Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Ahoj, prosím tě, kolk máš najeto? Mám skoro to samé.

Díky

Cus riesil som to...a tie zo skoda dielov ti tam drzat nebudú ty máš oval tak ako ja (Myslím aj horné uloženie)...ja som menil komplet podvozok pred tyzdnom(tlmice dorazy,pruziny) a nové dorazy som menil ani nie pred pol rokom 1ks cca 350 kc.Prachovky mozu ostat aj staré ak nie sú poškodené...Nevidím tam nikde operný kroužek ten ti bude treba tiež cca do 100kc.

tu su tie dorazy http://www.zbozi.cz/...vnejsi&strana=2

tu su kruzky http://www.zbozi.cz/...dit=nejlevnejsi

za kávu vám predám 6mesiacov stare dorazy+krúžky napíste spravu poslem foto pošta zdarma... :kol-31:

Upraveno od gargamel01lc

Já jsem to nedávno řešil na O1.V kelly jsem koupil 2 dorazy po 120 Kč a po sundání tlumičů je tam nandal (na staré prachovky) práce cca 45 min.Zkušenější mechanik by to měl mnohem rychlejc.

• 2 týdny později...

Caute, je pri vymene prednych tlmicov potrebne kupit aj tieto dorazy alebo nie?

• 5 měsíců později...

vie mi niekto povedat ci je to jedno alebo maju O2 nejake rozdielne dorazy co by aj davalo rozum kedze su podvozky 2UA 2UC 2UB a ked k tomu este pridame combi hm?????

• 2 měsíce později...

Zdravim,

Vymena zadnich tlumice je stejna jako u oI? Vytocit 2 srouby z kastle nahore a dole jeden sroub a je vyndano? Menili by jste i dorazy atd??Diky

v princípe áno..hore 2 šróby a dolu jeden šrób...len ten spodný ide o niečo horšie von ako u OI...v prvom rade je dobre dotiahnutý a v druhom rade mu trochen zavadzia pružina...

ale neboj,dá sa to zvládnuť v pohode :)

Kdyz koupim tlumice pro paket spatne cesty,je potreba tam davat jine pruziny,nebo se to nemusi? Pripadne je to nesmysl?

Já měl ty dorazy úplně rozpadlý, takže bych doporučoval dát nový, když už to bude venku

• 4 měsíce později...

Zdravim,mam dotaz.Jakou maji zivotnost tlumice na octavii 2 . 1.9 tdi.Mam najeto 230000km.

• 3 týdny později...

To by mě také zajímalo.Nechápu jak je to možné ale každý rok měním zadní tlumiče.Kupuji značku Bilstein a vydrží rok.Tedy vždy odchází PZ. :kol-32:

a čo je s tými starými,ako vieš,že sú špatné??

tlumice na O2 vydrzi opravdu hodne :)

práve preto tá moja otázka..

• 1 měsíc později...

Po vymene tlumicu mi zacli sjizdet s dorazu prachovky,kdyz jsem je zajistil po obvode sk paskama tak mi sjizdi, s vrchniho ulozeni zase dorazy,neda se to nejak zajistit nebo prilepit?Nemate nekdo s timto problemem nekdo skusenost?Diky za radu.Vsechny dily nove.

ty dorazy jsi daval novy? Jestli uz nejsou rozmlaceny a nedrzi nahore v tom ulozeni.

tlumice ,dorazy,ulozeni,prachovky vsechno nove a ne zrovna levne tak nevim,cim to je.

nikdy sem nic nelepil, jen to tam narval a byl pokoj

Minuly tyden jsem jezdil po hodne spatnych cestach,kouknu na to a dorazy maji osolichane ty vystupky tak asi proto to ted vyjizdi.Nechce se mi kupovat zase nove. a jsou to kulate ...znacka  Meyle .......... ze by smejd?  Ty stare ovalne drzi tak pevne ze stim nejde ani hnout.

• 4 měsíce později...

Zdravím, měl bych taky jeden dotaz. Dnes při odchodu od auta jsem objevil že mám u levého zadního tlumiče dole prachovku. Nevypadá však že by byla urvaná jen spadlá viz foto. Myslíte, že půjde zpátky nasadit nebo je to na výměnu? Díky

post-35310-0-87146600-1385410291_thumb.j

vyzerá to,že to je len zvlečené...musí to ísť nasadiť aj na aute

Tak jsem to zkoušel nasadit a nejde to. Ta spodní část tedy prachovka se ani nehne a nejde vůbec vytáhnout nahoru a když jsem chtěl natáhnout doraz dolů tak vypadl z drážek nahoře.

tá spodná krytka má v jednom mieste také vybranie (označené na prílohe červenou farbou) ....tam natlačíš ten doraz a potom budeš točiť buď krytkou,alebo dorazom,akoby to malo závit...

post-62595-0-72625400-1385483796_thumb.j

Tak jsem dnes sundal kolo a zjistil, že je opravdu pouze spadlá prachovka. Nicméně to je jiný systém než si mi poradil. Na okraji prachovky je taková malá drážka (na obrázku označena modrou šipkou) a na ni se doraz jen tak nasadí. Focen na druhé straně ptže jsem si pak svítil telefonem a ten se mi vybil.  :kol-28:  Chtěl jsem se ale ještě zeptat, jestli kdyby mi do budoucna prachovka padala opakovaně zda můžu spoj v místě označeným červeným obdelníkem slepit tmelem? Díky

post-35310-0-45185700-1385502988_thumb.j

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.