vikyviky Vloženo 21. Březen 2014 Vloženo 21. Březen 2014 (editace) Tak jsem pořát řešíl problem z vibracemi volantu , několikrát vyvažování kol na ruzných vyvažovačkach, tedy když jsem dal letní 16" original z fabie1 rs gumy brigestone 205/16/45 furt to bylo dokola menší nebo větší vibrace volantu , nakonec jsem byl i dvakrat v servisu škoda (ceny zlodějské za vyvážení) poprvé se nic moc nezmněnilo na vibracích volantu ale v jiné škoda servisu to vyvažily tak že vibrace nejsou skoro poznat, a na kolech je daleko mín zavaží než davaly jinde , tak to jsem asi jelen všude na jiných vyvyžovačkách byla zavaží na kolech od 25g do 65g jak na kterém kole , ale v tomposledním škoda servisu bolo na kolech máx 10g do 30g tak najk nechapu jak to dělaji si myslím že na vyvažování u rapida je najký figl který znají , jinak si to vysvětlit neumím :kol-32: a nebo že by jiné pneuservisy mněly vadné vyvažovačky ale to se mi nezdá tak nevím pardon překlep 205/45/16" Editováno: 23. Březen 2014, autor: vikyviky Citovat
Lunas Vloženo 21. Březen 2014 Vloženo 21. Březen 2014 Gumy 195/45 R16 ? Na Rapid v 16-tkovém rozměru patří 215/45 R16 .... Jinak u mě jak letní set kol tak zimní absolutně bez vibrací při jakékoliv rychlosti. Citovat
vikyviky Vloženo 23. Březen 2014 Vloženo 23. Březen 2014 (editace) Tak problem vyřešen letní jsem mněl z fabie1 rs (jak jsme psal UP ) ale nechal jsem je stříkat na jinou barvu , tak že gumy musely dolu , vibrace se po tom pesledním pneuservisu vratily cca po 100 km dalnice , tak jsem si pujčil jiné kola z letníma gumama a hele všechno po pořadku , tak jsem nechal zhodit gumy ze svojich kol a prohližel a prohlížel gumu co sněma muže být opticky byly ok tak jsem prohmatal a hele obě co byly puvodně na zadku fabie mněly prasklý to kde sedí guma na rávku ,(na fabii byly ty gumy ok ) takže ten krypl co mi je sundaval před střkaním a pak nasazoval , jim při nasazovaní musel narvat to kde sedí guma na ravku , při prohmatavání mněly obě gumy mněké místo na tem kde sedí guma na ravku v delce cca 5 cm , tak nevím jak se to mohlo jinak stat než při zezouvaní a nazouvaní , takže dvě skoro nové gumu v haj** jsem z toho nadšený navíc podle toho co vím když se guma nasazuje a omylem narve/praskne to kde guma sedí na rafku tak je to slyšet hm aspon mohla zabučet že se mu to stalo , aspon bych nelítal po pneuservisech jako debil a nechával vyvažovat kola (mno jedno pozitivum ale bylo dal jsem vydělat pneuservisum ve svém okolí ) oprava KORD/T je něco jiného nevím jak se přesně nazývá to místo kde sedí guma na ravku (patka ? ) co ja vím Editováno: 25. Březen 2014, autor: vikyviky Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.