Publikováno Srpen 22, 200619 r Caute vsetci, V sobotu som mal mensiu nehodu.Zo zadu do mojej Fabie narazil Favorit a mna este hodilo do Renaulta stojaceho predomnou. Zavolali sme policiu,chyba bola u vodica Favorita. Ja teraz cakam na odhadcu skody z poistovne vinnika (Generali).Nemam havarijnu poistku a preto budem pozadovat preplatenie z jeho zakonnej poistky. Kolko percent mi poistovna stiahne z celkovej sumy na opravu auta? Kvoli amortizacii, atd.? Vdaka.
Srpen 22, 200619 r Autor Caute vsetci,V sobotu som mal mensiu nehodu.Zo zadu do mojej Fabie narazil Favorit a mna este hodilo do Renaulta stojaceho predomnou. Zavolali sme policiu,chyba bola u vodica Favorita. Ja teraz cakam na odhadcu skody z poistovne vinnika (Generali).Nemam havarijnu poistku a preto budem pozadovat preplatenie z jeho zakonnej poistky. Kolko percent mi poistovna stiahne z celkovej sumy na opravu auta? Kvoli amortizacii, atd.? Vdaka. rok vyroby auta je 2002, najazdenych 65000km
Srpen 22, 200619 r Pojišťovna na to má tabulky, bohužel je zrovna nemám k dispozici, jsem na dovolený. Myslím si, že u takhle starýho auta by mohla být amortizace tak kolem 5-10%....záleží fakt na tý pojišťovně. Hlavně ať ti likvidátor napíše všchny poškozený díly, strašně rádi píšou třeba nárazníky na opravu a přitom jsou neopravitelný (prasklina, která po přelakování zase praskne,,). Nejlepší je to vzít do servisu, kterej dělá opravy a ten sepíše, co je na výměnu, s tim potom můžeš argumentovat pojišťovně...
Srpen 22, 200619 r Do 4 let je to tuším bez amortizace, potom už nějaká naskakuje. OT:Já měl nehodu s 9 let starým autem, ne mojí vinou a s povinného viníka mi strhli amortizaci 60%!
Srpen 22, 200619 r 20% z ceny nových origo dílů, nech si udělat rozpočet, oprava svépomocí, trochu shánění a nové díly seženeš levněji než origo, dobrého mechanika ... atd.
Srpen 22, 200619 r Autor A este dalsia otazka: Chcel by som si dat zadny naraznik z Fabie RS, som ochotny doplatit rozdiel ceny zo svojho vrecka. Je to mozne spravit nejako oficialne cez poistovnu,ze oni mi preplatia sumu za novy orig.naraznik a zbytok uhradim sam?
Srpen 22, 200619 r Ja teda kdyz do me v te dobe asi 6 let stare Felicie naboural nejaky debil, tak mi jeho pojistovna zaplatila 100% nakladu na opravu (novy blatnik, prelakovani par dilu atd)
Srpen 22, 200619 r Hodně záleží jestli se opravuje nebo vyměňuje. Amortizace se týká jen náhradních dílů, práce je hrazena 100%.
Srpen 22, 200619 r no dyť píšu nééé, prostě si nech udělat rozpočet a za ten si kup co chceš, rozpočet se dělá na origo díly origo dodavatele, seženeš levněji a máš to, vzhledem k tomu, že chceš stejně jiný nárazník, těžko ti dá škodovka RS, když nemáš RS.
Srpen 22, 200619 r Ja teda kdyz do me v te dobe asi 6 let stare Felicie naboural nejaky debil, tak mi jeho pojistovna zaplatila 100% nakladu na opravu (novy blatnik, prelakovani par dilu atd) to mal pravdepodobne ten "debil" dobru havarijnu poistku
Srpen 22, 200619 r anebo dostal repliku blatníku, která se vešla cenově do ceny origo Škoda mínus amortizace. - v případě povinného ručení. při havarijním plnění se platí 100% mínus spoluúčast.
Srpen 22, 200619 r Já mám s Generali dobrou zkušenost. Jednou jsem se dotkl nárazníku Opelu Tigra měl dvoucentimetrovou prasklinu na nárazníku a vyměňovali mu ho celej + lak, škoda přes dvacet a v poho proplatili všechno. Amortizaci ráda používá kooperativa. A aby nebyly problémy s proplácením škody doporučuju autorizovaný servis, nejlíp s tou pojišťovnou i spolupracující.
Srpen 23, 200619 r Autor Já mám s Generali dobrou zkušenost. Jednou jsem se dotkl nárazníku Opelu Tigra měl dvoucentimetrovou prasklinu na nárazníku a vyměňovali mu ho celej + lak, škoda přes dvacet a v poho proplatili všechno. Amortizaci ráda používá kooperativa. A aby nebyly problémy s proplácením škody doporučuju autorizovaný servis, nejlíp s tou pojišťovnou i spolupracující. OK, vdaka, dufam,ze to tak bude fungovat aj na SLovensku,ale u nas jevsetko inak
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.