Rostišrot Vloženo 17. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2013 (editace) Š.Octavia I - 1.9 TDI 81kW r.v.2001 Asv Po nastartování mi někdy nenaskočí turbo(občas pomůže vypnout motor, nastartovat znova a ok, jindy i to nepomůže). Jsem přesvědčen, že je to tím, že po otočením klíčku nesepné elektromagnetický ventil N75 a proto nenaskočí turbo. Pokud po nastartovaní slyším zvuk, že někde něco cvakne, turbo jede....pokud nic necvakne, turbo prostě nejde. Ventil N75 je nový, v něm jako takovém to nebude. Spíš se chci zeptat, kde může být příčina proč ventil někdy po nastartovaní dá se říct nesepíná a tudíž turbo nerozjede? Chci upřesnit, že jakmile po nastartovaní turbo naskočí, tak už jede pořád-žádné padaní do nouzáku a podobně a tlačí jak má. Dostal jsem tip na Relé v pojistné skříni, ale nevím, které relé může právě ten ventil ovládat. Poradí mi někdo, nebo nějaký jiný tip kde hledat závadu v elektroinstalaci? Taky mě napadlo, jestli nemůže řídicí jednotka dávat nějaký signál pro ventil....těžko říct, v elektrice nejsem zběhly, takže bude fajn každá rada. Pokud by se přece jenom někdo našel a psal mi rady typu...vyměnit podtlakové hadičky, vyčistit egr, váha, podtlakovka, zatuhle lopatky v turbu atd, tak předem píšu, že todle vše je vyměněno a turbo je po repassu. Takže musí být problém někde v elektrice a už jsem zoufalý. Díky za každou radu :-) Editováno: 17. Červenec 2013, autor: Rostišrot Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tibor2 Vloženo 9. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 9. Srpen 2013 zkus se podívat na mé příspěvky, mám tam jak jsem řešil ventil N75, jenže já ho tam nemám, ale mám tam celou rozvodou skříňku a ta mi dělala brajgl, občas mi to spadlo do nouzáku, ted po výměně skřínky už to nedělá.Nevím teda jestli máš zrovna motor BKD jako já, ale možná ta skříňka s rozvodem hadic do čidla chcípací klapky a magnetického ventilu N75. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.