Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ahoj.Nemate nekdo zkušenosti ? když nastartuju tak si občas všimam že neco rachta od motoru. Nevim spojka? převodovka?? slapnu na spojku tak to neprestane... přestane to jen kdyz zařadim rychlost a povolim spojku do zatahu.. a je klid... vyřadim na nautral a rachta tam neco zase..  co to muže byt ?? nesetkal se nekdo s tímto problémem?? dvojhmota?

Vloženo

dělá to jen když není auto v zátahu...   myslis že by to mohla delat ta volnoběžka??  to by delalo pořad ne??  težko řict... zkoušel jsem to nahrat ale nejde tam nic poznat...  :(

Vloženo

Popravdě nevím, zda-li má moje 1.8 TSI vůbec dvouhmotu, ale hned bych Schavi nestrašil... Mám podobný "problém" s jakoby rezonujícím, malinko drnčivým zvukem, navíc sem tam - ne vždy. Projevuje se při volnoběhu a zmizí, když buď vyšlápnu spojku, nebo i nepatrně přidám otáčky...

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Ahoj.Nemate nekdo zkušenosti ? když nastartuju tak si občas všimam že neco rachta od motoru. Nevim spojka? převodovka?? slapnu na spojku tak to neprestane... přestane to jen kdyz zařadim rychlost a povolim spojku do zatahu.. a je klid... vyřadim na nautral a rachta tam neco zase..  co to muže byt ?? nesetkal se nekdo s tímto problémem?? dvojhmota?

Ahoj, mně to rachtalo jen za studena a při sešlápnutí spojky. Někdy to při rozjezdu i zahoukalo :kol-32: . No vyřešila to kompletní výměna spojkové sady (na 200 tis km), obložení vypadalo OK, takže hádám, že zlobil dvojhmotový setrvák. Každopádně mi to teď už nedělá.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Já mám něco podobného,jen když jsem sundal víčko kde je uložena hlavní hřídel tak je volné ložisko v obalu převodovky,jsou dvě možnosti,odvézt to Sixtovi do Boleslavi nebo sehnad jinou.POTŘEBUJI NA O2.0 tdi pd 103 kw ,NEVÍTE NĚKDO O NĚJAKÉ SLUŠNÉ?

Vloženo (editace)

Slušnou nikdo neprodá, proč by to dělal - buď je to z bouračky (riziko že je poškozená) nebo slušně jen vypadá (a už je poškozená), repasovana za 15 je vetsinou repasovana v Polsku (nekvalitni dily), pokud mas moznost to dovezt sixtovi tak je to nejlepsi volba.

Editováno: , autor: LiveBomb
Vloženo

Tak jsem byl u Sixty a opravil mě převodovku,vůle byla na ložisku dost velká a po montáži převodovky se vybrace neodstranily.Při vyšlápnutí spojky to lehce vybruje a Sixta tvrdí že u některých setrváku je to normální(Sachs) má někdo stejný problém?

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Mám vyběhané uložení hlavní hřídele převodovky  103 kW a teď se k tomu přidal podivný zvuk někde v místech alternátoru, tak se chci zeptat, jestli to spolu může souviset nebo jsou to spíš dvě samostatné závady? Motor je hlučnější, hlavně v kabině, a zní to jak motor  z traktoru. Po zvednutí kapoty je navíc slyšet něco jako cvakání nebo vrzání nevím jak to přesně definovat právě kolem alternátoru. Co se týče opravy uložení hřídele, nevíte o někom v okolí Olomouce? Sixta je asi tutovka ale je to docela dálka. Díky

Vloženo

teď se k tomu přidal podivný zvuk někde v místech alternátoru, Motor je hlučnější, hlavně v kabině, a zní to jak motor  z traktoru. Po zvednutí kapoty je navíc slyšet něco jako cvakání nebo vrzání nevím jak to přesně definovat právě kolem alternátoru. 

skontrolovať volnobežku alternátora

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...