johnxx Vloženo 21. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2006 Co je to homokynetický kloub? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 21. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2006 Taky se mu může říkat křížovej. Je to kloub, kterej přenáší kroutící moment z jednoho hřídele na druhej, ale maj různoběžný osy (jsou vůči sobě šikmo). Jinak se podívej na přední nápravu - uvidíš tam jednu hřídelku, která vede šikmo od převodovky ke kolu. Mezi spojem tý hřidele a kola je gumová prachovka - v ní se schovává ten kloub. Samozřejmě jsou na autě čtyři - vlevo, vpravo, u převodovky a u kol (zpravidla). Jeho funkci si můžeš prohlídnout na kdejaký avii - tam jsou ty klouby hezky vidět pod korbou na hřídeli od převodovky k diferenciálu - nádhernej pohled při rozjezdu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 21. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2006 Tady je to trochu odborněji a přesněji, a k tvýmu dotazu patří tenhle obrázek. a malá připomínka - správně česky "homokinetický" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 21. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2006 Žádný hokinetický ale homokinetický kloub.Jinak na tom obrázku to spíš vypadá jako kardan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 22. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2006 Žádný hokinetický ale homokinetický kloub.Jinak na tom obrátku to spíš vypadá jako kardan ...a sorry , já chtěl ukázat spíš to "Y"... ...dík za opravu ... ...a "mo" mi někdo ukrad z klávesnice ...v podstatě je mezi tím jen malej rozdíl... ...a jak koukám, i mistr tesař se utne - "obrátek" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 22. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2006 kde mám obrátku?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 22. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2006 kde mám obrátku?? To umím taky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.