Přejít na obsah

Odpojovač ABS na Octavii

Kryšot

Doporučené příspěvky

Odpojeni pojistky - tedy napajeni k cerpadlu ABS - vyvedene pres vypinac na palubovku - samo ze s pojistkou a pres rele :)

Signalizace - pipnuti a kontrolka ABS sviti.

Chyba se po dalsim nastartovani smaze - kdyz si ABS zase zapnes.

Bude to proveditelne? ? ? ?

Uz jsem testoval jizdu bez pojistky, tedy bez ABS a u me i EDS

( sezenu vypinac na palubovku - ten stejny co je na vyhrivani, ale s napisem ABS/ EDS nebo treba ASR? ) - je to spinac, nebo vypinac

Dekuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kde chceš sehnat ten vypínaš škoda to dělala vypínatelné........?????možná ti ho udělají na zakázku....... :D  :D  :D  :D sory ale neexistuje ale o vypínatelném abs také uvažuji........jde o to až bude vypnuté tak si možná budem nadávat.... :D  :D  :D  :D  :D  :D

Ja bych to mel za prve na ukazku, za druhe, nekdy me sere, ze EDS se furt spousti pri mensim zahr. a je to neprijemny zvuk a kdyz si clovek chce hvizdnout, treba ted v HK v nakup. stredisku na parkovisti, tak mi to take do toho zasahlo. ale reknu ti , ze to zasahlo kdyz jsem projizdel zatacku (prutkou) a ne kdyz jsem brzdil. Proste se cerpadlo spustilo i kdyz jsem mel nohu z brzdy. Nevite proc? Nepoznal jsem brzdeni, probehlo to moc rychle. cca 1 vterina. Diky

Odkaz ke komentáři

kde chceš sehnat ten vypínaš škoda to dělala vypínatelné........?????možná ti ho udělají na zakázku....... :D  :D  :D  :D sory ale neexistuje ale o vypínatelném abs také uvažuji........jde o to až bude vypnuté tak si možná budem nadávat.... :D  :D  :D  :D  :D  :D

Ja bych to mel za prve na ukazku, za druhe, nekdy me sere, ze EDS se furt spousti pri mensim zahr. a je to neprijemny zvuk a kdyz si clovek chce hvizdnout, treba ted v HK v nakup. stredisku na parkovisti, tak mi to take do toho zasahlo. ale reknu ti , ze to zasahlo kdyz jsem projizdel zatacku (prutkou) a ne kdyz jsem brzdil. Proste se cerpadlo spustilo i kdyz jsem mel nohu z brzdy. Nevite proc? Nepoznal jsem brzdeni, probehlo to moc rychle. cca 1 vterina. Diky

Myslim ze to pracuje spravne. Smyslem EDS je hlidat ani ne tak prokluz hnacich kol vuci vozovce jako spis "prokluz" hnacich kol vuci sobe. Jednoduse - pokud se jedno z kol hnane napravy zacne otacet pri zaberu vyrazne rychleji (nestejny povrch pod koly, prudsi zatacka) nez druhe, je pres ABS pribrzdeno a diky diferencialu se tak jeho rychlost srovna s druhym kolem (ktere se naopak zrychli) - je to nahrada za mechanickou uzaverku diferencialu. Budes-li mit pod obema koly stejnou adhezi povrchu zahrabes si pekne i s EDS :t

Odkaz ke komentáři

• o 3 roky později...

Myslim ze to pracuje spravne. Smyslem EDS je hlidat ani ne tak prokluz hnacich kol vuci vozovce jako spis "prokluz" hnacich kol vuci sobe. Jednoduse - pokud se jedno z kol hnane napravy zacne otacet pri zaberu vyrazne rychleji (nestejny povrch pod koly, prudsi zatacka) nez druhe, je pres ABS pribrzdeno a diky diferencialu se tak jeho rychlost srovna s druhym kolem (ktere se naopak zrychli) - je to nahrada za mechanickou uzaverku diferencialu. Budes-li mit pod obema koly stejnou adhezi povrchu zahrabes si pekne i s EDS :t

Pokud vím, tak když jedeš autem do zatáčky, kolo ve vnitřním poloměru zatáčky se točí pomaleji než kolo na druhé straně na vnějším poloměru zatáčky. Je to logický, protože kolo na vnějším poloměru musí ujet delší dráhu. Pokud by tomu tak nebylo a byl by mechanicky uzavřeneý diferenciál, tak by si těžko zatáčel. Leda tak někde na kluzkém povrchu, kde by to kolo co musí jít pomaleji pěkně prokluzovalo.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...