Přejít na obsah

Clintův pirátský klub

Clint

Doporučené příspěvky

ti řeknou po záruce, naserte si...

Klinte jasně že za tepla to auto jede prostě hůře... musel bys sát vzduch rovnou z venku a mít to odstíněný od horkého motoru. to dost pomůže.... větší cooler ještě například z audi S3...

dále já poznám i když mám plnou nádrž +55litru nebo mám v nádrži 5 litru a jezdí to jak das....

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A u chrochtáka?

To platí obecně pro všechny spalovací motory. Ale u tvých motorů jsou rozdíly - 1.8 TSI má klasický intercooler vzduch/vzduch, který je citlivější na změny teploty venkovního prostředí (tzn. že v chladu jede lépe), zatímco 2.0 TDI má výměník voda/vzduch, kterému je jedno, jaká je venkovní teplota, protože chladí stlačený vzduch chladící kapalinou, které má stabilní teplotu.

• Pozitivní 3
Odkaz ke komentáři

Teorie zní takto:
Použití intercooleru v přeplňovaných motorech výrazně zlepšuje proces spalování, jehož efektem je zvýšený výkon motoru. Mezichladiče snižují teplotu horkého vzduchu vháněného do turbodmychadla, před vstupem do spalovací komory motoru. To má výrazný vliv na spalování, protože ochlazený vzduch má mnohem vyšší hustotu ve smyslu více molekul vzduchu na krychlový centimetr. Výsledek: výrazný nárůst množství vzduchu a lepší výkon motoru.

• Pozitivní 2
Odkaz ke komentáři

však cooler na O1 TDI, to bylo hrozny šíditko :D na O2 už je napadlo dát normalnější :D

jenom lepší cooler z S3 popřípadě apr, forge atd, to je pěkná sumička...

petře když sem to kupoval tak to mělo 21000km. auto jez roku 2012/12 a já ho mam od října 2013....

Editováno: , autor: kokta7
Odkaz ke komentáři

takovych nás tu je víc ;) přiznám se, že jsem nevěděl že tyhle chrochtáky to tak mají, myslel sem stejně jako benzín...

Ono je to různé - rotačky a PD mají taky výměník vzduch/vzduch. S vodním se začalo u TSI EA111 a u dieselů myslím až u TDI CR v OIII.

Odkaz ke komentáři

Ale kokto diky za kompliment i kdyz nevim z ceho tak usuzujes. Ja jsem niemand bez titulu, to Ozi co by BC a za nedlouho Ing je moudry a vzdelany. A o autech toho vi Pawouk nejvic. No od te doby co rediteluje ale budou jeho vedomosti klesat tim jsk zde roste jeho absence. [emoji1]

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit nový...