Publikováno Srpen 24, 201312 r Nevíte někdo jak je připojen palivoměru k budíkům v supovi? Bere si z těchto signalů informace i maxidot pro určení dojezdu? Nebo jde informace o stavu palivu canem? :/ Chci se pokusit rozběhat ukazování stavu lpg nádrže v přístrojovce na budíku stavu benzínu (po přepnutí na benzín by relé přehodilo vodiče a ukazovalo by to zpět stav benzínu).
Srpen 24, 201312 r Na toto se musí koupit emulátor, nejde jen o zapojení nějakých kabelů někam. Tam kde plyny montují a dělají to aspoň trochu kvalitně by ten emulátor měli umět prodat a i namontovat. Jinak třeba tady se prodávají a jestli budeš laborovat, docela bych rád věděl, kam ses dostal. http://autodily.lkauto.cz/LPG-komponenty/emulatory Jak známo, palivoměr je vlastně rezistor s plynule pronměnným odporem (podle výšky hladiny je plovák napojen na jezdec s odporovou dráhou) Jde o to, vybrat ten správný, aby nebyla pakárna se zapojením, dále ještě o laborování se sílou (resp odpory) signálů z LPG nádrže a benzinové, je to takové hraní pro fajnšmekra Jinak piny na budíkách jsou popsány v dílenské příručce Elektrická zařízení, nechce se mi toteď hledat (ale nedávno jsem hledal signál na Tachometr, takže vím, že jsou tam piny dobře popsány) K otázce: Dojezd je skutečně počítán podle stavu paliva dle palivoměru a provozních podmínek Upraveno Srpen 24, 201312 r od SUP1
Srpen 24, 201312 r Autor Jojo ja vim ze to neni jenom napojit, nicmene ty emualtory co jsi mi poslal jsou jenom na to aby auto ukazovalo spravnou.hladinu benzinu ne? (Nektere auta maji problem s tim ze "virtualne" zerou benzin i kdyz jedou na plyn). Pokud si zmerim odpor benzinoveho a lpg palivoměru při plné a prázdné + třeba poloviční nádrži tak by z toho melo neco +- sesmolit (Ono to stejne to lpg nemeri presne) Jinak ten PIN na pristrojovce jsem nasel, nicmene radeji bych to vzal nekde z mista od pojistkovky, precejenom vyndavat budiky u supa je opruz.. Upraveno Srpen 24, 201312 r od lukas.pce
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.