Marek_Hejna Vloženo 28. Duben 2013 Sdílet Vloženo 28. Duben 2013 (editace) Zdravím, mám otázku, po přezutí a ujetí několika desítek kilometrů jsem cítil mírné vibrace v řízení doprovázené klepáním od předního levého kola, okamžitě jsem zastavil a překontroloval vůli kola a tlak, vše v pořádku, jakožto automobilový lajk jsem chtěl auto nechat na servis, pak mě ale kamarád upozornil, že může být volný šroub.. K mému překvapení jsem zjistil, že jeden chybí a zbylé 4 jdou všechny povolovat ručně... Samozřejmě jsem měl kola překontrolovat rovnou, v ten moment a v noci mě to nenapadlo. Moje otázka ale zní: Je možné, aby se samo od sebe uvolnilo 5 šroubů na jednom kole, ale všechna ostatní kola zůstala utažená, nebo jednoznačně chyba mechanika? Předem díky za odpovědi! Editováno: 28. Duben 2013, autor: Marek_Hejna Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 29. Duben 2013 Sdílet Vloženo 29. Duben 2013 Tvoje chyba. Na účtence z pneuservisu máš pravděpodobně větu v asi takovémto znění: "Po ujetí 50 km zkontrolujte utažení kol! " Jinak stát se to klidně může. Loni po přezutí na letní jsem udělal stejnou chybu, ačkoliv se mi to nikdy, řekněme za 24 let, nestalo. Ne nestalo, že jsem nekontroloval, ale nestalo to, že by se jedno kolo povolilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. Duben 2013 Sdílet Vloženo 29. Duben 2013 najlepšie je používať momentový kľúč a potom to je bez problémov Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 29. Duben 2013 Sdílet Vloženo 29. Duben 2013 (editace) Marek Hejna: Aby po ujetí pár km jeden chyběl a ostatní šly rukou povolit, s tím jsem se ještě nesetkal. Pravděpodobně v servisu zapomněli v tom shonu, který vždy bývá, dotáhnout šrouby na jednom kole....což je mnohem pravděpodobnější. Já je nikdy nedotahuju (už řadu let) a nikdy se mi nestalo, že by se jen jeden uvolnil....Každej rozumnej servis má momentovej klíč a šrouby jsou dotaženy fest. Samozřejmě se servis jistí tvrzením, aby si je lidi dotáhli, nechce skočit do průseru, kdyby něco zapomněli a někdo si dal na držku.... Editováno: 29. Duben 2013, autor: Clint Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 29. Duben 2013 Sdílet Vloženo 29. Duben 2013 Šrouby taky dotáhnu při výměně a nikdy je nekontroluji. Záleží, kolik km jsi s tím od přezutí opravdu ujel, ale je-li to kolem těch 50 km tak by to měl servis uznat jako svoji chybu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.