Přejít na obsah

Zadymene auto

pajko

Doporučené příspěvky

Ahojte,

chcel by som sa spytat co by ste odporucili spravit na aute ktore bolo zadymene od poziaru. Horeli podzemne garaze a moje auto je cele cierne a su na nom nakvapkane kusy plastov, ktore sa z teploty topili. Taktiez mam puknute celne sklo a roztavene zadne svetla stierac atd. Ohen sa k mojmu autu nedostal. znicene su vacsinou vrchne casti auta. interier nie je zadymeny.

Myslite ze staci auto vybrat dat ho poriadne vycistit, vytepovat vymenit znicene plasty a dalej pouzivat? Predok auta ako su svetla a maska nie je vobec zniceny cize pravdepodobne ani v motore nic nebude poskodene. pneumatiky ostali tak isto cele. Auto islo normalne odomknut ale startovat som este neskusal (nechcem kvoli sadziam a moznemu zabludenemu prudu).

Za vsetky napady vopred dakujem Miro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych to nechal na naklady pojistovny odtahnout na servisu a nechat opravit tam. Obecne nevidim duvod proc by to nemelo jit dal pouzivat. Zvlast pokud jak rikas interier zadymeny neni, coz teda nechapu. Pac nejhorsi by podle me bylo dostat ten smrad dymu ze sedacek, tapecu apod.

Editováno: , autor: mike_k
Odkaz ke komentáři

Jinak jak píšeš, vyměnit poškozený díly, u zadních světel i lištu žárovek-preventivně aby nebyla seškvařená, nechat eletrikáře ať se podívá na instalaci v motoru, vyfoukat a třeba po 500 km vyměnit znova filtr vzduchu, kabinovej - pilovej filtr a olej i s filtrem. A samozřejmě umejt a ošetřit něčím lak.

Odkaz ke komentáři

dakujem za nazory, poistka domu (bolo to v nasom obytnom dome) sa na to nevztahuje a havarijku tiez  nemam. Dnes sa na to boli pozriet chlapci z umyvarky aut odtiahnu to k sebe a vsetko vycistia (vratane motoroveho priestoru). Ked bude auto ciste uvidi sa ake su skutocne skody, ak to bude ok tak zacnem s vymenou plastov.

Editováno: , autor: pajko
Odkaz ke komentáři

dakujem, roztavene (zdeformovane) su zadne svetla, zadny stierac, spatne zrkadla, kryty na hagusoch...kupovidvu auto stalo predkom k ohnu blizsie ale ziadne poskodenie ani na svetlach ani na maske nie je, mozno preto lebo dole pri maske nebola az taka teplota ako pri zrkadlach. Auto bolo nacuvane k stene kde sa teplo asi kumulovalo a preto sa poskodily zadne svetla.

Odkaz ke komentáři

takze auto som dnes odviezol do umyvarky, boli zhrozeny z toho ako to vyzera ale mudrejsi budeme az ked ho umyju. vela plastovych dielov je poskodenych ale co som si robil priblizne naklady na material tak 700e, vela veci si viem vymenit aj sam. pokial by oprava bola do 1000-1500e tak by som do toho asi isiel. Len sa bojim rizika nejakeho skratu pripadne poziaru v dosledku sadzi, pretoze urcite sa to neda vycistit uplne dokonale.

Odkaz ke komentáři

Určite výmen všetky pneumatiky aby si o niekde nedostal sust defekt, pred pár rokmi horelo auto za barakom a dal vymeniť len nárazník roztopeny no a v zákrute praskla pneu asi zničená z tepla, pritom vôbec nič jej na pohľad nebolo..

To je stara oktavka 1? Spravca domu by mal mať poistku na požiar myslím. Určite to garáže podzemné majú standardne a aj parkovacie domy to viem. Ak sa ti roztopil aj stierac tak horko muselo byt enormné.

Editováno: , autor: Byrto
Odkaz ke komentáři

foto tu:

dnes mi to boli nafotit z poistovne (v pripade ze by sa na to nahodou vztahovala daka poistka domu alebo niekoho...pre istotu, aj ked velmi s tym neratam). Dnes zacinaju s cistenim, dal som si komplet, motor, karoserie umytie lestenie, interier komplet tepovanie sposobom ze vyberu sedadla a vsetko vytepuju a vycistia...tak som zvedavy na vysledok.

post-19806-0-73602600-1390223120_thumb.j

post-19806-0-57037400-1390223131_thumb.j

post-19806-0-57500700-1390223145_thumb.j

post-19806-0-75402500-1390223158_thumb.j

post-19806-0-30104700-1390223171_thumb.j

post-19806-0-91821600-1390223184_thumb.j

Odkaz ke komentáři

no motor bol aj na moje prekvapenie uplne v pohode pohladom som skontroloval kable a plasty a vsetko vyzeralo ok, na kapote-ak myslis zo spodnej strany tak tam je koberec, ten bol tiez dost cisty a uplne v pohode. skusal som vcera tu najcernejsiu cast trosku utret vreckovkou a dostal som sa az na modry lak :) cize snad sa im to podari dako vycistit. Dnes mi dojde vzdchovy a kabinovy filter, vymenim to a skusim to nastartovat, potom dam hned vycistit klimu a vydezinfikovat ozonom cele auto. Nasledne zacnem postupne menit plasty...

co vravite na tento postup?

Odkaz ke komentáři

no su to podzemne garaze...parkuje moje auto potom je stena za stenou schodisko, potom je dalsia stena, je tam vytah a dalsia stena pred autom ide vozovka vyzera to dako takto...moje auto je to modre, cervene pole je to kde to horelo, k mojmu autu sa ohen nedostal, iba dym a horuci vzduch

post-19806-0-66898900-1390309852_thumb.j

Odkaz ke komentáři

Já bych asi na Vagu zkontroloval, zdali jde zapalování a hlásí nějaké chyby. Pokud nehlásí, tak by i těsnění v motoru mohla být ok (musí být ale všechny kapaliny na správné hladině) a při výměně filtru koukni na botky u svíček a zkusil bych to nastartovat. Když se povede nastartovat, tak bych motor pořádně omyl. Ale nejsem odborník a tak je množná správný postup jiný.

Odkaz ke komentáři

update: dnes som isiel pre auto a potiahol som ho domov, celne sklo pojde na vymenu, zadne su tam este kusky plastov to pojde oskrabat dakym nozikom alebo ziletkou. interier krasny, vonkajsok je tiez pekny. az na strechu a kapotu-vyriesi sa to mozno foliou. celkovo to auto vyzera dost dobre. Pravdepodobne bude treba vymenit-resp dobit baterku pretoze uz mi ani okno nedotiahlo hore nakolko auto stalo dva tyzdne vonku bez pohybu v zime.

post-19806-0-08993400-1390482574_thumb.j

post-19806-0-31549600-1390482587_thumb.j

post-19806-0-73437200-1390482599_thumb.j

post-19806-0-77502100-1390482626_thumb.j

post-19806-0-28626200-1390482659_thumb.j

post-19806-0-69960400-1390482975_thumb.j

post-19806-0-40738000-1390482990_thumb.j

post-19806-0-86576100-1390483321_thumb.j

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...