tarzan Vloženo 6. Květen 2013 Sdílet Vloženo 6. Květen 2013 Zdravim forum a potreboval bych poradit s nasledujicim problemem: mam autoradio Blaupunkt Melbourne SD27 v Octavii 1 rok 98. Fungovalo cca 4 roky. Ted jsem zjistil, ze nejde zapnout-jen problikava. Tak jsem ho vymontoval, zapojil primo na zdroj 12V a zjistil ze radio bezi jak ma. V aute jsem zjistil, ze kdyz radio zapnu tak na napajecich pinech 6 a 8 konektoru autoradia spadne napeti na cca 9V. Tak jsem si rekl, ze je asi v haji baterie, ale ta ma 13,7V - ve stejnou chvili kdy na pinech 6 a 8 je jen 9V. Z ceho je teda napajene autoradio - je tam jeste nejaky regulator? S nastartovanym motorem napeti vsude cca 13,7V. S baterii zadne potize nejsou, starty OK. Diky za jakoukoliv radu nebo nakopnuti spravnym smerem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 7. Květen 2013 Sdílet Vloženo 7. Květen 2013 Pin 6 NENÍ napájení autorádia!! Je to pin s napětím pro podsvícení. A ten regulovaný je, to ano. Napájení je na pinu 4 - spínané +12V a 7 - stálé +12V. U některých neorigo rádií to bývá obráceně. Takhle jsou zapojené piny pro origo rádia: a takhle ve Tvém rádiu: čili 4 a 7 obráceně jak jsem psal výše. PS: Pořád mi vrtá hlavou jak jsi ho připojil přímo na zdroj a vyzkoušel, když v autě jsi napájení mylně měřil na pinu č.6. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarzan Vloženo 7. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 7. Květen 2013 Spatne jsem to napsal - pripojeno bylo na 4 a 8 a tam jsem i meril. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 7. Květen 2013 Sdílet Vloženo 7. Květen 2013 Někde máš velký přechodový odpor. Kouknul bych i na pojistky jestli nemá zoxidované kontakty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tarzan Vloženo 8. Květen 2013 Autor Sdílet Vloženo 8. Květen 2013 Dik za odpoved, projdu to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.