Publikováno Prosinec 7, 201311 r Dobry den,potrebuji poradit jak udelat na zadnich svetlech zmenu osvetleni ..........cervena zadni sviti normalne ve spodni casti svetla,a chtel bych aby svitili i nahore v brzdovejch svetlech ,videl jsem to tak to asi nejak de :-) prosim o rady diky scheme mam ale nejak nechapou :-) Upraveno Prosinec 7, 201311 r od Pawouk Upraven název vlákna.
Prosinec 7, 201311 r Nad týmto premýšlam už dlho, len zatiaľ som neprišiel na to, ako to čo najjednoduchšie urobiť. Ideálne by bolo dať hore dvojvláknovú žiarovku ako je dole 21/5W, ale problém je v tom, že objímky na žiarovky je jeden vylisovaný celok aj s kontaktami a nedá sa to realizovať. Druhá možnosť je cez polovovodiče napájať polovičným napätím, dajme tomu 5 voltov horné 21W brzdy, aby svietili skoro identicky ako dolné koncové. Len je tam dosť veľký rozdiel napätia a prúdu, čo by vyžadovalo nie jednoduchý obvod s napr. 7805, musel by byť ešte ďaľší polovodič s chladičom. A umiestniť ho niekde mimo objímky na žiarovky. Zrážať napätie na 5-6 voltov odporom cez diódu je blbosť, hrial by sa a kde ho umiestniť...takže som k záveru ja nedošiel:) a u nikoho som to ešte nevidel...na Slovensku:)
Prosinec 7, 201311 r Autor nejak se to udela par napadu a budeto ale nechci aby to byla zase prasecina :-)
Prosinec 7, 201311 r 7805 a pod. nie je dobry napad -> su tam velke straty. Ak chces znizit jas, tak potom jedine cez PWM, napr. pomocou IO 555. Prva moznost: dvojvlaknova ziarovka by sa dala tiez zrealizovat, len treba upravit objimku ziarovky, tak aby mala kontakt len na jeden pol a druhy by sa pripojil pomocou kablu
Prosinec 8, 201311 r Lukasson to nějak udělal, sice schytal kritiku, že to má naletované jako když vlaštovky staví hnízdo, ale nějak to určitě jde, že Luki? (jsem zvědavej za jak dlouho se k tomuto vláknu dostane )
Prosinec 8, 201311 r Však áno, ide to úplne jednoducho, vložím tam dvojvláknovú žiarovku, naletujem na ňu kábliky, poprepájam s koncovými a brzdovými svetlami a je to:) Ale keď sa mi niektoré vlákno vypáli, tak aby som zo sebou nosil letovačku a cín:)
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.