lukas.pce Vloženo 24. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2013 Nevíte někdo jak je připojen palivoměru k budíkům v supovi? Bere si z těchto signalů informace i maxidot pro určení dojezdu? Nebo jde informace o stavu palivu canem? :/ Chci se pokusit rozběhat ukazování stavu lpg nádrže v přístrojovce na budíku stavu benzínu (po přepnutí na benzín by relé přehodilo vodiče a ukazovalo by to zpět stav benzínu). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 24. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2013 (editace) Na toto se musí koupit emulátor, nejde jen o zapojení nějakých kabelů někam. Tam kde plyny montují a dělají to aspoň trochu kvalitně by ten emulátor měli umět prodat a i namontovat. Jinak třeba tady se prodávají a jestli budeš laborovat, docela bych rád věděl, kam ses dostal. http://autodily.lkauto.cz/LPG-komponenty/emulatory Jak známo, palivoměr je vlastně rezistor s plynule pronměnným odporem (podle výšky hladiny je plovák napojen na jezdec s odporovou dráhou) Jde o to, vybrat ten správný, aby nebyla pakárna se zapojením, dále ještě o laborování se sílou (resp odpory) signálů z LPG nádrže a benzinové, je to takové hraní pro fajnšmekra Jinak piny na budíkách jsou popsány v dílenské příručce Elektrická zařízení, nechce se mi toteď hledat (ale nedávno jsem hledal signál na Tachometr, takže vím, že jsou tam piny dobře popsány) K otázce: Dojezd je skutečně počítán podle stavu paliva dle palivoměru a provozních podmínek Editováno: 24. Srpen 2013, autor: SUP1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.pce Vloženo 24. Srpen 2013 Autor Sdílet Vloženo 24. Srpen 2013 (editace) Jojo ja vim ze to neni jenom napojit, nicmene ty emualtory co jsi mi poslal jsou jenom na to aby auto ukazovalo spravnou.hladinu benzinu ne? (Nektere auta maji problem s tim ze "virtualne" zerou benzin i kdyz jedou na plyn). Pokud si zmerim odpor benzinoveho a lpg palivoměru při plné a prázdné + třeba poloviční nádrži tak by z toho melo neco +- sesmolit (Ono to stejne to lpg nemeri presne) Jinak ten PIN na pristrojovce jsem nasel, nicmene radeji bych to vzal nekde z mista od pojistkovky, precejenom vyndavat budiky u supa je opruz.. Editováno: 24. Srpen 2013, autor: lukas.pce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.