Přejít na obsah

Ukraden Columbus - Jak připojit normalni radio

Migen

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

předem se omlouvám, jestli je již něco podobného tady na foru řešeno. Hledal sem, ale nenašel. 

Behem vikendu mi ukradli columbuse RNS 510 za oktavie II (zasranci). Auto nebylo nasilne otevřeno a i columbus byl vyndan čistě - cože mě ale nějak neuspojojuje. Oč jde:

Potřebuji poradit, jakým způsobem na konektory pro columbuse připojit klasicky 1DIN radio. Nafotil jsem jaky po kolumbovi zbyly konektory: 1 velkej + jeden asi antena a jeden GPS antena (nevim) viz. přiložene foto. Existují nějaké redukce, nebo se to musí celý překuchat?? Předpokládám, že budu muset koupit i rameček redukovanej pro 1DIN radio.

Budu vděčný za jakoukoliv radu. Děkuji

post-51289-0-96520600-1386698471_thumb.j

Editováno: , autor: Pawouk
Přesunul jsem to do Autohifi.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vzhledem k tomu ze jde o predFL tak bych dal Audienci (treba zde http://forum.skodahome.cz/classifieds/item/7154-autor%C3%A1dio-%C5%A1koda-audience/ )

cenove to neni proti neorigo radiu velky rozdil a designove tam sedne lepe, jinak na neorigo by mela stacit redukce neco jako tohle: http://www.tuning-in.cz/iso-redukce-audi/seat/skoda/vw.html?utm_source=google_merchant&utm_medium=product a mozna bude potreba redukce kabelu radia z fakra na ISO jeste

Odkaz ke komentáři

Diky za nazory. Rohodl jsem se, že koupim určitě origo radio Ikdyž mam k dispozici supr klasiky radio od Pioneer. Mate pravdu s tim, že designově by se to tam asi nehodilo. Navic odpadaji starosti s kupovanim redukci ramečku a redukci pro elektroinstalaci.

Ale muj dotaz: Pokud vrazim do auta např radio AUDIENCE, budu jej muset přez VAG nějak kodovat? nebo se mi veškeré systémy (parkovaky, ovladani na volantu, hand free atd.) chytnou samy od sebe s předpokladem, že jsem měl vše plně funkční s COLUMBEM??.  diky

Odkaz ke komentáři

C00,Radio ® Coding
C01,00?xxxx: Treble Speaker Monitoring
C02,1 = Front and Rear Monitoring inactive
C03,2 = Front Monitoring active / Rear Monitoring inactive
C04,3 = Front Monitoring inactive / Rear Monitoring active
C05,4 = Front and Rear Monitoring active

C06,00x?xxx: Radio Configuration I
C07,+2 = CAN-Telephone Control

C08,00xx?xx: Speaker Channels
C09,0 = No passive Speakers (Sound System)
C10,2 = 2 passive Speakers Front and 0 passive Speakers Rear
C11,4 = 4 passive Speakers

C12,00xxx?x: Sound System Correction
C13,0 = No Sound System (No Correction)
C14,1 = Sound System with Cloth Interior (with Open Circuit Recognition)
C15,2 = Sound System with Leather Interior (with Open Circuit Recognition)
C16,3 = Sound System with Cloth Interior (without Open Circuit Recognition)

C17,00xxxx?: Radio Configuration II
C18,+1 = Active/Remote Supplied Antenna
C19,+2 = CD-Changer/iPod-Connection
C20,+4 = CAN-Secondary Display (Board Computer/large Display)

jinak LCode by ti to mel nabizet...

Odkaz ke komentáři

diky moooc. Jak seženu radio, tak to zkusim. Možna to pojede hned i bez překodovani. Každopadně si uložim jak to bylo nastaveny a zkusim přenastavit na audienci. Jinak doufam že Lcode me navede, protože tomu C00 atd. zatim nerozumim. Vždy sem vše kodoval po jednotlivých bytech a tam zaškrtaval jednotlivé bit. Možna je jen tohle jina terminologie ale nevim?

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Problém stále nevyřešen. Bohužel audience ma asi špatny přijem. Proto jsem se rozhodl, že bych koupil radio BOLERO. Otázkou je, zda - li bolero bude plně funkční (parkovací sezory, climtatronic, multifunkčni volant), když jsem měl v autě dřív Columbuse. Myslim, že by se nemuselo nic měnit (getway plus řidici jednotky parkovaku a climatroniku) - a ani snad nic kodovat. Co myslíte?? Děkuji

Odkaz ke komentáři

kokta7: Ty jsi to mel jednoduche. Obě auta byla FL, takže proto asi nebyl žadny problem. Ale jak pišu - ja mam MR08 ale byla do něj dodělana instalace pro Columbus, ktery me fungoval se vším. Takže mam určitou naději, že Bolero pojede bez jakychkoliv uprav.

Odkaz ke komentáři

to nebylo moje auto, já měl v předchozím autě furt swinga. pokud ti tam jel kolumb, tak by snad mělo i bolero s menším překodováním jestli máš parkováky apod...ale musíš zkusit ,jak sem psal nehrabu se v tom každy den a jednotky zpaměti už tuplem neznám.

Odkaz ke komentáři

Bolero - gateway měnit nemusíš, máš starý climatronic - zobrazovat se nebude, parkováky pokud se nezobrazovaly tak se taky nebudou zobrazovat... pokud dáš audience tak půjde vše, je potřeba nakodovat

psal jsi jestli to bude fungovat s předpokladem že jsi měl vše plně funkční s columbem - klimatizac ti ale fungovat nemohla když máš starý panel climatronicu...

když dáš neorigo radio tak ti nepůjde nic, ani hf

Editováno: , autor: Milhausek
Odkaz ke komentáři

Milhausek: diky za ifno. Jen upřesním - s coumbem mi jely parkovaky + častečně ovladani pomoci volantu(fungovalo ovladani hlasitosti a vypnuti zvuku; nefungovalo přepinani stanic atd) + navigace na maxidotu a audio na maxidotu.

Jinak maš pravdu, climatronic me nejel což me ale vubec nevadi. Z toho všeho tedy plyne, že když ted zapojim Bolero, tak že pujdou parkovaky + asi zase častečně multifunkční volant. Baterka se vybijet nebude. Pokud je to takto - tak zobrazovani climatroniku nepotřebuji a asi bych do toho šel. Jen ted ještě sehnat bolero :). Protože audience - sice jelo vše, ale radio FM vlny prostě šileně špatnej přijem (jednotunerové).

Odkaz ke komentáři

Je možne, že to bylo špatně - ja to nedelal, koupil jsem to již tak a nešel jsem po tom, prtože mi šlo jen o parkovaky a ty jeli. Myslim, že zobrazeni nastavene hodnoty na display radia je zbytečné atd. Pokusim se sehnat Bolero a uvidim co a jak bude fungovat. Každopadně to před tim vyzkoušim a jestli nepojedou parkovaky, tak to nekoupim - nechci kupovat nic navic.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...