Přejít na obsah

Hučení při volnoběhu 1.9TDI


Doporučené příspěvky

Zdravím kolegové,

 

měl bych takový dotaz,  všiml jsem si toho nedávno, při nastartování auta, a nechání ho na volnoběh, je slyšet jakoby hučení, ale pokud jdu se podívat pod kapotu tak to slyšet není.. Pokud lehounce přidám plyn tak hučení ustává.. Včera jsem čekal v koloně ve městě, a tam jsem to hučení slyšel, ale jelikož jsme stáli cca 5 minut na místě tak hučení ustalo a začalo zase až po přidání plynu... Vůbec nemám tušení co by to mohlo být, nemá někd zkušnosti, nebo typ co prověřit?

 

VAG bez chyb.

 

Motor 1.9TDi 74kw, AXR, rv. 2006

 

 

Díky moc za každej postřeh ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak on i trochu vibruje, takže mě napadlo ho zkusit trochu přitahnout, myslím celou tu krabičku..

 

Popřípadě k čemu tam je? Leze z té krabičky asi 5 hadiček a každá jinam, nechci jí zkoušet odpojovat ani tak, nerad bych něco pokazil..

 

Koukal jsem že to není drahá záležitost, ale nějak nevím funkci a odkud kam co leze, a ještě otázku, je možné že z té krabičky zní jakoby tam něco jiskřilo? Je v té krabičce nějaká elektrika?

 

Díky moc za rady :)

Editováno: , autor: LiborTDI
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak cvaká a hučí, nic jiného to nedělá, možná je to i normální ale prostě mě to otravuje a bál jsem se aby to nebylo něco jiného, dražšího atd...

 

Jinak auto táhne dobře, otáčky jdou dobře vytočit, spotřeba relativně taky dobrá, teď sice mám dlouhodobě asi 6,7 ale to kvůli tomu že jezdím teď hodně město, jinak předtím byla cca okolo 4,8 - 5,1..

 

Zkusim někdě sehnat stejnou, dobrou a zkusit vyměnit a v případě bych teda koupil novou.. Nevíš jak je to s montáží a demontáží? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No co jsem našel na netu, a že toho teda nebylo moc, tak něco vede na váhu vzduchu, něco na EGR a něco na turbo a jeho lopatky či co.. A že když v něm cvaká tak je ok, ale co znamená že vibruje a hučí, jsem nenašel :D ono mě to sere nejvíc když stojím na místě, jinak za jízdy to slyšet není :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...