Publikováno Únor 17, 201312 r Nazdárek lidi chtěl jsem se zeptat, jsem elektrikář slaboproud a doma se mi válí hromada domovních jističů. Dá se místo odpojovače použít domovní jistič? Zkoušel jste to někdo. (Auto půjde na prodej reším nutné závady nejlevněji ) Upraveno Únor 17, 201312 r od Dawe1525
Únor 18, 201312 r Ty jsi elektrikář a ptáš se, jestli můžeš na odpojení baterky, ze které "teče" proud při startu řádově ve stovkách ampér, použít domovní jistič, který má maximálně 25A (nevím jaké jističe máš doma, ale počítám, že větší jak 25A ne)?
Únor 18, 201312 r No von píše, že je tenkoproudař - a ti se ani k jističům nedostanou, protože pro tenkoproud platí omezení napětí na bezpečnou hodnotu pro daný prostředí - neměl by se přiblížit na dotykovou vzdálenost k ničemu, na čem je napětí vyšší jak 48V. Takže to ANI NEMŮŽE DOST DOBŘE VĚDĚT....
Únor 18, 201312 r Kdyby jste mu místo téhle debaty raději napsali, ať si za cca max 150,-Kč koupí odpojovač na kontakt baterky tak si ušetříte nervy nad kravinama. Byl online před chvílí a nenapsal ani slovo. Nejlépe téma zamknout a smazat.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.