Přejít na obsah

Servis při 50 000km Roomster


Tomik_zr

Doporučené příspěvky

Ahoj, chtěl bych poprosit o radu. Koupil jsem Roomstera rv. 8/ 2009. A teď se mi při cca 48 000 km objevilo na přístrojovce ISPN - tedy že mám asi zajet do servisu. Nevíte někdo jak velký rozsah prohlídky a výměn se dělá při těch 50 000 km. Děkuji moc za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to je viacmenej jedno, servisné intervaly sú u nich identické, len potrebné schválenia pre olej sú iné.

Tomik_zr, pozri sa do servisnej knižky že ako pred tým nosili auto do servisu a aký je servisný interval. Servisný interval zistíš podľa toho aký trojznakový kód nájdeš vytlačený v tej knižke. Hľadaj QG0/QG2 alebo QG1.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo tak jsem koukal do servisky. Příští prohlídka byla naplánovana na 48 200 km což bylo po 15 000 km jako je napsano v servisnim intervalu. Já olej měnil při koupi tedy 42 000 km. Jde mi o to jestli se už kolem nájezdu 50 000 km mění nějaké důležité části motoru. Jedná se o motor HTP 1.2 51 Kw  12V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na motore sa nič nemení okrem bežného spotrebného materiálu. Vzhľadom na to, že asi nevieš ako sa s tým autom pred tým jazdilo a v akom stave je motor z vnútra, a aký olej sa tam dovtedy dával, tak preventívne by som olej a jeho filter najbližšie vymenil pri 50 tisíc km a potom pri 60 tisíc. Povedzme, že je to taká preventívna očista motora. Potom podľa toho ako jazdíš, chodil by som na výmenu oleja a filtra každých 10-12 tisíc km. Pri HTP sa vždy doporučuje mať trochu skrátený interval, hlavne ak veľa jazdíš krátke trasy, mesto, alebo opačne dlhé jazdy na diaľnici.

Teraz keď pôjdeš najbližšie na výmenu, nechaj si vymeniť aj brzdovú kvapalinu (pokiaľ nebola nedávno menená). Mala by sa meniť každé 2 roky. Tak isto by som vymenil aj chladiacu kvapalinu. Následne pri 60 tisíc výmena sviečok, a veľký servis podľa servisného plánu (nie je to nič extra, len trocha viac skontrolujú auto a menia aj kabínový a vzduchový filter). Palivový filter meniť nemusíš, ale výmenou nič nepokazíš. Ten sa mení povinne iba pri naftových motoroch.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud "snad" sám vyměníš olej to nezní moc věrohodně. Kámoše automechaniky nemáš? Určitě se nějaký najde. A kdyby ne, tak tady je plno odborníků z celé ČR,kteří ti rádi poradí,či pomůžou.  Oleje se tam tam vejde + - 2.8l. Před výměnou auto pořádně projeď :kol-47:  a pak hned vypouštěj a nech kapat co nejdéle. Kabel už je to poslední..to ti udělaj i ve škodovce za nějakou  "kačku"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To snad jsem myslel tak, že u předchozích aut/ motorek jsem si ho měnil sám a v pohodě, takže by u Roomstříka neměl být problém. Ale tu diagnostiku bych stejně chtěl :-D Takže pokud víte o něčem ozkoušeným a levným, tak dejte vědět. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...