Keso8 Vloženo 21. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2013 Nazdar všetkým, poprosil by som o radu či pomoc. Mám Fabiu 2 FL - 2011 - 1,4 16V 63kw. Pred nejakým časom som zistil, že keď do zásuvky 12V medzi spolujazdcom a vodičom zastrčím napríklad usb adaptér, alebo Fm transmiter (inak povedané nejako ju zaťažím odberom) tak mi začne blbnúť rádio (Swing). Presnejšie tak, že pri zaťažení zásuvky odberom mi stanice zo slabším príjmom čo predtým hrali začnú chrčať. Keď som išiel pred nejakým časom z CZ sa mi dokonca raz stalo že mi úplne vypadol príjem rádia Evropa 2 a Kisshady čo tieto rádia majú dosť silný signál. Neviete v čom môže byť problém ? Dík za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 21. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2013 Já měl podobný problém s USB nabíječkou na telefon, jakmile jsem ji zapojil, začaly téměř všechny stanice chrčet.. Bylo ale zajímavé, že podle toho jak byla nabíječka v zásuvce otočená, tak se měnila i intenzita rušení rádia. Navíc, i když v menší míře mě to dělalo i ze zásuvky, kterou mám v kufru, Jestli máš kombi a máš tam zásuvku, tak to zkus zapojit tam, jestli to rušení přestane nebo se alespoň zmírní - pak můžeš podezřívat právě tu nabíječku.... Já to nakonec vyřešil tak, že jsem koupil jinou a ta to už nedělá, zkus si půjčit od někoho nabíječku, jestli to nepřestane.. Jen je mě teda divné, že to dělá i ten transmiter, ale náhoda je svina, třeba to také nějak ruší . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Keso8 Vloženo 21. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 21. Srpen 2013 Akú si mal značku tej nabíjačky ? Ja mam tento usb hub do zapalovača na 2 usb, dáva to 2A a je to od Emgetonu. Dal som to kamošovi aby to skúsil v jeho škodovici ale skúsim čo radíš lebo mám kombík. Možno je to fakt v tom aj keď predtým mi to nerobilo a dlho som potom tento hub nepoužíval až teraz. Pri tom transmitri práveže by mi to bolo menej divné keby to čiastočne rušilo keďže vysiela FM signál. Napríklad skúšal som aj ako radíš inú a ok. Skúšal som navigačku a ok. Ak zistím že je to nabíjačkou tak bude krátky proces s ňou a kúpim druhú. Keď zistím viac napíšem sem ako to dopadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 21. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2013 Já měl nějakou neznačkovou ze supermarketu za pár korun a ta to dělala, koupil jsem pak original k telefonu za cca 400,- a ta už je OK.. Ale je pravda, že v Golfu od mamky ta rušící nabíječka fungovala bez problému a to má úplně stejné rádio, akorát od VW, ale je zase pravda, že tam je zásuvka schovaná v kastlíku pod přistrojovkou, tak možná to je tím.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 21. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2013 Tu od Emgetonu mam taky a rusi radio celkem hodne, bude to ji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Keso8 Vloženo 22. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 22. Srpen 2013 Galvi : AKurát zháňam od kamošov nejaké nabíjačky na skúšku len pre potvrdenie že to robila tá moja len. samurai : No podľa to ho čo som sa tu dočítal od Vás čo reagujete začinam byť o tom presvedčený že je pošahaná. Akú si kúpil ako nahrádu ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 22. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2013 Zatím žádnou, začal jsem víc poslouchat CD. Ale nějaká Belkin by měla být v pohodě, asi koupím tu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 26. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2013 Ja mám USB nabíjačku Belkin a žiadny problém na svojom rádiu DANCE som nezaznamenal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Keso8 Vloženo 29. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 29. Srpen 2013 Tak dík chlapy za rady. Dal som odskúšať nabíjačku kamošovi a tomu to robilo presne to iste. Takže sa jej zbavím a kúpim novú, ale hlavne nejakú čo sa mi po čase dúfam neposere . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 29. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2013 Dá se to dodělat, je to trvalá bolest lacinejch nabíječek. Aby se s co nejmenší ztrátou dalo z palubního napětí 12-14,5V "udělat" napětí pro napájení telefonů, transmitérů a podobný techniky, obecně napětí 3,5 - 6V, nejčastějc 5V (USB), používá se co nejvíc ojebaný katalogový zapojení integrovanýho obvodu MC34063A = spínanej snižovací DC/DC měnič. A právě kvůli tomu ojebání výrobci nejčastějc "ušetří" na vstupním obvodu, kde vynechají odrušovací tlumivku a někdy i filtrační kondík, takže impulsní rušení vzniklý spínáním na kmitočtu měniče má nerušenou cestu zpátky do palubního rozvodu. Znalýmu bastlíři trvá delší dobu rozebrání samotnýho adaptéru než doplnění sériový tlumivky do přívodu 12V... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.