Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Letos jsem jel do Španělska autem, abych si ho nemusel půjčovat v Barceloně. Na cestu doporučuji redukci belgickou ( jižní Německo) a Eurokonektor pro Španělsko, nové stanice španělského Repsolu jsou vybavené touto koncovkou, někde měli ještě holandský bajonet. Redukce měli tak v 50%. Francie je bez problému, ale cena LPG na dálnici byla kolem 0,95 Eura, v Německu jsem tankoval u dálnice tak za 0,779 Eura, Španělsko od 0,666 do 0,779 Eura. Všude samoobsluha a nové stojany mají LPG nalepené na víceproduktu ( stojan s benzíny a s naftou), v Německu jsou občas LPG u CNG a tak jsem často hledal stojan s LPG. Placené dálnice měly slabý provoz, neplaceným jsem se vyhýbal, větší kontroly policie atd.

POI body jsem použil z http://www.gps-data-team.com, registrace za 5 Euro, ve Španělsku mne to občas zatáhlo k prodejci lahví LPG. Proto jsem jezdil hlavně k Repsolu a Galpu ( ten měl dokonce občas  stojany s italskou koncovkou). Bez POI bodů pro hledání stanic s LPG je to horší, protože čerpací stanice jsou často za sjezdy z dálnice.

Nejhorší cesta je z Česka a potom to pěkně utíká. Spali jsme u Mulhouse za 43 Euro pro dva. Po Španělsku se jezdí příjemněji než u nás, lepší silnice a méně neurotických řidičů. Na obrázku je španělský eurokonektor na LPG namontovaný do originálu od škodovky post-67751-0-84513500-1372071957_thumb.j

Jel jsem na Rozvadov a přes Lyon na Barcelonu, ujeto víc než 5 000 km a štvala mne malá nádrž na plyn, hustota čerpaček s LPG je ve Španělsku nižší a často neměli redukce, zbytečně ujeté desítky km na benzín

Upraveno od treo

Jinak z mé zkušenosti ještě s benz. autem do Španělska přidám, že přes Francii se dá jet už od Belfortu až do Lyonu mimo dálnici po dřívější hlavní silnici, myslím, že jí říkají internacionála (něco jako Tábor, Budějovice, Dvořiště). Je to o kousek kratší, o dost levnější (je to zdarma proti dálnici) a také při jízdě po venkově si člověk odpočine od dálnice, pozná Francouzský venkov a sníží průměrnou spotřebu. Jediné negativum co jsme zažili bylo, že všechny benzinky jsou od 16 hod do rána samoobslužné a ne všechny brali české karty. LPG jsem v době cesty neřešil, ale benzinky byly vždy alespoň 2 v každém městě, tak si myslím, že stojany tam jsou. 

treo a nějaký cestopis, fotky z cest budou, viděl jsem že foťák máš slušný, tak sem s nimi :kol-32:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.