Přejít na obsah

Clintův pirátský klub

Clint

Doporučené příspěvky

Před hodinou, Stringo napsal:

AutoCad, Inventor, Catia,... Všechno je to postavené na stejném základu, jen se to liší funkcema. Jenže dneska se platí za manuální práci kolikrát víc jak za tu projektovou... Já jsem nekde mezi těma skupinami a mám taky hovno, akorát mraky zodpovědnosti, starosti a ještě administrativu k tomu...

Jestli mi dají za manuální práci víc než za kreslení výkresů, rád s tím seknu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ja myslim ze nedelal ( i kdyz by hodne zaviselo na tom o co by slo) Kdyz neco delas dlouho a ses kancelarska krisa, tak ma clovek urcite vyhody na ktere je zvykly. N druhou stranu mam zname co delaji v terenu treba mistri montazi stavbyvedouci apod. a ty nechapou jak muzu byt cely dny zavreny v kanclu u PC. A ja zase na ne myslim kdyz je venku 35 a nebo -10. Kazdy ma sve. Jedine co nema sve, je Clintova prace, pac ta nema zadna negativa.

No pak mam pribuzneho bagristu, co byl vzdy proti kancelarskym s tim ze delaji hovno a kdyz mel jednou jeden den nebo uradovat pocitat zapisovat tak byl z tojo tak v prdeli, ze pry unavenejsi by nebxl kdyby delal celej den kopace s lopatou. Od te doby uz mluvi jinak . [emoji3]
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Petrrr napsal:

A ja myslim ze nedelal ( i kdyz by hodne zaviselo na tom o co by slo) Kdyz neco delas dlouho a ses kancelarska krisa, tak ma clovek urcite vyhody na ktere je zvykly. N druhou stranu mam zname co delaji v terenu treba mistri montazi stavbyvedouci apod. a ty nechapou jak muzu byt cely dny zavreny v kanclu u PC. A ja zase na ne myslim kdyz je venku 35 a nebo -10. Kazdy ma sve. Jedine co nema sve, je Clintova prace, pac ta nema zadna negativa.

No pak mam pribuzneho bagristu, co byl vzdy proti kancelarskym s tim ze delaji hovno a kdyz mel jednou jeden den nebo uradovat pocitat zapisovat tak byl z tojo tak v prdeli, ze pry unavenejsi by nebxl kdyby delal celej den kopace s lopatou. Od te doby uz mluvi jinak . emoji3.png

Já utíkám z kanclu do terénu jak jen můžu. Jestli nás přesunou do open space, jdu pryč. Tam bych zešílel do týdne.

Odkaz ke komentáři

3 hours ago, Stringo said:

AutoCad, Inventor, Catia,... Všechno je to postavené na stejném základu, jen se to liší funkcema. Jenže dneska se platí za manuální práci kolikrát víc jak za tu projektovou... Já jsem nekde mezi těma skupinami a mám taky hovno, akorát mraky zodpovědnosti, starosti a ještě administrativu k tomu...

protože se ve stavebnictví neskutečně podpalují ceny až do nesmyslu, nikdo to dnes za nic nemá, každý Klint myslí, že si umí postavit výměníkovku, plyn, vodu, nějaký stavební objekt... Pak tady máš další idioty, co podpalují zakázky a mají najeté výběrka, protože to někomu ihned přeprodají....  Projekty dnes vypadají jak vypadají, pak když vidíš co lidi chodí odevzdávat na úřady(projekt na papíru od snídaně), tak se z toho vybliji i já(a to sem v tomhle oboru lajk). Ceny lítají o 200% kamkoliv od každé firmy a pomalu a jistě se to začíná dostávat do sféry IT na ty běžnější věci.... 

Odkaz ke komentáři

O projektech mi ani nemluv - co dokáží ti odborníci s titulem Ing. udělat za kraviny, které pak musím hlídat a po nich opravovat. Jinak bych pak byl v průseru. Vloni jeden Ing. Arch. přišel škemrat, jestli bych mu povolil přímo nad uložením potrubních sítí v zemi vysadit stromy. Zmrvil to a stavební úřad mu nechtěl vydat stavební povolení, protože měl za jednu z  podmínek výsadbu stromů a už se mu jinam nevešly. Tak jsem ho rychle vyprovodil.

Odkaz ke komentáři

Pozor pozor. Ing. ARCH a jen Ing. Jsou dva odlisne vzdelanistni tituly. Ackoliv je Ing. Arch v pomyslnem zebricku prestize nad Ing. Tak profesne Ing. je odbornik na svou profesi zatim co Arch. je "odbornik" na uplne vsechno ( neco jako ve stredni gymplak umi vse a nic) a jeho hlavnim cilem je jen a to co a jak vypada a dost casto se opticka vize arch. neda sloucit s technickou vizi Ing. Priklad. Nyni projektujeme 8.NP objekt administrativy menzy a laboratori pro UJEB. Ve vsech podlazich od 1. Vyse jsou po budove rozmistena socialni zarizeni ( umyvadla, hajzly, pisoary, atd.) Ovsem pres 3/4 uprostred budovy v 1.NP nemohou jit kan. stupacky protoze nosne sloupy jsou z pohledoveho betonu a nelze tak kolem nich svest stoupacky pres. 1.NP. do 1.PP a do zeme. Vymysl architekta. Pritom architektovi nedoslo, ze vodaca splasky neumi levitovat aby se napriklad v 2.NP. premistila ke krajim budovy kde stoupacky uz vest mohou. A kdyz architekt prisel s napadem at tu vodu v 2.NP precerpavame, smichy jsme se popadali za bricho a udelali si o nem obrazek. Protoze tohle muze vymyslet opravdu jen Arch.
Jinak Pawouku nekdy kritizovat vysledek je jednoduche kdyz clovek nevi co za tim stalo za vyjednavani s kde kym pri stavebnim rizeni kdy se k tomu vyjadruje kazdy kdo udrzi tuzku a kolikrat vyhovet vsem znamena bud stavbu vubec neudelat, prozoze to neni technicky nozne a nebo s jakym si kompromisem vymyslet takovou variantu jtera je shudna pro vsechny i kdyz technicky neni optimalni.

Odkaz ke komentáři

Mě nezajímá, co za tím stálo. Jako první krok měl udělal to, že by šel za správci sítí požádat o vyjádření. A ne to udělat až nakonec. Ochranná pásma sítí jsou přece daná, nevím, co si ten panáček myslel, že u mě vyjedná. Obecně je to úplně jedno, jaké tituly mají, ze zkušenosti vím, že ani na délce praxe příliš nezáleží - prostě někdo to neumí a nikdy se to nenaučí. Kupodivu jim za to někdo platí.

Odkaz ke komentáři

V noci zatahujes zaluzie aby k vam nebylo videt, jak tam chrapete. Tedy nesvadej vsechno na mesic.
Pawouku, ja to popsal vseobecne. Tenhle pripad konkretni co popisujes je opravdu zvlastni. Prozoze kazdy kdo to trochu zna tak vi, jak spravne pises, ze nez vubec neco zacnes delat i kdyz vizi uz mit muzes musis zazadat vsechny spravce siti jtere by se v dabem uzemi mohli nachazet. Je pak na zkusenostech projektanta kdyz je zdejsi aby alespon odhadl koho vsechno obeslat co tam vse muze byt. A i kdyz by nekoho opomenul je tu stavebni urad prislusny ( ktery ma takove obecne orientacni mapy s tim kde co vede) aby si pri UR vyzadal doplneni dokumentace. Tedy nevim kde se stala chyba.
No a pak nekdy v zastavenem uzemi kde mas navrhnout kanalizaci je docela orisek, protoze kanalizace neni zadny kabel s kterym muzes klickovat ze strany na stranu aby si dodrzel ochranna pasma kde ceho kdyz je to tam presitovane a to uz nehovorim o norme Prostorove usporadani siti ktera ti predepisuje jak daleko musis mezi jednotlivymi sitemi byt jak ve vodorovnem vedeni, tak svislem pri krizeni. No a abych to shrnul kdyby se melo vzdy vse dodrzet do puntiku tak by se to nepostavilo. No tedy se zada o vyjimky a v pripade takovych dulezitejsich siti ( plyn, VN) se to musi resit prelozkou. Na druhou stranu kolikrat muzes mit podkladu od spravcu siti kolik chces ( zalezi o jakeho jde) a na stavbe pak zjistis ze ti to vede stejne o 2 metry jinudy. Takove jsou me prakticke zkusenosti - tedy pohled z druhe strany.

Odkaz ke komentáři

To potrubní vedení se tam bude budovat současně se stavbou zmíněné budovy, ovšem z PD to bylo zřetelné a bylo tam s ním počítáno = musel to vědět. Já to vím zhruba dva roky. Prostě se na to vykašlal a myslel si, že mu to projde. Alespoň tak to na mě při jednání působilo. Že je něco ve skutečnosti někde jinde, než by podle dokumentace mělo být, je mi známo. Ba dokonce bych řekl, že je to spíš pravidlem, než výjimkou. Naštěstí se to netýká mnou spravovaných sítí potrubí. Tam se to dalo před asi 15 lety dokupy. Do té doby v tom byl také poněkud hokej. A navíc toho většinu mám v kolektoru, takže tam je to paráda - ke všemu, co se kříží, se tedy vyjadřují kolektory a ne já. Spíš mám obavu ze stavby dalších vedení, nikdy jsem u toho nebyl a budou to řádově stovky metrů ve složitých kříženích s mnoha sítěmi a komunikacemi - jak už jsem se o tom jednou zmiňoval. Navíc se změnou majitele firmy to nejspíš bude realizovat někdo úplně jiný, než naše současná dodavatelská firma, která to uměla naprojektovat (sic s problémy) a zároveň i postavit. Nový majitel má elektronické aukce pro takové zakázky, takže se snadno může stát, že každou podobnou akci realizuje jiná firma. Těch akvizic mi byl čert dlužen.

• Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři

Obarvená voda je obarvená voda. A je jedno, jestli se tomu říká turek, nebo espresso. Nikdo to tam nepije. Ani já. Pro hosty tam máme cosi ve skříňce zašitého. Co to přesně je, nevím, jak jsem řekl - tyhle břečky nepiju.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...