Přejít na obsah

Olej z odfuku

dc34

Doporučené příspěvky

Zdravím!

Není to tak dlouho, co jsem se zde ( http://forum.skodahome.cz/topic/123094-asv-turbo-od-oleje/ ) ptal na problém zaolejovaného turba a všeho okolo. Kromě podezření na turbo mohl být problém v přívodu a odvodu oleje do turba - vyměněny trubky a těsnění, bezvýsledně, olej se objevoval dál. Protože je od oleje i pravá poloosa, napadlo mě, že teče olej z převodovky, ale tím to asi taky nebude.

Všiml jsem si ale, že mi zůstávají kapky oleje na plastové rouře sání v místě, kde se potkává sání s takovou tou trubicí z odfuku motoru. Kolem odfuku je mastnota. Pokud mi tady kape olej, je to problém? A může pár kapek "zablít" motor na zadní straně v takové míře?

Díky za odpověď...

Octavia I, 1.9 TDI 81kw, asv, 2004

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...

Čus to normální že se trocha oleje oběvuje u trubky do saní turba, vyřešil jsem to jednoduše tu malou hadici jsem vyhodil a zaslepil díru do hadice a na odvětrání motoru nasadil hadici na vodu musí byt odolná teplu a sved jsem to pod motor tam at si to páří a fouká, tdady to napojení do saní ma zapřičinu zasírání ARG ventilu a turba a interkuleru.. když tak mužu poslat nějaké foto o předělání... už mam najeto 9tisíc a olej se neztrácí a turbo je jako nové.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...