Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno
Ahoj, 

mám OII 1.6MPi se spotřebou oleje ještě v mezích... Jen bych rád vyzkoušel, zda mi funguje hlídání hladiny oleje. Nyní mám totiž hladinu v oblasti minima a zatím kontrolka nesvítí (to bych pochopil, hladina je v horní části minima). 

Pokud se podívám do VAGu a v kanálu 9 si zobrazím hodnoty, tak: 1. hodnota - hladina oleje "Oil Level" mi píše 48,5mm a 2. hodnota - rozhodovací úroveň "Oil Warning Threshold" je 30 (bez mm?). 

Toto chápu tak, že oleje je 48,5mm a kontrolka se má rozsvítit až při 30mm?? To mi přijde divné, pod minimum ještě skoro o 2cm? Chápu, že pokud je motor v běhu, tak oleje ve vaně ubude (tj. nebude 48,5mm), ale že by tolik?? Otázka je význam čísla thresholdu, nejsou u toho jednotky... Tak jak to chápat?

Díky za rady. 

L.

• Autor

Tak vyřešeno, po nastartování motoru se Oil Warning Threshold zvýší na 35. Vzhledem k tomu, že nastartovaný motor má olej v oběhu, množství v olejové vaně klesne - konkrétně u mě je to 36,5mm. Takže za krátkou dobu bych měl být upozorněn signálkou nízké hladiny oleje... 

• 5 let později...

Pokial ide o meranie hladiny oleja , moze klamať aj mierka oleja , ako u mňa . Od kupy auta som videl že mi tam voľajako nepasuje držiak olejovej mierky. Pri výmene termostatu sa ten držiak povolil , tak som ho vybral a pozerám že má ten plastový spodok zvnútra zdeformovany . Takže nedosadal úplne. No super . Objednal som nový diel a tu rozdiel. 

IMG_20181128_151459.thumb.jpg.c3ef86fc4c6877419f410eaf0a71b292.jpg

IMG_20181128_151509.thumb.jpg.1b6cfdd833b5244d437e51e9b6f931d5.jpg

Po výmene som nevedel zas zasunúť mierku , išla tam dosť ťažko (asi že je nový spodok ) , ale podla čisla na nej pasuje. Pri meraní hladiny pred a po výmene bol rozdiel skoro 1 liter. Teraz je tam skoro max. 

• 3 měsíce později...

Viete niekto udať hodnoty v mm pre min. a max. výšku hladiny oleja cez vcds ? V RJ motora skupina 9. Lukky píše že má na min. 48.5 mm a ja mam 54.5 mm. Ide o to ze tam nechcem mat viac oleja ako tam má byť. Kedže podľa mierky oleja to neviem zistiť. Voľajako je v pohybe. 

Teraz som nasiel temu , kde sa pise ze pri zmene servisneho intervalu z QG1 na QG0  je čidlo LL oleja neaktivne. Ja to čidlo mam , ale interval je nastaveny na pevny. Takze to čidlo je asi neaktivne . Pripadne je schopne zmerat iba vysku hladiny oleja. Pozriem cez VAG. 

QG2 je pevny interval s aktivnim cidlem.

Dnes som to skontroloval. Mal som nastavene QG2. Ked som vypol čidlo, tak ukazalo vysku hladiny 1mm. Tak som nastavil LL interval aj s TOG čidlom. Pobeham s tym trochu co to bude ukazovat. A tu výšku hladiny oleja (podla čidla) zistím asi až pri výmene oleja, podla toho koľko ho tam nalejem. 

• 2 týdny později...

Nedalo mi to a spustil som olej aby som si skontroloval mnozstvo oleja a porovnal znacenie na mierke a na VCDS. 

Tu olej po 4000 km 

IMG_20190402_161225.thumb.jpg.979fccfeaa48f4245505f0f7aad622b2.jpg

Olejovy filter som nevyberal , teda v nom ostal olej. 

Nalial som do motora 3.5 l oleja, čo je cez VCDS 43.6 mm a na mierke oblast minima. 

Bol som zvedavy či sa kontrolka hladiny oleja rozsvieti . Rozsvietila sa , ale trvalo jej to 105 km. 

IMG_2019-04-06_13-33-47.thumb.JPG.30387d712b71b0dff34268cc41fe3ab4.JPG

IMG_20190402_224013.thumb.jpg.38d29ff6b0ee64cae92610aa3db0f624.jpg

Moja hladina 43.6 mm pocas jazdy padne na 33 mm čo je pod limitom 36 mm a tak sa rozsvietila kontrolka hladiny. 

Aspon viem že kontrolka funguje a moja mierka tiez ukazuje dobre. 

Upraveno od mino22

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.