bronek Vloženo 28. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2013 Zdravim četl sem na netu že fabka muže jezdit na etanol s poměrem 1:1 nebo 1:2 s naturalem ale skouseli to na 1.2 htp 47 kw co vi nato kdo to zvas uz skusil at napiše mam zrovna tenhle model tak pište dik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sturgeon Vloženo 29. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2013 Ahoj,já to vyzkoušel v poměru 1:1 a jen se zvedla spotřeba dle PC o litr. Jinak jízdí vlastnosti mi přišli pořád stejný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
veliz Vloženo 29. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2013 Odpovím jen obecně: líh má menší výhřevnost (energetickou vydatnost) než benzín, tudíž spotřeba musí jít nahoru. Líh je narozdíl od benzínu smísitelný s vodou a má korozivní účinky. Proto si myslím, že pro spalování lihu by byly zapotřebí HW i SW úpravy na motoru. Když ho tam šoupneš polovinu nebo třetinu, tak to asi autu neublíží, ale obávám se, že ani nepomůže - spotřeba půjde adekvátně nahoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadaR08 Vloženo 30. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2013 me mechanik rekl ze u me 40kW verze e85 akorad podporuje podpaleni ventilu. Nevim jak jsou na tom jine motorizace kazdopadne si myslim ze do benzinaku patri proste benzin. Zkousel jsem pomer 1:1 na 1.6 74kW octavii ale octa se cukala a pri rozjizdeni se obcas dusila. Takze asi tak moje zkusenosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajis- Vloženo 30. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2013 Pekny vecer.Ja do sve fabie 1.4 16v 55kw tankuju v pomeru 1:1 ale skousel sem i uplne cisty E85.Jedina nevyhoda je ze dele startuje kdyz bylo pod bodem mrazu,ale jinak v pohode.Spotreba jde nahoru o 1 litr podle pal.pc.Motor jede lepe nez na benzin.Ma vyssi vykon a lepe reaguje na plyn.A taky se stisil.Mam odskouzeno ze najedu skoro stejne km jak na benzin coz je nejakych 650km na plnou nadrz s E85 1:1.S lehkou nohou na plynu a bez zbytecneho vytaceni motoru.O skodlivosti tohoto paliva sem slysel uz dost ale neni to jeste moc nejspis odskousene.Zatim sem spokoneny a budu na takto redenou smes jezdit i nadale. .Motor jede jak hodinky zatim.Jezdim tak uz na to pres rok.Tak uvidime casem jestli to bude mit na neco vliv nebo jsou to jen dohady a domenky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.