Přejít na obsah

Ventilátor chladiče - jak vyzkoušet jeho funkčnost


Jehla23

Doporučené příspěvky

Ahoj, je možnost odzkoušet ventilátor alias saharu u chladiče? Když jsem před měsícem měnil termostat s čidlem, měnil jsem i chladící kapalinu a když jsem ji měl málo, musel jsem s autem dojet pro novou..(dlouhá historie) :D teplota byla v červeném poli, vypl jsem tedy motor a počkal až vychladne...sahara se nehnula. Pojistka v poho. Měl by někdo nápad? :) Upřímně, zatím jsem ji nikdy neptřeboval ani snad nebudu. Ale pro klid..:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a nebo ozkousis tak ze nechas nastartovany auto az se poradne ohreje a sahara by mela zapnout

me funguje bez problemu a cca 5 - 8 min. stani a zacne bezet sahara ;) ..... zalezi samozrejme na okolni teplote a taky na tom jestli mas zapnute tpeni + ventilator,.... to samozrejme vodu taky chladi ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a menil si ktore cidlo? to co meria teplotu pri motore? lebo ventilator je spinany cidlom ktore je na chladici - termospinac ventilatora, ak bude ventilator funkcny, tak bude potom vadny ten. pripadne ak mas 2 ventilatory, tak je tam este rj ktora ich spina 

 

PS ja osobne som mal vadne oba ventilatory, cidlo aj rj boli ok ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 let později...

Ahojte. Mam 3 pinovy snimac teploty na chladici. Ventilator nezapina. Ventilator je dvojrychlostny. Po prepojeni pinov sa ventilator rozbehne. Fuguje len po prepojeni hrubeho cerveneho a tenkeho cervenobieleho.druhy hruby cervenobiely nereaguje. Otazka je ci cervenobiely musim prepojit navzajom vsetky 3 alebo je jedna rychlost odpalena na ventilatore.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...