Přejít na obsah

EGR - vyrobcovia

ViliamB

Doporučené příspěvky

hlavně se to musí řešit i přes pc, jelikož ti to jinak brzo vyhodí žlutou kontrolku motoru, někdy stačí smazat a je klid, jindy se tam musí nastavit jiné informace co dává jednotka myslim o tlaku zpětně vedeného vzduchu nebo tak nějak, tady to je docela dobře popsaný 

http://motorpower.cz/specialni-sluzby/EGR-OFF/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to asi určitě, jelikož několik lidí psalo, že kontrolka nic, ale spoustě dalších zase svítila, takže asi kus od kusu a nebo na 2.8 či na benzínech to neudělá a u dieselu jo, to uvidí, mě se třeba přerušila na chvíly hadička od egru a hned svítila kontrolka a psalo to špatné vedení výfukových plynů, ale asi bych to řešil až když se ozve

Editováno: , autor: Doktorone
Odkaz ke komentáři

Údajně kusy vyrobené do poloviny roku 2003 chybu nehlásí, viz. můj případ, auto mám vyrobené za začátku toho roku a ventil jsem zaslepil a nic to nehází. No a od poloviny r.2003 uz to hlásí chybu. Nevim to na 100% jistě, ale pár lidí uz mi tuto informaci potvrdilo.

Odkaz ke komentáři

Tak dnes som mal "svoj deň" chcel som ist vycistit EGR ventil ale ani za nič sa mi nedalo odmontovať posledné 2 šróby čo ho držali... ako ste sa knim dostali? Naskor musim odsrobovat ten spodny, ale ja tam ledva strčím bit a nie tak ešte račňu... :wallbash:  nasraný som stihol ešte strhúť šrób ktorý drží kryt motora a aby toho nebolo málo tak mi ešte spadol niekde do motorového priestoru... nervy mám :kol-49:

Odkaz ke komentáři

muj mechoš na to měl takovou speciál ráčnu, kterou to povolil, takže to ti neporadim a pak měl takovou dlouhou asi metrovou ohebnou ráčnu s magnetem a světlem na konci , kterou vytahoval šroub co je ze spoda toho egru a taky mu zahučel kamsi dolu, ale timhle to měl vyndaný asi za 30 vteřin

Odkaz ke komentáři

Pokud ti nejde povolit EGR od toho potrubí (ty dva šrouby zespoda), tak povol celou tu ''trubku'' co vede od svodů (od motoru) (je tam lepší přístup) a vyndej i s EGR. No a až to budeš mít společně venku, tak si ho polož na zem, na nějakou hadru třeba a opatrně povol i tu ''trubku''. Pak vyčisti dle potřeby,  pokud chceš zaslepit, tak tam zrovna vraž záslepku, smontuj zase s potrubím a vrať zpět na místo :)

Odkaz ke komentáři

Dík za tip, ale ja mám problém "iba s jedným" z nich (z tých 2 zo spodu) a kvôli tomu sa nedostanem k poslednemú šróbu. Nemám vhodné náradie+dostatočné zručnosti :kol-36:  Uvidím, skúsim pozrieť v práci či nenájdem nejaké vhodné náradie, každopádne som dosť nasraný a tomu EGR to nedarujem, ešte sa do neho pustím :kol-142:

Odkaz ke komentáři

Dá se to zvládnout i bez spešl nářadí, mě stačily dva imbusy a nějakej ten šroubovák :) pokud to vyndas i s tou trubkou tak ti to zabere o minutu vic času. Mě spíš pěkně stval ten třetí sroubek co spojuje EGR se sacim potrubim. Dával jsem ho zpět snad půl hodiny :D A to zručnosti mám někdy až moc, teda podle toho co mi říkají lidi kolem, pořád bych se v něčem vrtal :D jinak jak říká Sup, vyspat se a s klidnou hlavou na to :)

Odkaz ke komentáři

Ghostbuster, vůbec nemáš za co. Ať se podaří bez zbytečných nervů :)  Doktorone, jak říkáš, to je hadice (spíš roura :D) co vede z cooleru směrem do EGR, tu odpojit jako první a ideálně dát bokem. I když ta mi zrovna nějak nevadila, mě zavazel ten EGR sám o sobě :D To je taková slabina všeho co vypadne z koncernu VW... ke všemu debilní přístup. Co teprve když chceš vyndat ze Supa baterku, to je prácička  :kol-33:

Odkaz ke komentáři

Kolega co nám okrem iného servisuje firemné autá, nemohol nájsť olejový filter na novomVW crafterovi :D volnym okom ho nie je možné "vidieť" bolo treba nahmatať vzdadu, dosť sme si z neho vtedy robili srandu :kol-138:  Ale myslím si že na VW to ešte docela ujde oproti tomu čo dokážu vyrobiť "šikmo-oký" :kol-140:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...