lukky Vloženo 13. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2013 Ahoj, mám OII 1.6MPi se spotřebou oleje ještě v mezích... Jen bych rád vyzkoušel, zda mi funguje hlídání hladiny oleje. Nyní mám totiž hladinu v oblasti minima a zatím kontrolka nesvítí (to bych pochopil, hladina je v horní části minima). Pokud se podívám do VAGu a v kanálu 9 si zobrazím hodnoty, tak: 1. hodnota - hladina oleje "Oil Level" mi píše 48,5mm a 2. hodnota - rozhodovací úroveň "Oil Warning Threshold" je 30 (bez mm?). Toto chápu tak, že oleje je 48,5mm a kontrolka se má rozsvítit až při 30mm?? To mi přijde divné, pod minimum ještě skoro o 2cm? Chápu, že pokud je motor v běhu, tak oleje ve vaně ubude (tj. nebude 48,5mm), ale že by tolik?? Otázka je význam čísla thresholdu, nejsou u toho jednotky... Tak jak to chápat? Díky za rady. L. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukky Vloženo 17. Říjen 2013 Autor Sdílet Vloženo 17. Říjen 2013 Tak vyřešeno, po nastartování motoru se Oil Warning Threshold zvýší na 35. Vzhledem k tomu, že nastartovaný motor má olej v oběhu, množství v olejové vaně klesne - konkrétně u mě je to 36,5mm. Takže za krátkou dobu bych měl být upozorněn signálkou nízké hladiny oleje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 1. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2018 Pokial ide o meranie hladiny oleja , moze klamať aj mierka oleja , ako u mňa . Od kupy auta som videl že mi tam voľajako nepasuje držiak olejovej mierky. Pri výmene termostatu sa ten držiak povolil , tak som ho vybral a pozerám že má ten plastový spodok zvnútra zdeformovany . Takže nedosadal úplne. No super . Objednal som nový diel a tu rozdiel. Po výmene som nevedel zas zasunúť mierku , išla tam dosť ťažko (asi že je nový spodok ) , ale podla čisla na nej pasuje. Pri meraní hladiny pred a po výmene bol rozdiel skoro 1 liter. Teraz je tam skoro max. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 22. Březen 2019 Sdílet Vloženo 22. Březen 2019 Viete niekto udať hodnoty v mm pre min. a max. výšku hladiny oleja cez vcds ? V RJ motora skupina 9. Lukky píše že má na min. 48.5 mm a ja mam 54.5 mm. Ide o to ze tam nechcem mat viac oleja ako tam má byť. Kedže podľa mierky oleja to neviem zistiť. Voľajako je v pohybe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 Teraz som nasiel temu , kde sa pise ze pri zmene servisneho intervalu z QG1 na QG0 je čidlo LL oleja neaktivne. Ja to čidlo mam , ale interval je nastaveny na pevny. Takze to čidlo je asi neaktivne . Pripadne je schopne zmerat iba vysku hladiny oleja. Pozriem cez VAG. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 27. Březen 2019 Sdílet Vloženo 27. Březen 2019 QG2 je pevny interval s aktivnim cidlem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 27. Březen 2019 Sdílet Vloženo 27. Březen 2019 Dnes som to skontroloval. Mal som nastavene QG2. Ked som vypol čidlo, tak ukazalo vysku hladiny 1mm. Tak som nastavil LL interval aj s TOG čidlom. Pobeham s tym trochu co to bude ukazovat. A tu výšku hladiny oleja (podla čidla) zistím asi až pri výmene oleja, podla toho koľko ho tam nalejem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 6. Duben 2019 Sdílet Vloženo 6. Duben 2019 (editace) Nedalo mi to a spustil som olej aby som si skontroloval mnozstvo oleja a porovnal znacenie na mierke a na VCDS. Tu olej po 4000 km Olejovy filter som nevyberal , teda v nom ostal olej. Nalial som do motora 3.5 l oleja, čo je cez VCDS 43.6 mm a na mierke oblast minima. Bol som zvedavy či sa kontrolka hladiny oleja rozsvieti . Rozsvietila sa , ale trvalo jej to 105 km. Moja hladina 43.6 mm pocas jazdy padne na 33 mm čo je pod limitom 36 mm a tak sa rozsvietila kontrolka hladiny. Aspon viem že kontrolka funguje a moja mierka tiez ukazuje dobre. Editováno: 6. Duben 2019, autor: mino22 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.