Publikováno Červenec 7, 201312 r Dobrý den mám O1 1.6 75KW motor BFQ najeto něco ke 100tkm. Při normální jízdě mám nohu na plynu a občas se stane že auto přestane uplně táhnout (na palubnim PC vidím že aktuální spotřeba klesá až na 0L/100km), pokud nechám nohu na plynu nebo plyn sešlápnu na maximum tak to trvá třeba 10vteřin a motor zase začné táhnout a vše je ok, pokud pedál plynu ihned jakmile se objeví výše uvedený problém pustím a znovu sešlápnu tak auto jede zas normálně. Tento problém se objevuje zcela náhodně někdy třeba 3x hned po sobě jakmile pustím a znovu sešlápnu plyn jindy jedu 5km a neudělá to ani jednou.
Červenec 9, 201312 r v kazdom pripade napichnut na diagnostiku. v druhom - mam taky tusak ze BFQ uzatvara skrtiacu klapku pri stlaceni brzdy. nemoze byt vadny brzdovy snimac? nesvietia ti aj zadne brzdove svetla cas od casu z nahody?
Červenec 10, 201312 r Autor no na diagnostiku sem už objednanej na pondělí a jestli mi náhodně svítí brzdovky za jízdy sem nezkoušel a ani popravdě nemám tušení jak to vyzkoušet :-D jo leda že bych někomu řekl aby jel za mnou a při tom si i telefonovali :-) no uvidíme co ukáže diagnostika :-)
Červenec 10, 201312 r Cau tez mam BFQ a mel ten samej problem.byl to spatnej ventil nadobky s aktivnim uhlim.prepousti tlak z nadrze.pokud nefunguje jak ma tak v nadrzi vznika podtlak a cerpadlo to neutahne a nedavkuje palivo.tak se zkus zamerit na tohle a myslim si ze to bude ono.ja uz mam po problemu asi pul roku.snad to nejak pomuze.
Červenec 14, 201312 r Autor tak na diagnostice chyba č. 17811 - system zpetneho vedeni vyfukových plynů Regulační odchylka a chyba č. 16955 - Spínač brzdových světel - F nesmyslny signal
Říjen 19, 20159 r Hola chlapci, mozna resim stejny problem z prvniho prispevku, akorat me to dela pri prvnim startu a hlavne kdyz jsou chladnejsi rana. Zkratka nastartuji, rozjedu se a neujedu ani 100m, tak jakoby chcipne uplne motor (půl sekundy) a pak se to rozjede, zkratka jako kdyz je zaply vysavac a nekdo na pul sekundy vypne zastrcku a hned zastrcku vrati do zásuvky a vysavac znovu vysava. Vsiml jsem si, ze na tu pul sekundu i zhasinaji svetla. VAG neodhalil zadne spatne snimace. Co by to mohlo delat? Hlavne nechci cist skrtici klapka, kdyz otacky drzi jak maji a pokud je motor zahraty, tak je vse v pohode. Me to prijde, jest-li v tom neni hacek ohledne ekologie - motor studeny, sycic jede na plno...jo a EGR ventil mam zaslepny. Co mam hledat nebo na co se zamerit? Octavia 1,6i 75kw, r.v. 2002
Říjen 21, 20159 r Zdravím, stejný problém, ale vždy, když na dálnici, když držím dlouho plyn na stálé hodnotě a vždy, když je hladina nádrže těsně před rezervou. Zatím jsem zkoušel vyměnit palivový filtr a nalil do nádrže nějakej sajrajt na pohlcuje vodu. Ale bez výsledku. Zkusím se zaměřit na ten ventil nádobky s aktivním uhlím, to se mi zdá pravděpodobný, brzdový spínač jsem už měnil, protože nefungoval a nezměnilo se to.
Říjen 22, 20159 r Pokud ti to dělá vždy jen, když je hladina kolem rezervy, tak bych to viděl na palivové čerpadlo, jedná se o výrobní - konstrukční vadu, kdy dochází k zavzdušnění (vzduchová bublina). Řešil jsem to u Roomstera s 1.6/77 kw. Po výměně čerpadla se závada již neopakovala.
Březen 27, 20169 r Mam podobny problem u 1.6 55kw AEE ale me otacky drzi pekne jen pri jizde mi zhasne motor jako by doslo palivo a nebo mi skube jako by sel na tri valce ale hned se chytne a jede normalne menil jsem uz skoro vse kabely svicky palec vicko rozdelovace palivak cidlo teploty a porad stejny prosim poradte nevim jesli to muze delat treba zacpany katalizator
Září 16, 20177 r Dobrý den všem, jen jsem se chtěl prosím zeptat zda někdo již vyřešil problém s tím výkonem motoru při konstantní rychlosti vozidla, kdy je ručička palivoměru před rezervou a při jízdě z kopce nebo do kopce ( někdy i na rovině ) motor začne šíleně cukat a buď zcela zdechne, nebo po pár cuknutí ( když mám cihlu na plynu ) jede dál jak zběsilej :-) Výměna celého palivového čerpadla ( jak v příspěvku radí Kedarek 1 ) již proběhla, ale problém zůstal ! Tento jev se neděje v případě, že je obsah nádrže 1/2 a více ? Děkuji Vám za rady a odpovědi. :-)
Září 18, 20177 r A nadrz je cista nie je tam bordel? Moja skusenost je ze ked je menej v nadrzi benzinu cerpadlo nasava cez sytko ktore je upchate a nestiha natlacit alebo dodat potrebne mnozstvo paliva .
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.