Jehla23 Vloženo 4. Listopad 2013 Vloženo 4. Listopad 2013 Ahoj, je možnost odzkoušet ventilátor alias saharu u chladiče? Když jsem před měsícem měnil termostat s čidlem, měnil jsem i chladící kapalinu a když jsem ji měl málo, musel jsem s autem dojet pro novou..(dlouhá historie) teplota byla v červeném poli, vypl jsem tedy motor a počkal až vychladne...sahara se nehnula. Pojistka v poho. Měl by někdo nápad? Upřímně, zatím jsem ji nikdy neptřeboval ani snad nebudu. Ale pro klid.. Citovat
hubo44 Vloženo 4. Listopad 2013 Vloženo 4. Listopad 2013 Ak si mal malo vody tak je možne že voda sa ti varila v bloku čiže v chladiči nebola vrela tak sa nezapne ventilator. Prevdepodobne nebola cirkulacia že tam bolo malo vody. Ventilator odskušaš že odpojiš konektor čidla chladiča a premostiš piny v konektore. Citovat
Popu Vloženo 4. Listopad 2013 Vloženo 4. Listopad 2013 a nebo ozkousis tak ze nechas nastartovany auto az se poradne ohreje a sahara by mela zapnout me funguje bez problemu a cca 5 - 8 min. stani a zacne bezet sahara ..... zalezi samozrejme na okolni teplote a taky na tom jestli mas zapnute tpeni + ventilator,.... to samozrejme vodu taky chladi Citovat
domino666 Vloženo 4. Listopad 2013 Vloženo 4. Listopad 2013 fukcnost samotneho ventilatora mozes overit aj tak, ze odpojis konektor od ventilatora a pripojis k nemu 12V trebars priamo z baterky Citovat
Jehla23 Vloženo 5. Listopad 2013 Autor Vloženo 5. Listopad 2013 No vidíš, to mě nenapadlo. občas mi auto běží i déle jak 10 minut a sahara nic..i v létě. V případě, že na 12V pojede, na co se mohu zaměřit? Čidlo a termostat mám tedy nové. Citovat
libero Vloženo 5. Listopad 2013 Vloženo 5. Listopad 2013 ako si naplnil systém,mal si vonku čidlo teploty,keď si nalieval novú zmes? Citovat
Jehla23 Vloženo 5. Listopad 2013 Autor Vloženo 5. Listopad 2013 Ano čidlo jsem měl venku při nalévání nové kapaliny, v DP je to napsaný. Citovat
domino666 Vloženo 6. Listopad 2013 Vloženo 6. Listopad 2013 a menil si ktore cidlo? to co meria teplotu pri motore? lebo ventilator je spinany cidlom ktore je na chladici - termospinac ventilatora, ak bude ventilator funkcny, tak bude potom vadny ten. pripadne ak mas 2 ventilatory, tak je tam este rj ktora ich spina PS ja osobne som mal vadne oba ventilatory, cidlo aj rj boli ok Citovat
Jehla23 Vloženo 6. Listopad 2013 Autor Vloženo 6. Listopad 2013 Čidlo teploty chl.kapaliny, tedy motoru. Citovat
Robertos Vloženo 19. Červenec 2024 Vloženo 19. Červenec 2024 Ahojte. Mam 3 pinovy snimac teploty na chladici. Ventilator nezapina. Ventilator je dvojrychlostny. Po prepojeni pinov sa ventilator rozbehne. Fuguje len po prepojeni hrubeho cerveneho a tenkeho cervenobieleho.druhy hruby cervenobiely nereaguje. Otazka je ci cervenobiely musim prepojit navzajom vsetky 3 alebo je jedna rychlost odpalena na ventilatore. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.