sparco gti Vloženo 9. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2015 pretesnit nanovo a uvidis je mozne ze gumka praskla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DominikM Vloženo 9. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2015 Snad ano, aspoň bude trápení ukončeno . Budu vědět více zítra, pozítří dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M-P9 Vloženo 12. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2015 Čaute, po načtení a komplet diagnostice mi servismen řekl, že jediná závada (mimo vytlučených ramen předku) na mým autě je padání nafty. Je to šikovnej chlap, dělá nám firemní auta, nemám důvod mu nevěřit, vždy si se vším poradil a opravil. Můj problém se startováním si ověřil in natura když přejížděl do dílny. Ráno jsem mu auto v 5:30 postavil na plac kolem poledne potřeboval přejet, nastartoval, zdechlo, napodruhý po krátkým točení běžel. Přečetl co se dalo a dle jeho sdělení jsou všechny hodnoty a parametry OK, cituji "žádná anomálie v nastavení ani synchronizaci, vstřikovače OK" nic co by mohlo způsobovat obtížné startování nezaznamenal. Jsem na začátku, ale i tak dobrý, někde se začít musí. Říkal mi o nějakým ventilku na palivovém filtru, možná prý čerpadlo v nádrži, ale vadu čerpadlo by to prý mělo přečíst.Nwm. Bude se to blbě hledat, ale je tu dost příspěvků dá se od ledasčeho odpíchnout. Dál se tím budu zabývat na konci listopadu, teď nemám čas a auto potřebuju, pak sem napíšu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 12. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2015 Určitě napiš, jakákoli popsaná a vyřešená závada je k nezaplacení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DominikM Vloženo 13. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2015 ZÁVADA VYŘEŠENA Zdravím pánové, tak mohu s potěšením říct, že problém se studeným startem je pryč. Nakonec nebyl špatný vstřik, ale ohoblovaná váčková hřídel na 3 tím válci. Takže vyměněna hřídel + zdvihátka a je po problému. Auto krásně chytá už se nemusím bát, že nenastartuju, hlavně je tiché a hlavně výkon šel nahoru a spotřeba dolů. Auto jede jak za mlada Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 13. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2015 Finančně to vyšlo jak ? Dělal sis opravu sám ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DominikM Vloženo 13. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2015 Vyšlo to na 4000 Kč, bohužel zas tak zručný nejsem Dělal známý, který je v tom lepší odborník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knirek Vloženo 13. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2015 Počkej počkej, za ty prachy máš novou vačku, hydroštely, gumičky, práce...??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DominikM Vloženo 13. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2015 Nové to není, je to z bouraného superba, takže použitý díl, ale je na tom nalítané cca 20000 km, takže vše jak nové Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 13. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2015 zničenou vačkovou hřídel už jsme tu párkrát měli. Důsledek nedodržení specifikace oleje... Takže bacha na to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DominikM Vloženo 13. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2015 Dávám Castrol 5w40, těžko říct co tam nalívali předchozí majitelé :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 13. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2015 Hlavně nedávej ten zelený(magnatec) je to hnůj :-) Dávej Titan FST ten zlatý :-) davam ho pořád a bezproblémů kdysi to byt Castro Turbodiesel :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DominikM Vloženo 14. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2015 Jojo ten zlatý mám. Tak uvidím, zatím mám superba 2 měsíce, ale více byl v servise než na cestě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DominikM Vloženo 21. Listopad 2015 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2015 Zdravím, tak po týdenním ježdění nastal opět problém, auto včera začalo mít divný chod kolísaly otáčky, žádný výkon, plynový pedál skoro nereagoval, smrad z výfuku nehorázný při zapnutí topení zápach spalené nafty, spotřeba 8,5 l s klidnou nohou, spotřeba volnoběh 0.8-1.0L/h a hlavně během jízdy poškubávalo. Dneska ráno natočím malinko popojedu žádná reakce plynu, následné zdechnutí. Natočím znova ujedu 10 km a auto během jízdy zdechlo a už jsem nenatočil. Byla vyměněna hřídel, hydroštely, těsnění pod vstřikama. Obávám se, že nejspíš odešlo čepadlo. Už jsem z toho auta bezradný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasek93 Vloženo 3. leden 2016 Sdílet Vloženo 3. leden 2016 Dobrý den, jsem tady nový a mám menší podobný problém s autem. Auto mi nechce nastartovat, chytne až po 4 tém natočení a někdy i déle. Začalo to dělat tenhle týden. Diagnostika neukazuje žádné chyby vstřiky v normě. Na autě jsou nové vstřiky, těsnění pod vstřikama, baterka, nová vačka, filtry, nafta vždy aditivována. Auto je 20000 km po rozvodech. Auto hodně kouří, když startuji tak z výfuku letí bílý dým a jakmile to chytne, tak uplně černo. Jinak se mi snížil hodně výkon a spotřeba šla nahoru, motor se celkem chvějě. Děkuji za popřípadnou odpověd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 4. leden 2016 Sdílet Vloženo 4. leden 2016 Znovu zkontolovat vstřiky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haceink Vloženo 17. leden 2016 Sdílet Vloženo 17. leden 2016 Zdravím nikde jsem to tady neviděl tudiž se omlouvám jestli se to tady už řešilo Mám superba 1.9 96 kw a jde o to ze kdyz byla tedka zima tak jsem přišel do auta nažhavil a otočil a nic baterka je dobra a strater novy az potom když jsem to zkusil znoval tak zase nažhavil jsem a nastratoval a držel jsem ten klíček v vte poloze startovaci cca 8-10 sekund a chytlo to napoprve jako kdyby jste dali hadici otočili kohoutkem a čekali až ta voda dojde na druho stranu nevite kde by mohl byt problem ? diky moc za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 17. leden 2016 Sdílet Vloženo 17. leden 2016 Jestli netočí starter, mohla by být chyba v něm, i když je nový. Pokud jsem se s tím setkal, tak byla chyba ve starteru, dále to může být ukostření motoru (zkontrolvat) a plusové napájení, které jde do něho přímo z akumulátoru. Dále může být špatný "budící" kabel (zkontrolovat konektor na starteru). A v neposlední řadě mi prošlo rukama pár špatných spínacích skříněk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haceink Vloženo 17. leden 2016 Sdílet Vloženo 17. leden 2016 Diky zkusím na to mrknout ale když je teplota nad 0 tak vpohode na prvni šup těžko řict kde je problém Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sparco gti Vloženo 19. leden 2016 Sdílet Vloženo 19. leden 2016 teplotne cidla si kukal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 19. leden 2016 Sdílet Vloženo 19. leden 2016 Jemu nešel startér vůbec, na to čidla nemají vliv... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Superbub Vloženo 8. Únor 2016 Sdílet Vloženo 8. Únor 2016 Ahoj chlapi tak si tu pročítám příspěvky o špatném startu. Mám taky teď s tím problém co pozoruji asi čtrnáct dni, ale není to každý den. Jde o to že ráno někdy na startují až na potřetí tahá a tahá ale nechce naskocit jak naskočí tak už celý den nastartují normálně. Baterka je nová tak co by jste mi poradili ? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 8. Únor 2016 Sdílet Vloženo 8. Únor 2016 Chce to začít vždy od nejlevnější varianty. Tak prvně diagnostika (podívat se zejména na hodnoty teplot), dále zkontrolovat nastvanení rozvodů. Když už jsem si někdy nevěděl rady a majitel byl sockózní typ, tak stačilo přidat startovací dávku. Tahle operace je krajní a levná nouze a neřeší důsledek špatného startování. Řeší to spíše špatné startování za tepla, ale mám vyzkoušeno, že i za studena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Superbub Vloženo 9. Únor 2016 Sdílet Vloženo 9. Únor 2016 Problém vyřešen, bývalý mechanik mi nejakou dobu neměnil palivovy filtr. HOVADO!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jamespike Vloženo 23. Květen 2016 Sdílet Vloženo 23. Květen 2016 OPRAVDU UŽ VYŘEŠENO :-) Takže už definitivně vyřešeno, bylo to opravdu to čerpadlo, jak jsem psal naposled, že jsme ho vyměnily a pak to po nějaké době zase nestartovalo. Koupil jsme totiž čerpadlo z vrakáče a asi jim tam někde dlouho leželo či co, každopádně jsme to čerpadlo rozebrali, vyčistili a přetěsnili a vše normálně funguje. Škoda že sem musel vyměnit díly za 20,000 kč aby jsme na to přišli, protože jsme to vzali od předku do zadu. :-/ Jinka čerpadlo z vrakáče kompletní za 2,500 kč Takže hoši, čerpadlo. čerpadlo ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.