Publikováno Červenec 29, 201312 r Po zhlédnutí předpovědi počasí a hlásícím až 40 stupnovým teploty jsme se rozhodli vyjet směr moře.Manželka má ale volno jen do uterý,ve středu musí do práce,tak jsme hledali jen něco blízko a na 2 dny.V sobotu jsem vyjíždět nechtěl a toto rozhodnutí bylo asi správné.Čekali a popojížděli jsme kde se to dalo.Nechtěli jsme ale hledat ubytko až na místě,tak jsme hledali už z domu na netu.Nechtěli jsme jet až někam dolů je to přece jen na 2 dny daleko.Problém je že v Chorvatsku toho v nabídce na 2 dny moc není a my už na Istrii a Krku byli a rádi jezdíme do náma neprobádaných destinacící.Ubytování jsem našel ve městě Koper.Vyjeli jsme v neděli ve 2 ráno z Havířova.Cesta ok ,dá se říct že vlastně celá jen po dálnici.Vzdálenost 800km.Dotankovával jsem v Mikulově na Shelce těsně před hranicema,boužel v noci jiná otevřená asi není,cena 18.20kč a poté jsem vynechal tankování v rakousku a dojel až do Slovinska.Tam natankováno 28 litrů,takže to bylo jen tak tak.Vejde se mi kolem 30.Jeli jsme Polem.Cena 0,745.Je to hned za mítnicí,čš.Petrol.Nikdo nikde,tak jsem si nabral sám,ale nevím jak to tu chodí.Vyjeli jsme ve 2 ráno,příjezd na ubytko v 9.45.Jel jsem tempomatových 130 a spotřeba 8.5litrů ,což je pěkné.Včera jsme byli na koupání v městečku Portorož.Už jsme tama kdysi projížděli a řekli si,že se tam ještě vrátíme,pěkná pláž a celkem čisto.Večerní procházka po Koperském přístavu a městečku.Dneska jedem do Itálie do Bibione.Má to být 120km,děcka chcou italskou pizzu,na večer zpátky do Kopru ,ráno chceme jít tady ještě k moři do oběda a ve 12 vyjet zpátky.Jestli budem doma opět za 8 hodin,tak by to byla paráda.Počítám ale,že se cesta protáhne min o hodinku,protože ve dne to bude zacpanější.
Červenec 29, 201312 r vy jste ďábli Dušane , takové hurá akce, byť jen na "otočku" miluji . Vidíš a já myslel že Slovinsko nemá ani přístup k moři a teď čučím do mapy, je to takový kousíček mezi Chorvou a Taliánama.
Červenec 31, 201312 r Autor Takže už jsme doma.Cesta 9 hodin i s popojížděním v Rakousku ve zůžení na dálnici a ve Vídni a jídlem v Mikulově.Pro ty co jezdí do Chorvatska,dá se natankovat na poslední benzince ve slovinsku těsně před hranící,je to Petrol,cena 0,749E a vynechet tak tankování v Rakouském Loipsdorfu.Cesta do Bibione v pohodě,krásná velká a dlouhá pláž,super vlny,jen nám to pokazilo kolem 16 hodiny počasí.Začel brutálně foukat vítr,lítalo vše co mohlo,plavčík honil lidi z vody,lidi utíkali z pláže,písek lítal všude,až to bolelo.Pláž se vylidnila během 5 minut.Manželka měla strach,tak šla s dcerou do auta a syn si to ještě natáčel než přisla bouřka.Až doma jsem se dočetl,že u Milána bylo tornádo,tak to bylo asi takové doznívající tornádíčko.Bibione pěkné,ale víc se nám líbilo v Lignánu,kde jsme byli před 2 lety,které je hned vedle.Večer ještě procházka po Italském městě Triest.Překvapilo mě,že i náš rodinný brbla 14 letý puberták byl s bláznivou akcí na 2 dny k moři spokojený.Nechce jezdit nikam a museli jsme ho přemlouvat,ale bylo to fajn.Ve slovinsku pěkná dálnice a krásná příroda,jede se přes hory a nakonec sjezd k moři.Slovinsko krásná moderní udržovaná země,ubytování dražší než třeba v Chorvatsku,moře pěkné.No jsem zvědavý kam to bude příště.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.