ASPIRE Vloženo 22. leden 2013 Sdílet Vloženo 22. leden 2013 Nazdar motoristi mam takovou otazku, manzelce prisel dopis s vyrozumenim o prestupku za spatne parkovani. Ale jelikoz ona je vlastnik vozidla a jeste k tomu ani nema ridicak a ja jsem byl ten ridic ktery to tam zanechal. Prestupek se stal 29.12 2012. Muze se jeste vymluvit na osobu blizkou kdyz ten zakon uz neplati ale stal se jeste za stareho zakona ? Diky za odpoved a pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 22. leden 2013 Sdílet Vloženo 22. leden 2013 Podle mě už nemůžeš, protože to půjdeš vysvětlovat teď. To je v době kdy to už neplatí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 22. leden 2013 Sdílet Vloženo 22. leden 2013 (editace) Prostě to tam zaparkoval nějaký pán Asram Makres z Istanbulu, ulici si najdi v Google a pak počkej až ho najdou a dají mu pokutu. Editováno: 22. leden 2013, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 22. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2013 No s tim Istanbulem uz jsem ji to navrhl , ale ona nechce nikam chodit a uz vubec vysvetlovat neco. No a kdyz jsem ji rekl ze to teda vezmu na sebe ale ze to nejspise bude stat neco kolem 1000 - 2000 Kc. Tak to se ji nelibi. A jeste ten dopis co ma poslat s tou osobou mam si napsat sam takze se i udat sam osobne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 22. leden 2013 Sdílet Vloženo 22. leden 2013 Někdy je lepší tam jít osobně a uznat chybu. Pak tě to může stát třeba 200,-Kč Co je na tom předvolání napsané. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 22. leden 2013 Sdílet Vloženo 22. leden 2013 Máš na vybranou buď cizinec nebo namaž statní pokladnu a on se už někdo najde kdo to dá do krabičky od vína a zaparkuje to někam do vily pod podlahu k třiceti míčům z nějaké jiné státní pomoci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 22. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2013 (editace) jsem to ofotil Editováno: 22. leden 2013, autor: ASPIRE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 22. leden 2013 Sdílet Vloženo 22. leden 2013 A co tím docílí. Jméno cizince hodí do hledání a zjistí, že neexistuje. Co myslíš, půjdou po běžném občanovi nebo budou chytat velkou rybu. Tohle bych neriskoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 22. leden 2013 Sdílet Vloženo 22. leden 2013 Tohle je blbé, tady musíš někoho prásknout. Kdyby tam bylo napsané, že se máš dostavit osobně k vysvětlení přestupku tak je to něco jiného. To jde ještě ukecat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 22. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2013 diky za odpovedi zitra tam zajdu se udat je uredni den tak budu doufat ze urednik bude mit dobrou naladu. Pak dam vedet jak jsem dopadl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 22. leden 2013 Sdílet Vloženo 22. leden 2013 Jestli je v okolí nějaký hotel nebo nějaký slušný podnik mimo restaurace, tak zkus říct, že jsi měl a potřeboval jsi nutně na WC, tak tě nezajímalo kde parkuješ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 22. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. leden 2013 to je primo pred mym domem. Sice se tam parkuje bezne ne jen ja , ale jinak uz jsem premyslel nad nejakou tou podobnou vymluvou a to ta ze jsem vynasel nakup jak to delam vzdy a pak to vzdy preparkuji. Ono to je ale pravda to tak delam vzdy a nikdy jsem nic nemel se zakonem. To asi nejaky policista ktery musel v sobotu do prace jelikoz tu maji sluzebnu tak si asi udelal radost. A to si zjistim zitra no a pak na tu sluzebnu budu taky chodit jak tu uvidim nejakeho policajta parkovat jelikoz oni tam stoji bezne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 22. leden 2013 Sdílet Vloženo 22. leden 2013 Žraloku ty jsi úplně šílený, vysvětli mi jak toho člověka dohledají když neexistuje a zákon jim ukládá že ho musí dohledat, ani blbého Polaka z Polského Těšína nikdo nedohledá a okamžitě to odloží. Uvažuj nad tím co píšeš, myslíš že se do toho vloží Interpol a budou řešit pokutu za 2000 Kč? Ale pokud vás to baví tak plaťte, však kasa je pořád prázdna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 No Bobo , ne ze to pak budes shazovat na mne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 Možná jsem šílenej ale dnes dokážu uznat svoji chybu a k přestupku se přiznat a pokutu zaplatit. Když jsem bydlel v Praze 7 tak jsem parkování řešil každý den. Fotil jsem si i ostatní auta jako důkaz o špatném parkování ostatních a víš k čemu mi to bylo? A jestli ti jde o naplňování státní kasy tak se podívej jen na svoji výplatní pásku. při hrubém výdělku nad 100 tisíc odevzdáš státu cca 52%. Takže nějaká pokuta mě sere míň než tohle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 23. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 23. leden 2013 Tak to mam zasebou rekl jsem ze se jdu udat za zavazny prestupek a ze si uvedomuji ze jsem tim ohrozil plynulost silnicniho provozu ktery v Havirove je . No a zacal vyslech proc jsem to udelal a ja rekl ze jsem tam stal jen chvili po dobu kterou jsem vynesl do 4 patra nakup a vylozil. Chlapek jen nahlidl do registru zjistil ze nemam zadny prestupek a ulozil mi blokovou pokutu v vysi 100 Kc. Takze to mam zasebou.Za 22 let jezdeni prvni pokuta coz jde . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 Pockej pockej , v Havirove je plynulost dopravy ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 Tak vidíš, někdy je to opravdu lepší než vymýšlet kraviny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ASPIRE Vloženo 23. leden 2013 Autor Sdílet Vloženo 23. leden 2013 Jozzi jasné ze je to v pohodě ale dala to státní policie tak to je určitě závažný přestupek. Hlavně že už to mám za sebou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 Abych se vrátil k původnímu dotazu, i když už je to jedno, ale třeba ještě někomu přijde pokuta z data před 19. 1. 2013 - když se přestupek stal ještě za starého znění zákona, řídí se tím starým zněním zákona. Je to logické, jinak by to mohlo být tak, že dnes si dám k obědu hranolky, za měsíc se vydá zákon, že hranolky se jíst nesmí pod trestem useknutí ruky a měsíc poté mi přijde oznámení, ať odevzdám ruku. A mimochodem - "vymluvit na osobu blízkou" - tohle spojení slov nemám rád, jelikož obsahuje několik omylů - nejedná se o "výmluvu" ale o právo zaručené ústavou a nejedná se o "osobu blízkou" ale o odepření výpovědi. Vychází se z toho, že člověk nemusí vypovídat proti SOBĚ nebo osobně sobě blízké, jejíž újmu by cítil jako sobě vlastní. O tom samozřejmě musí vždy člověka poučit... Každopádně jsem jednou také dostal výzvu, jelikož umím uznat chybu, tak jsem tam přišel, přiznal se a dostal 500 Kč pokuty, doteď mám doma lísteček z jejich terminálu MP Praha - Děkujeme za Váš nákup. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 V padesátce jezdím přesně padesát atd. na zákazu neparkují, snažím se jezdit dle předpisu, praxe 17 let Tatra 815 + vlek, ale když už se stane a vyblejsknou mě někde, kde to třeba neznám a nevšimnu si padesátky. A dojde mi domu výzva, tak to na 100% bude řídit nějaký Afričan!!! No Bobo , ne ze to pak budes shazovat na mne Pošli iniciály. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Royce Vloženo 2. Únor 2013 Sdílet Vloženo 2. Únor 2013 jj nebo nějaký azerbadžánec a podobní.. jako slováka by ještě jakž takž dohledali.. dál už je jim to fuk.. ještě by mohla být sranda napsat jim tam nějaké jméno v Azbuce :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 3. Únor 2013 Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 On je problém v tom, že oni se sice musí pokusit to prokázat tomu, koho ty jim "práskneš", ale pokud se jim to nepovede, tak se to zase vrací za provozovatelem... A to že se jim to nepovede není nikde konkretizováno, může stačit, že se jim vrátil ten dopis... A správní delikt nemá promlčecí lhůtu jeden rok jako přestupek... U toho zákona je paradoxní, že pokud pojedu na Jižní spojce, kde je 80 km/h a rozhodně nehrozí, že na ni potkám děti jdoucí ze školky, 100 km/h a změří mě "automatizovaným prostředkem bez obsluhy" (tohle je také skvělý pojem), tak to bude správní delikt a budu muset prokázat svou nevinu, pokud pojedu 130 km/h, tak to již správní delikt není a můžu klasicky použít své právo nevypovídat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VAG BoBo Vloženo 3. Únor 2013 Sdílet Vloženo 3. Únor 2013 (editace) Jo jak se dopis vrátí, tak jim nahlásím že dotyčný zemřel (chudák černoušek ) Editováno: 3. Únor 2013, autor: VAG BoBo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ja-pce Vloženo 11. Únor 2013 Sdílet Vloženo 11. Únor 2013 (editace) Souhlasit s tím, že pokud se přestupek stal před 19.1. 2013, bude se řídit platnou vyhláškou, už je asi zbytečný - to už se tady ví. Ohledně "osoby blízké" - je stále možné tuto formulaci použít ovšem v trochu jiném pořadí. Provozovatel je vyzván k "prásknutí" řidiče v době, kdy byl spáchán přestupek. V pořádku... jednoduše sdělí, kdo byl ten dotyčný řidič. Onen "provinilec" bude předvolán k vysvětlení přestupku. Poté co se dostaví na stanici PČR nebo k měšťákům, uvede, že v době spáchání přestupku řídila "osoba blízká". A tím vše skončí a tradááá do šuplíkůůůůůů Provozovatel splnil oznamavací povinnost a řidič jenom použil to, co mu ústavní právo umožňuje Editováno: 11. Únor 2013, autor: ja-pce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.