Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím. Mám octavii sedan 1.9 TDi L&K (rok výroby 2001). Mým problémem je, že se mi objevil na pojistce 2 v pojistkové skříňce zkrat. Dle nějakých popisů jsem zjistil, že na této pojistce jsou hlavně směrovky a možná i snímač rychlosti. Ten kabel se ovšem po 10 cm od pojistkovky rozděluje na 3 dráty. Tu spojku jsem teda uštípl, abych věděl, který kabel to je - ten jeden na směrovky jsem ověřil a tím to není. V motoru jsem zkontroloval pro jistotu konektor na snímači otáček a tam je to OK. 

Ty dobrý kabely jsem teda zase spojil zpátky, visí mi tam ten jeden kabel, na kterým je zkrat a nemám tušení, co může napájet, jelikož vše funguje. Samozřejmě se mi nechce kvůli tomu rozebírat celé auto.

Dokážete mi někdo poradit?

PS: knižku Jak na to a Dílenskou příručku jsem již zkoumal

Vloženo

Jestli je to pojistka č. 2 z obrázku, pak já v manuálech našel směrovky a xenony.

V ani jednom nic o žádném snímači, ani rychlosti, ani otáček.

post-57881-0-91885800-1389455453_thumb.j

.... a možná i snímač rychlosti....

..... V motoru jsem zkontroloval pro jistotu konektor na snímači otáček ....

Snímač rychlosti není snímač otáček.

Vloženo

Díky za info. Už jsem na to ráno taky přišel. Byl to kabel k pravému k xenonu. Nechápu sice k čemu tam je, protože fungovaly v pořádku, ale to je jedno. Kabel by asi nějak blbě skřípnutý nebo nevim. Žádné poškození jsem nenašel, ale už tam zkrat není a je to v pořádku.

Příště musím lépe hledat. V autě jsem popis pojistek neměl a stáhnul jsem na skoda.panda.cz něco a byl tam teda snímač rychlosti, což teda asi je blbost. Díky za upřesnění.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...