Přejít na obsah

Palivoměr superb


lukas.pce

Doporučené příspěvky

Nevíte někdo jak je připojen palivoměru k budíkům v supovi? 

 

Bere si z těchto signalů informace i maxidot pro určení dojezdu? Nebo jde informace o stavu palivu canem? :/

 

Chci se pokusit rozběhat ukazování stavu lpg nádrže v přístrojovce na budíku stavu benzínu (po přepnutí na benzín by relé přehodilo vodiče a ukazovalo by to zpět stav benzínu).

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na toto se musí koupit emulátor, nejde jen o zapojení nějakých kabelů někam. Tam kde plyny montují a dělají to aspoň trochu kvalitně by ten emulátor měli umět prodat a i namontovat. Jinak třeba tady se prodávají a jestli budeš laborovat, docela bych rád věděl, kam ses dostal.

http://autodily.lkauto.cz/LPG-komponenty/emulatory

Jak známo, palivoměr je vlastně rezistor s plynule pronměnným odporem (podle výšky hladiny je plovák napojen na jezdec s odporovou dráhou)

Jde o to, vybrat ten správný, aby nebyla pakárna se zapojením, dále ještě o laborování se sílou (resp odpory) signálů z LPG nádrže a benzinové, je to takové hraní pro fajnšmekra

Jinak piny na budíkách jsou popsány v dílenské příručce Elektrická zařízení, nechce se mi toteď hledat (ale nedávno jsem hledal signál na Tachometr, takže vím, že jsou tam piny dobře popsány)

K otázce: Dojezd je skutečně počítán podle stavu paliva dle palivoměru a provozních podmínek

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo ja vim ze to neni jenom napojit, nicmene ty emualtory co jsi mi poslal jsou jenom na to aby auto ukazovalo spravnou.hladinu benzinu ne? (Nektere auta maji problem s tim ze "virtualne" zerou benzin i kdyz jedou na plyn).

 

Pokud si zmerim odpor benzinoveho a lpg palivoměru při plné a prázdné + třeba poloviční nádrži tak by z toho melo neco +- sesmolit (Ono to stejne to lpg nemeri presne)

 

Jinak ten PIN na pristrojovce jsem nasel, nicmene radeji bych to vzal nekde z mista od pojistkovky, precejenom vyndavat budiky u supa je opruz..

Editováno: , autor: lukas.pce
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...