlo, ale problém neustává.. Podotýkám, že čidlo tlaku oleje je také měněné.. Zřejmě tedy záhada někde v elektrice? Nejsem automechanik, proto se zkusím obrátit na Vás odborníky, zda jste schopni mě nasměrovat, kde by mohl být kámen úrazu... Za jakoukouli radu moc děkuju Hendy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2015 Neexistuje důvod, proč zakládat nové téma na podobný problém - viz pravidla fora. Témata sloučena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hendy Vloženo 21. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2015 OK. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.