Dawe1525 Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 Nazdárek lidičky mám takový menší problémek u mé felicie 1.3 12/1999 Přední kotouč se mi začala značně přehřívat, vím že je problém v brzdiči. Mam koupené nové destičky, všechny hadičky. Ale použité kotouče a brzdiče. Vše je zánovní jen se to dobrých šest let válelo na půdě a rezlo to. Kotouče mám očištěné od rzi jen nemohu vyndat píst z brzdiče pro kompletní odrezení a nastříkaní. Vím že co se týče této problematiky je toho tady dost, ale nikdo nepíše jak ho dostat ven když to silou nejde. Zkoušel jsem to prostříknou WD prolit i brzdovkou. Držel jsem to ve svěráku a rval a stále nic. Nemáte nějakou fintu jak ho dostat ven? Budu rád za každou radu díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan76 Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 Ahoj, co ho zkusit napojit na brzdy bez desticek a vytlacit ho pedalem. Za zkousku nic nedas... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dawe1525 Vloženo 12. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 No do toho se mi zrovna moc nechce protože bych musel demontovat brzdič na deně jezdícím autě a zas to montovat zpátky s tím že bych to musel odvzdušnit. Dík za radu, ale toto bych nejradši zkusil jako poslední možnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 (editace) Svěrák sikovky a opatrně zkoušet točit,točit trošku brzdovky pod tu manžetu a tak furt dokola.... Editováno: 12. Únor 2013, autor: Jay Kay Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dawe1525 Vloženo 12. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 No tak to jsem dělal něco přes hodinu a nehnulo se to ani o píď tak mi nezbide asi zkoušet to dál Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 Měl jsem stejný problém na Favoritu ale je fakt že jsem měl na autě a ze začátku jsem si pomohl pedálem...? tak ti asi nezbyde nic jiného než to namontovat??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 ... Vše je zánovní jen se to dobrých šest let válelo na půdě a rezlo to. Kotouče mám očištěné od rzi jen nemohu vyndat píst z brzdiče pro kompletní odrezení a nastříkaní.... Marná snaha. Ten píst je po smrti. Ikdyž ho vyndáš, už nikdy ho nedáš do stavu aby netekl. Jedině nový. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dawe1525 Vloženo 12. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 To snad ne, přece musí jít nějak zrepasovat ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 Zrepasovat co? Celý brzdič? Vytržením, zarezlého, pro další použití zcela zničeného pístku a jeho vyhozením. Očištěním brzdiče, jehož vnitřní stěny nebudou už taky OK, ale pro těsnost to nebude vadit, nicméně OK to už nebude nikdy. Koupením nového pístku a celé sady těsnění (těsnění, manžeta). ZAPOMEŇ, že ten původní pístek ještě použiješ. Škoda, že ten brzdič nebyl prolitý olejem, když byl "uskladněn". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 Zase na druhou stranu Wojnar má recht,když už máš hadičky atd...tak pístek a nové prachovky (to už nebude taková darda) a brzdy máš nadosmrti (auta) v cajku...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dawe1525 Vloženo 12. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 No tak to je děs, to mám hezké vyhlídky čeká mě technická a pak prodej a už se mi do toho nechce vrazit ani korunu ale koukal jsem na net a měl bych se vejít do 600kč. No co nadělám budu to muset investovat. Teď jen ten zk....... pístek dostat ven. Ale díky chlapi moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Kay Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 A nebo celé třmeny z vraku? Já jsem na Fávu nakonec taky měnil,protože to rozhýbání pístku je stejně dočasná záležitost...Dělal jsem v létě a na podzim (voda atd..) se to zadřelo a šlus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 Ten pístek musí mít těsnící plochu naprosto hladkou. Je tam tlak jak sviňa a brzdová kapalina je extrémně...., jak to napsat, prostě "projde" všude. Sebemenší nerovnost v pístku způsobená vyreznutím znamená velký problém. Prostě to neutěsníš a bude to jednoduše furt chcát. Nakonec není od věci aby i vodící plocha v brzdiči byla bezvadná. Prostě mám starch, že celé, ty šest let někde uleželé, brzdiče to mají za sebou Lepší už fakt budou ty z vrakáče jak píše Jay Kay a poměníš jen gumy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 Mohl by jít ještě trochu zamáčknout, třeba ve svěráku, aby se odlepil a pak ho zkusit vytáhnout dopředu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dawe1525 Vloženo 12. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 To vůbec nepomohlo stahoval jsem to opravdu velkýma svěrkama a ani milimetr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 12. Únor 2013 Sdílet Vloženo 12. Únor 2013 Já Ti říkám, že pístek pustil kořeny a přirostl k brzdiči Vyhoď to celé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiří112233 Vloženo 20. Únor 2013 Sdílet Vloženo 20. Únor 2013 Sada nového pístku (pístek,guma,prachovak, mazadlo) v mototechně mě stála asi 120Kč. to zase neni tolik,až budeš muset brzdit a budeš vědět,že si udělal vše proto,abys ubrzdil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.