tarzan Vloženo 6. Květen 2013 Vloženo 6. Květen 2013 Zdravim forum a potreboval bych poradit s nasledujicim problemem: mam autoradio Blaupunkt Melbourne SD27 v Octavii 1 rok 98. Fungovalo cca 4 roky. Ted jsem zjistil, ze nejde zapnout-jen problikava. Tak jsem ho vymontoval, zapojil primo na zdroj 12V a zjistil ze radio bezi jak ma. V aute jsem zjistil, ze kdyz radio zapnu tak na napajecich pinech 6 a 8 konektoru autoradia spadne napeti na cca 9V. Tak jsem si rekl, ze je asi v haji baterie, ale ta ma 13,7V - ve stejnou chvili kdy na pinech 6 a 8 je jen 9V. Z ceho je teda napajene autoradio - je tam jeste nejaky regulator? S nastartovanym motorem napeti vsude cca 13,7V. S baterii zadne potize nejsou, starty OK. Diky za jakoukoliv radu nebo nakopnuti spravnym smerem. Citovat
Wojnar Vloženo 7. Květen 2013 Vloženo 7. Květen 2013 Pin 6 NENÍ napájení autorádia!! Je to pin s napětím pro podsvícení. A ten regulovaný je, to ano. Napájení je na pinu 4 - spínané +12V a 7 - stálé +12V. U některých neorigo rádií to bývá obráceně. Takhle jsou zapojené piny pro origo rádia: a takhle ve Tvém rádiu: čili 4 a 7 obráceně jak jsem psal výše. PS: Pořád mi vrtá hlavou jak jsi ho připojil přímo na zdroj a vyzkoušel, když v autě jsi napájení mylně měřil na pinu č.6. Citovat
tarzan Vloženo 7. Květen 2013 Autor Vloženo 7. Květen 2013 Spatne jsem to napsal - pripojeno bylo na 4 a 8 a tam jsem i meril. Citovat
Wojnar Vloženo 7. Květen 2013 Vloženo 7. Květen 2013 Někde máš velký přechodový odpor. Kouknul bych i na pojistky jestli nemá zoxidované kontakty. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.