Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahojte, shánim taky někoho, kdo lepí kvalitní fólie? Chtěl bych to na klas. Octavku. Čelní sklo se asi nedělá co? A co ta druhá metoda - pokovení? Nevíte jaké jsou klady a zápory? Jaké jsou kvalitní a na jaké si dát bacha?

Moravskoslezský kraj.

Vloženo

To uz sa tu niekde preberalo, hladaj... ja mam na svojej folie 3M a som maximalne pokojny, stale drzia farbu ... -_- raz mi jeden pako rozbil zadne sklo na piatych dverach, keby som tam nemal foliu, cele sa to rozsype a tak to pekne drzalo az kym som to nedal vymenit .... takze pokovenie Ti v tomto napriklad nepomoze ....

Folie su lepsie, moj nazor.

Vloženo

Ahoj já mám na autí folie lumar (nevím jak se to píše) a super jsou to ty druhé nejtmavší a dělali mi je v Praze na Kutnohorský a cena 4000kč a dají ti k tomu i homologaci na zadní -na přední ne tak zdar B)-_-

Vloženo

Dovolím si vložit něco z autificlub.cz. Více na http://www.autohificlub.cz/index.php?body=...i-skel?&begin=0

23/04/2006 19:09 GooGoo - Ztmaveni skel?

Tak jsem si rikal ze si necham ztmavit vsechny skla na aute, ale nevim co zvolit? Tonovani, folie.... nemam o tom vubec prehled. Chci aby to vydrzelo a nebylo financne moc narocne.

23/04/2006 19:27 FBS (P)

POKOVENÍ-

výhody:zvenku nejde skoro vidět, zevnitř nádherně

nevýhody: 1-Musí se vyndat všechny skla ven z auta, i lepený, a to není prdel.

2-když ti někdo časem rozbije sklo, s největší pravděpodobností už netrefí ten správný odstín

3-umatlaná a mastná okna jdou vidět vždy kdyz na ně někdo šáhne, vyleštit je skoro nadlidský výkon

FOLIE-

výhody: 1-snadná montáž

2- vždy se trefí ten správný odstín při výměně skla

3- když prodáváš auto, a kupující nechce zatmavení, jdou strhnout

4- snadná údržba, nejde na nich vidět mastnota

5- kvalitní folie jsou zcela odolné proti odření (sám demonstruji: svazek klíčů v dlani kroužim po folii, a nic...)

nevýhody:teď mě nic nenapadá :o)

23/04/2006 19:31 FBS (P)

sám folie lepím, napiš odkud jsi a udělám ti nabídku, doklad i CZ ATEST je samozřejmostí

Břeclav/Brno

občas vyrážím do terénu jako např. víkend 28-30.4 směr Praha a Mladá Boleslav

info@tlumeni.cz

+420 607909001

23/04/2006 20:34 dj.DEKL

Atest dáš jenom na těch povolenejch 30% nebo kolik to je?

24/04/2006 07:12 Petura

FBS: prozdraď prosím svůj ceník :o) na kolik pětikorun by vyšel 3D Civic (nejspší jen zadní okno a boční zadní - přední boční bych si ještě rozmyslel)

24/04/2006 12:20 FBS (P)

Petura: jakej rok?

Kdo má zájem odpovím na mailu...

info@tlumeni.cz

Napiště co za auto, kolik dveří a jakej rok...

24/04/2006 12:24 FBS (P)

je povolenejch 30%, ale už fabriky jako je např. Škoda Auto, a VW Group zatmavuje na 20%, to je to zelené tónování, takže když si vezmeš jak zatmavený je 20%, tak folie 10%, co zbývá, by musela bejt čirá :o)

shrnuto, podtrženo, na přední boční okna nesmí bejt (s jedou vujímkou-ultrasvětlou folií) žádná folie atestována

Vloženo
Díky za odpovědi. Dal bys mi kontakt na ty 3M v Ostravě?

Jezdím často přes hranice nebývá problém? :huh:

777-051664 jen řekni, že kontakt ti dal creams

nějak se určitě domluvíte..doporučuju ;)

Vloženo

Tak ja jsem dilema folie vyresil tak, ze jsem si to nechal pokovit a pak jsem si na to dal jeste folie! :p sice jenom asi prouzek 12 cm, ale nesviti mi slunicko do ksichtu a policajti nedrzkujou

• o 3 měsíce později...
Vloženo (editace)

Zítra jsem objednaný u firmy TRIESTE a.s. (http://www.trieste.cz/kontakty.html) na nalepení folií na okna... prosím vás o zkušenosti vůči této firmě... doporučení atd... Abych pak nelitoval.. Díky moc -_-

EDIT Martinoslav:

Dovolil jsem si toto tema poupravit v nazvu a vyvesit. Pokud budete mit kdokoli jakykoli dotaz, info, rady, napady, ohledne folii, tak uz prosim!!!! jenom sem. Temata o foliich v jinych diskusich se budou zamykat/mazat.

Pozdeji sem pridam linky na uz probirana temata.

Editováno: , autor: Martinoslav
Vloženo
sice Ti neporadim, ale nemyslis, ze se postup zjistovani kritiky na firmy dela pred samotnym objednanim u konkretni z nich? ;-)

Vim...ani jsem neměl v plánu se tady na to ptát, ale napadlo mě to až dnes.... ;)

Vloženo

folie jsem si chtel nechat dat,ale zjistil jsem,ze policajti je budou pokutovat jestli je budes mit vpredu.

To je pěkná blbost. Pokud budeš mít na fólie ATEST, a přední dveře budou mít min. propustnost světla 75%, ŽÁDNOU POKUTU TI NEMŮŽOU DÁT. Na zadních dveřích můžeš mít uhláky, jaké budeš chtít, ale předek a pruh na čelním skle musí mít min. propuston světla 75%.

Vloženo
folie jsem si chtel nechat dat,ale zjistil jsem,ze policajti je budou pokutovat jestli je budes mit vpredu.

To je pěkná blbost. Pokud budeš mít na fólie ATEST, a přední dveře budou mít min. propustnost světla 75%, ŽÁDNOU POKUTU TI NEMŮŽOU DÁT. Na zadních dveřích můžeš mít uhláky, jaké budeš chtít, ale předek a pruh na čelním skle musí mít min. propuston světla 75%.

Jeste bych to uvedl na pravou miru, na prednim skle celnim nesmi byt zadny pruh, mluvim o pruzich dolepovanych. Okno muze miti pruh, ale pouze z vyroby, tedy original... ;)

Souhlasim s tim, ze pokud mam na prednich bocnich atest a mam je lehce zatmavene, nemuze organ rici naprosto nic. To je muj usudek...

Vloženo

Je to tak, že fólie vpředu na bok si můžeš dát v tom případě, že z výroby okno nebylo tónované (a to většinou bývají), a maximlně 25% zatmavení (což není skoro nic...). No a na čelním skle nesmí být absolutně nic... ;) Já budu mít pouze vzadu a vzadu na bocích.. (ne na fabii). A bude to asi za 3800 s DPH .. ;)

Vloženo

podle mě je to blbost, že pokud je už sklo z fabriky tónované, tak se nesmí na něj dát fólie :disgust:

Myslím si, že v zákoně je napsáno, že propustnost světla na předních bočních sklech musím být minimálně 75%. A je jedno, jestli je okno tónované z výroby nebo ne. Pokud ano, tak tam musíš dát takovou fólii, aby ses vešel do požadované propustnosti. Jinak zatím to u nás ještě neměří, ale mohlo by k tomu dojít. Nyní to dělají orgáni prostě pohledovou zkoušku. Pokud jde řidič vidět (silueta) je vše v pořádku. No a samo, že musí mít fólie ATEST B)

To je můj názor

Vloženo

hmmm, tak to se mi nezdá, že by ta zelenkavá barva, kterou má to okno byla max. možná propustnost. <_<:disgust: To je nějaké divné, ale když to říkáte, asi to tak bude. No nic, prostě nyní je postačující, kdo chce mít fólie, ať si nalepí i na tónovaná okna tu max. povolenou a bude to. Bude spokojen majitel auta, orgán taky a prodejce taky :D V tom případě, by tě měl každý prodejce, který lepí fólie upozornit, že pokud máš zatmavené okna z výroby, tak už dle předpisů nelze lepit fólie. Bavíme se o předních oknech.

Jinak ať si dělá každý co chce a co uzná za vhodné

Vloženo

me osobne na to kazdej upozornil, i mi byla ukazana folie ktera ma tu povolenou propustnost, neni to skoro nic je skoro cirá

ja jsem presto rekl ze dopredu folie chci a tak je tam mam akorat na vlastnio riziko a bez nalepky atestu (kterej jinak pod vsema ostatnima oknama mam)

na auto jarov mi dokonce odmitli folie na predni bocni nalepit, proste to neudelaj i kdyz si to na vlastni riziko pre¨jes

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...