kokta7 Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) No nějak na dálnici vždy musíš najet i sjet... Najdu neboj ale az doma na pc Editováno: 13. Říjen 2014, autor: kokta7 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Neboj, nějaký 50km úsek /+-/ se najde, se sjezdem a výjezdem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) Tak kdo se zúčastní? Našel jsem úsek se sjezdem a nájezdem k otočení, přesně 50km jedna cesta, o víkend (ideál nějaká sobota), nasadit 150 tempomat na obě cesty, pokud možno bez přerušení, před výjezdem vynulovat průměrnou spotřebu. Po ujetí obou vzdáleností porovnáme spotřeby. (v případě uzavírek a snížení rychlosti není problém, snížit rychlost musí všichni, je o to, udržet auta u sebe po celou dobu) Sám to zajedu se svým TSI a potřebuju někoho s dvoulitrem TDI oktávkou Tipuji, že u TDI nebude spotřeba nižší než 6,5/100. Editováno: 13. Říjen 2014, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sanek81 Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Clinte tipuješ 7L, vidno, že tvůj odhad je ještě horší než tvé názory. Tak či tak si ty tdi nekupuj, pořád je tam ještě ten hluk, vibrace a lenost a jen kvůli tomu, že by to v tvém případě dělalo 3L rozdílu ve spotřebě, tak to stejně za to nestojí:-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) Tak pojeď, přesvědčíme se Sáňku, kecat dovede každej, jak mu to málo žere. Ono se to ukáže v praxi. Bojíš se snad, že by se ukázala pravda? Editováno: 13. Říjen 2014, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) Tak, ještě to chce zkušební komisaře, každý pojede jako spolujezdec a bude kontrolovat zda-li se nepodvádí. A ten kdo prohraje resp. nebude mít pravdu platí tomu druhému naftu - benzín (za těch 100km) a večeři komisařům. Jdu za komisaře. Editováno: 13. Říjen 2014, autor: Petrrr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) To už bys chtěl moc. Ne, jen chci poukázat na ty nesmyslné nízké spotřeby, co tu někteří u svých kouzelných TDI ukazují, že ono to není tak jak píšou, realita je jinde. (Já myslím, že je to férová nabídka, aby každý, kdo dosahuje u dieslu nízké spotřeby, ukázal, že tomu tak skutečně je) jedině tak se může porovnat spotřeba. Nějaké okresky porovnávat jsou k ničemu, protože se nedá regulérně dodržet stejné tempo, někdo vyhazuje kvalty z kopce, někdo jede jako šnek....někdo má těžkou nohu, řadí jinak atp... Pokud nikoho zde nenajdu, zajedu to stejným tempem sám, nejdříve s TSI, pak s půjčenou oktávkou od prodejce. Editováno: 13. Říjen 2014, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sanek81 Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Klíne, já taky nejezdím za 4L a ani to nemám zapotřebí, ale ani jsem snad nikdy nejel přes 7L což je u tebe a tdi normál. Vlastně na tvůj štýl:-) 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Tak snad vis jak já jezdim, sam vis ze mám benzin radši.. Ale za tech 470 km spotřeba kolem 5 litru a prumerna 80km/h není špatná přeci... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) Sáněk: Neodpověděl jsi na otázku, rád se o tom přesvědčím....Máš strach. Kokta: jo, ale to nic nevypovídá. Musí to být vyrovnané. Navrhovaná trasa má značné převýšení, čili ideál. Editováno: 13. Říjen 2014, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Hodlate tyhle kktiny resit furt dokola i na srazu? Ja ze bych zmenil plany na vikend... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) Ne, jen mě prostě už štvou ty kecy (sorry) o nízkých spotřebách TDi a nevěřím jim. Chci ukázat, že realita není tak růžová, jak si všichni myslí. Že rozdíl spotřeby mezi TDI a TSI není tak propastný, jak tady mnozí udávají. Tak nemyslím, že jde o blbosti, ale o zajímavý test, co by ukázal, jak na tom skutečně tyto motorizace jsou. Nicméně, na sraz tě nenutím, klidně ho vypusť, pokud se ti zdá, že se budeš nudit. Vlastně celé forum se ustavičně točí kolem spotřeby, každej neustále opakuje, jak za málo jezdí, jak je TDI strašný výhoda a jak TSI neskutečně žerou. O ničem jiném se prakticky tady na foru nemluví. Nikdo ovšem nebyl schopen porovnat obě motorizace naprosto stejnou měrou, stejná rychlost, stejný úsek, stejný čas. Udávané spotřeby jsou totiž jinak neporovnatelné, ovlivňuje je spousta faktorů. Editováno: 13. Říjen 2014, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Ja to chapu, ale sam vim, ze se proste s TDI da jet za velmi malo a nemusim se tolik snazit jako s TSI. A vim to z vlastni zkusenosti. Nicmene ty to proste vidis strasne zaryte ve prospech TSI. Ja nehodlam obhajovat jedno ani druhe, taky neumim jezdit po dalnici 200 za 4 litry na sto, ale kdyz vezmu v potaz to jak jezdim ja a jake spotreby jsem schopen dosahnout, tak proste tam rozdil stale je. Dale ke srazu, ja v zadnem pripade netvrdil, ze se tam budu nudit, ale nebavi me stale dohady o spotrebe... At si kazdy jezdi jak chce a s cim chce, ale uz me nebavi dohady o tom zda je lepsi nafta ci benzin, nebo vo jezdi kdy za min. A k tomu poslednimu, stejna trasa, provoz cca stejny atd. S Tdi muzu aktivneji zrychlovat a vic tlacit na pilu. S TSI abych mel rozumnou spotrebu nemuzu porad davat podlahu jako v TDI a navic po navratu do Prahy mi zustane nadrz znatelne plnejsi 3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) Proto bych rád porovnal obě motorizace za stejných podmínek za stejné rychlosti. I já dovedu s TSI jet za málo a nemusím se moc snažit, stačí nejet brzda plyn a nemít těžkou nohu. Protože já mám tu zkušenost, že když šlapeš naftě na krk, jak ty říkáš, žere skoro stejně co benzín. Max litr rozdíl. Chci tedy vidět reálný rozdíl spotřeby, (ne co kdo řekne a co je napsáno) aby si pak každý spočítal, zda se mu to vyplatí či nikoliv. V tom navazuji na problém spusty liidí, že vezmou diesel jen proto, ře jim to někdo poradil a že slyšeli, jak málo žere. Jak jsem psal, pokud nebude nikdo, kdo by měl odvahu do toho se mnou jít, sám to podniknu s oběma autama na svoji režii, vyfotím a vezmu k sobě do auta někoho, kdo bude sledovat, že obě auta budou mít stejné podmínky. A pak mohu říct s klidným svědomím, že je třeba TDI skutečně skvělá volba, co se vyplatí, nebo naopak. Na srazu tě rádi uvidíme, budeš nám moct ukázat, jak pokročila tvoje koroze na kufru (mmchd jsem to konsultoval s autorizákem a samozřejmě se divili , i to víko motoru, jak oprýskává barva tím těsněním) Sanek: jízdní konfort obou motorizací jsme tu řešili tisíckrát, k tomu se už nebudu vyjadřovat Editováno: 13. Říjen 2014, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sanek81 Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Klíne, ne, strach skutečně nemám, ale ani nemám chuť na podobné kraviny,najdi si na to nějakého cajzla, určitě kvůli tomu nikam nepojedu. Jinak si přečti vlákno ještě jednou a pořádně o tdi a spotřebě tu nejvíc mluví paradoxně pořád jen benzíňáci jako třeba ty a kinderPetrrr. A takový test určitě někde existuje, tak zkus hledat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) Ja to mám otestovány 2.0 TDI vs 1.8 TSI a rozdíl 2,6 litru u o2 To SOU moje podmínky, víc to asi nemá cenu rozebirat Editováno: 13. Říjen 2014, autor: kokta7 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Ja vyzkouseno mam, takze srovnat muzu. Vyzkousej sam a uvidis co Ti nakonec vyjde. Nicmene ja na spotrebu jezdit neumim vubec, takze moje poznatky jsou naprosto nesmerodatne :-D Neboj, koroze uz nebude, viko mi urezlo, tak jsou ho sundal a auto je zas bez koroze :-D 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) tak to je pak OK. Kokta: tvoje zkoušení neberu v potaz, nebylo za stejných podmínek a pochybuju, že na stejné trase. I vítr ti klidně udělá litr navíc....Samozřejmě chci srovnat za optimální cestovní rychlosti, čili ne za padesátky a ne za dvoustovky. Vyzkouším a dám sem nezpochybnitelné a nepopíratelné důkazy, včetně fotografií palubních počítačů. Sáňku: jestli budeš takhle dál vystupovat a urážet, tak si založ svoje vlákno, nějakou klubovnu a nechoď nám sem do klubového vlákna. Na srazu jsem tě navíc taky neviděl. Editováno: 13. Říjen 2014, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Sanku, že ty jsi proti mně zaujatej, jednou jsem Ti "šáhl" na TDI a ty si to furt pamatuješ . Jak vidíš do této debaty jsem se jinak než srandovní poznámkou o komisařích nemontoval, páč nemám takové zkušenosti abych mohl. Nevím, tak držím hubu resp. klávesnici. Pokud jsem někdy porovnával, spotřeba byla jen jednou z kritérií a nejsem tak fanaticky zaujatej vůči TDI či TSI, v rodině krom mě mají všichni TDI (někteří jen kvůli tomu, že žijí ještě v době minulé, jiní z jiných důvodů) Jinak mám jen ten názor, že TDI už není taková modla (ač jí někteří stále uctívají) a že dnes člověk musí 2x zvážit zda-li se mu TDI vyplatí, či nikoliv. Do auta velikosti Superba bych si klidně TDI koupil, ale uznej, že do Kindecar je to při nájezdu 22tis ročně zbytečné obzvláště je-li rozdíl u Kindercar TDi vs. TSi 70tis kč. Děkuji za pozornost. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) Nojo, je to vlastně stále dokola. Každej si vyzdvihuje to co má. Není divu. Češi jsou prostě už od totality zblblý do nafty, kdo měl nafťáka byl king. každej kradl naftu z traktorů a náklaďáků, kšeftovalo se na benzínkách. A to tehdy ještě ani ty diesly tak nejezdily, kouřily a benzníňáci byly proti nim rakety. Pak přišla doba TDI a kdo měl oktávku TDI, byl okamžitě maxiking a vyblikával na dálnici všechna auta. Jenže pak přišly přeplňované benzíny a to holt nadělalo těmhle machrům trochu vrásky na čele, najednou museli oni uhýbat z levého pruhu a nějak se s tím nechtějí smířit Editováno: 13. Říjen 2014, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Klinte zapomněl sem, to jsou moje poznatky za rok ježdění s 2.0 TDI a 1.8 TSI v o2... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) Noo já mám jiné poznatky, 3 roky TDI a 4 roky TSI Aha??? jen 1,2 litru rozdíl. Editováno: 13. Říjen 2014, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sanek81 Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 Klíne jestli jsem tě někde urazil tak sorry, to jsem nechtěl. Možná jsi jen přecitlivělý, vím co udělá z chlapa rýmička:-) Petrrr, nejsem zaujatej, v pohodě, mě je nějaká spotrew ukradená, pokud auto nejezdí za 9litrů, tak proč to řešit, stejně tak jako jsem neřešil jakési vyplácení se nafty či benzínu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clint Vloženo 13. Říjen 2014 Autor Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 (editace) Kokta: možná, že to bude způsobeno tím, že já jaksi hodnotím dálniční jízdy v 90% užívání za ty roky, kde rozdíl mezi TSI a TDI není tak velký, jako na okreskách, kde se dá dosáhnout možná rozdílu většího. Já skutečně mám rozdíl jen 1,2 litru na sto km při dlouholetém užívání TDI a TSI. JEN 1,2 .... nic víc. Nejsem kouzelník, jezdím stejně, 150 tacho tempomat, stejné trasy každej den, čím to tedy je? Máš na to vysvětlení jiné, než jsem psal? Neříkej mi, že PD žrala víc, spíš naopak,. Vždyť byli odjakživa všichni hotoví, jak jezdili za málo a jak ty dnešní dvoulitry najednou žerou.... nemůžete se mi divit potom, že nechci ropu, když vidím z mé praxe jen takovej neznatelnej rozdíl, to snad chápete ne? Co Sanku, chápeš to? Editováno: 13. Říjen 2014, autor: Clint Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XJOHNNYX Vloženo 13. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2014 U me je rozdil mezi TSI a TDI zhruba stejny jako u Kokty, ale to bude dane tim, ze ja jezdim "jako po dalnici" uplne vsude :-D :-D :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky