Leden 7, 20169 r tak to určitě, ono 10t km za rok je prd nájezd, to jsem najel kdysi se šáde za rok na BA, než jsem se rozhodl, zda jít do LPG, další rok (již s LPG) už to bylo jednou tolik.
Leden 7, 20169 r Autor hele, nebudu se s tebou prist ..dobre, zohlednim spotrebu a ceny 2000km mesicne , 6.5l BA, 8.5l LPG, OK pri cene 17kc/lpg mesicne 2890kc, pri cene 35 BA mesicne 4550 kc pri cene 13kc/LPG mesicne 2210kc pri cene 27kc/BA mesicne 3510kc Tedy vychazi uspora v prvnim pripade 1660kc v druhem 1300kc mesicne +-, tj 19900 za rok, v druhem 15600 za rok pri najezdu 12000km rok je uspora nejakych 10000kc, v druhem pripade 7800kc +- Tedy tak jak tak, pri tvem najezdu se prestavba zaplati za cca 3.5roku.. Da se rici, ze tobe se prestavba nevyplati, pokud si nechces nechat auto dele.. musi se zapocitat revize, opravy, po 10 ti letech vymena nadrze atd.. + tankovani BA na starty.. Z toho plyne jasna vec, prestavba na LPG se vyplati lidem pri najezdu alespon 20000km/rok. Tak teď už souhlasím, až na ten závěr :-) Při předpokladu, že právě nekupuju auto na 3 roky, počítám, že aspoň 6 - 7 let, když to půjde i víc si ho nechám.
Leden 9, 20169 r Takze bol to prepustajuci termostat. Po vymene prepne na plyn v -6°C za 3 prejdene km. Vdaka za rady
Únor 3, 20169 r Přepínání na Lpg moc brzy je dobré pro kapsu, ale vůbec není dobré pro vstřiky LPG. Pokud není reduktor dost teplý, tak přepnutí vpustí ještě tekutý plyn až do vstřiků, které se tím odpraví (jsou stavěné na plyn). Jednou jsem to udělal tak, že jsem teplotu vody uměle zvýšil, tzn. že venku byla nula a já měl vodu již na 40 a přepnulo to po nastartování a zvýšení otáček okamžitě, ale okamžitě to také chcíplo, Protože ty vstřiky neumí vstřikovat kapalinu, nebo zamrznou. Tak jsem to rychle vracel na nějakou normální hodnotu. Je fakt, že každý stupeň poklesu venkovní teploty o 1°C je znát na přepnutí v řádu set metrů. Při teplotě 0°C přepne třebas po 1,5km, při -5°C po 2,5km, při -10°C po 6km. To je asi normální. Dá se to urychlit nastartováním na místě a jít si v klidu omést a oškrábat auto, motor se zatím zahřeje a přepne podstatně dříve.
Únor 4, 20169 r takovej Karel.LPG prepina i v -20stupnich na LPG za par vterin.. vsak to tu kdesi popisuje..
Únor 4, 20169 r Špatně čteš....přepíná to po dosažení 10-15 stupňů i při -20 st., ne při -20ti, takže třeba 200-300m, ale po přepnutí je aktivována strategie studených startů, ta funguje do ohřátí motoru do 30 st., podmínkou je napojení na OBD, kde si to stahhuje data, jak jsem ale popisoval, jednak je moje auto pokusný králík, a jednak tento motor spaluje min. 2x tolik paliva, takže ohřev motoru je trochu jinde a postatně rychlejší, na Fabii se to težko může zkoušet, ta ve volnoběhu má tak oběh vody, že to nechce reduktor ani ohřát.....mě to honí velké čerpadlo a navíc ještě mezi třetím a 4 válcem je další elektrické, které odvádí vřelou vodu z hlavy motoru, jelikož to má termostat na 93 st., navíc dochlazuje i automatickou převodovku, aby měl olej pořád stejnou teplotu...ale to jsme zas někde jinde...
Leden 1, 20196 r V 5. 1. 2016 na 23:24, karel.lpg napsal: Jirka se ptal, já jen odpověděl, všichni tu ví, že děláme zařízení, které patří mezi drahé,ale je kvalitní, a proto k nám jezdí zákazníci z celé ČR....tak trochu budu polemizovat se Strogasem, na všech tvých fotkách vidím jen STAG a najednou ve svém máš BRC, proč tam teda nemáš taky STAGA když ho tak propaguješ, že by jim TSI nefungovaly, spíš bych řekl, že při provozu na plyn "žerou" až 1/4 benzínu a nic moc to nejede.... dlouho jsem tu nebyl, jen pro vysvětlenou . Mám v TSI BRC protože má opravdu STAG spotřebu 2,5 -3 L/100 a BRC jen 0,9 L, ale to jsou všechna +, jinak to v zátěži cuká a studený volnoběh chcípá. Je pravda ,že tam mám staré SDI ,nové ECU už jsou na tom lépe. Aktuálně je na tom dle mých zkušeností nejlépe Landi Renzo. Ale každý si hájí své.. V mém pokusném 1,4 TSI původně 90kw jsem měl Landi, STAG,BRC, šel bych zpět na Landi, nebo počkáme jestli se objeví na trhu nějaká vlaštovka hodná vyzkoužení. K přepínání: Také jako Karel přepínám po zavření vrat, ale musí se vědět jak s tím jet ,aby fungoval. když se tomu naloží,tak nateče kapalný LPG do vstřiků.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.