Maaho Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Zdravim panove, chci se zeptat, zda uz nekdo z vas resil vymenu zadnich silenbloku na napravnici (pomocnem ramu). Ceka me to v nejblizsi dobe a zajima me, zda musi jit dolu cela, nebo staci demontovat jen podpery napravnice a napravnici odklonit tak, aby se tam dostal lis. Dle DP je totiz potrebne vymenit i plno sroubu a matic za nove, tak abych byl pripraven a mel vse potrebne po ruce. Bude to sice delat servis, ale dily si radsi dodam sve. Taky netusim, zda je po tomhle zasahu nutne delat geometrii (ale pravdepodobne ano). Diky za odpovedi. Petr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanSuperb Vloženo 17. Únor 2013 Sdílet Vloženo 17. Únor 2013 Ahoj ja to sice jeste nikdy nemenil ale me to tez ceka ale spise se chci zeptat z jakeho duvodu to delas? plaveti to ci neco jineho? ja to chci menit prave z duvodu toho ze se mi zda ze auto prilis plave na ceste a uskakuje na hrbolech ikdyz tllumice mam nove Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 18. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2013 Mam slysitelne vule na naprave, tak jsem zajel na STK a tam zjistili velkou vuli na jednom silenbloku napravnice a mensi na spodnim zadnim rameni na teze strane. Stalo to jen stovku a prohlizel to poctive. Jinde pry vule nemam, tak to snad bude ono... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 26. Únor 2013 Sdílet Vloženo 26. Únor 2013 Si myslím, že by to mělo jít udělat jen s prověšenou nápravnicí, pokud máš stahovák na to uložení. Ale demontáž celý nápravnice taky není moc složitá, viz dílenská příručka Povozek kapitola 42-1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 27. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 No, taky jsem si myslel, ze to nebude tak slozity. Stahovak ani prostory nemam, takze musim do servisu. Byl jsem s tim v BestDrivu a chteli sundat celou napravnici, ze se tam jinak s lisem nedostanou. Zacali na tom delat, ale pak zjistili, ze nemaji zavesny zarizeni pro zaveseni motoru a bez toho nemuzou pokracovat, pac napravnice drzi jak motor, tak i prevodovku. Takze hledam dal, nekoho solidniho, kdo to udela poctive. Pokud by mel nekdo tip na dobryho servisaka, na trase Pardubice - Caslav - Kolin - Praha, tak diky za nej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 To nechápu. Napřed píšeš o zadní nápravě a teď zase o přední. Tak jak to tedy je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 27. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Psal jsem o zadnich silenblocich napravnice (pomocneho ramu). Na napravnici (te predni) jsou ctyri silenbloky - dva vpredu, dva vzadu. A pomocny ram je, aspon myslim, jen vpredu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Tady je to nějaký zmatený... tak vpředu nebo vzadu? Nebo oboje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 27. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Predni napravnice, neboli pomocny ram, ma 4 silenbloky - 2 vpredu, 2 vzadu...od zacatku me zajima vymena pouze tech zadnich dvou na predni napravnici (pomocnem ramu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 27. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 O zadni naprave nepadlo ani slovo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 27. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Navic jsem v prnim prispevku zminoval i geometrii, a ta se, pokud vim, na zadni naprave delat neda... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Já jsem vážně debil. Špatně jsem si to přečetl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 27. Únor 2013 Autor Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Pravda je, ze jsem to mohl v uvodu vic upresnit, ale nejak me nenapadlo, ze by to mohlo nekoho zmast... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cuzik Vloženo 27. Únor 2013 Sdílet Vloženo 27. Únor 2013 Libore a na to se radsi napijem, at nam je do smichu. Cus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 28. Únor 2013 Sdílet Vloženo 28. Únor 2013 (editace) Pravda je, ze jsem to mohl v uvodu vic upresnit, ale nejak me nenapadlo, ze by to mohlo nekoho zmast... No, tak mě to taky zmátlo, Žralok nebyl sám Napsal jsi to celkem jasně, takže jsem taky debil Editováno: 28. Únor 2013, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 1. Březen 2013 Autor Sdílet Vloženo 1. Březen 2013 V pohode, kluci ....a ted nejaky tip na sikovnyho servisaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 1. Březen 2013 Sdílet Vloženo 1. Březen 2013 Ou ou ou, Pardubice... Jedna otázka mimo žánr: Jak jsi spokojenej s Tartarini? Jak dlouho ho tam máš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maaho Vloženo 1. Březen 2013 Autor Sdílet Vloženo 1. Březen 2013 Od pristiho tydne budu 2 tydny v Teplicich, takze pokud znas sikovnyho severocecha... . Jinak Tartarini je original . Rozhodla jak cena, tak osobni pristup k prestavbe. Mam ho od prosince, aktualne najeto 6 tisic km. Problemy byly pouze ze zacatku - hlasilo to chudou smes. Po korekcich mam klid. Dlouhodoba spotreba je kolem 10 l LPG. Zvlada to cely spektrum otacek bez zavahani. Toroid 65 litru (650x240 mm), dojezd neco pres 500 km... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shreek Vloženo 29. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2014 (editace) No, mám trošku jinou otázku a jiný problém.... Rád bych zjistil, jaký je rozdíl mezi pomocným rámem na Š. Superb, 1.9 TDI r.v. 2002 a r.v. 2005 ... ???? Editováno: 7. Listopad 2014, autor: Shreek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shreek Vloženo 26. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2014 (editace) Tak včera vyměněna nápravnice, jelikož byla trochu nakažená korozí... ;-) Jinak origo nápravnice stojí cca 15500,-Kč a fotce vidíte jak nápravnice vypadala na autě po cca 12 letech ... :-( Prorezivělou část nápravy bych u Superba určitě nečekal .... :-( Naštěstí jsem sehnal ojetou za litr .... :-D Editováno: 26. Listopad 2014, autor: Shreek 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 26. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2014 To docela čumím, to bych také nečekal. Až budu mít auto na zvedáku udělám pořádnou revizi a případně nabarvím Hammeritem. Každopádně sis poradil a máš ode mě LIKE za foto a přístup Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sparco gti Vloženo 26. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2014 kolko to ma naj-km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akire1 Vloženo 26. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2014 Taky čumím jak puk - i já udělám raději kontrolu. Rozhodně bych něco tak strašného nečekal, ale ja fakt, že několik let zpětně se něco podobného tady neobjevilo. Může to být i v důsledku bouračky a zmršené opravy, možností je celá řada. Ale pro klid duše to určitě prohlédnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shreek Vloženo 28. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2014 Najeto 210.000 km ..... Kontrolu jsem udělal při výměně pneu.... Náhodou jsou do nápravnice bodl šroubovákem a už tam zůstal ..... :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lanny Vloženo 28. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 28. Listopad 2014 Nějak mi to nesedí, najeto pouze 210.000 km a r.v. 2002. Tak buď to někde stálo ve vysoké trávě a pěkně rezlo a rezlo a nebo počet km je blábol, ale stejně se mi ta hloubková koroze nezdá. Je fakt, že když "žralok" zprovozňoval pašíka po dlouhé odstávce, tak byly zcela zrezlé kotouče a já nevím co vše - má tady někde celou fotodokumentaci, ale nevzpomínám si, že by byla takto zrezlá nápravnice. Každopádně to nikomu nic neudělá, aby si provedl kontrolu a případně zachránil co se dá. Jsem zvědavej co napíše SUP1 po jeho obhlídce!? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.